חדשה בעסק...

ליאתוס1

New member
חדשה בעסק...

שלום לכולן,
חדשה בעסק ויש לי שאלה:
אני עוד לפני הריונות ולכן ניתוח לא בא בחשבון.
עם זאת, התסמינים גוברים מחודש לחודש...
התחלתי להילחם בכל החזיתות: דיקור, צמחי מרפא, תזונה...
הייתי שמחה לשמוע את דעתכן מה מאלה עוזר ואם יש למישהי מרפא/ת נדיר/ה כזה שעובר מפה לאוזן אשמח לקבל המלצה.
ממש באסה כל העסק הזה...
תודה!

kikona126

New member
היי ליאתוס

חסרים פרטים עליך כדי להמליץ, האם עברת ניתוח בעבר?
מתי ברצונך להרות?
באיזה תדירות הכאבים?
יש המון אופנים לטיפול, יש כאלו שדיקור טוב להן וכאלו שלא... הדיאטה טובה לחלק ולחלק לא.. זה מאוד אינדיבידואלי... ולפעמים ניתוח הוא גם דרך להרגעת הכאבים...

רק בריאות,
קיקי

פז08

New member
קיקוש, איזה כיף לראות אותך

חסרת לי מאוד במפגש האחרון, כבר חשבתי שנטשת אותנו

שמחה לראות אותך כאן.......
האמת שגם אני בזמן האחרון לא מככבת יותר מדי..... זמנים קשים עוברים על כוחותינו.....

עכשיו יותר טוב, מקווה שנתראה ואולי בקרוב אפילו נארגן שוב מפגש

kikona126

New member
היה מפגש???

תודיעו לי בפרטי ואנ אבוא!!! איזה באסה
אני אוהבת את המפגשים האלו...
הרבה עבודה ולחץ ולימודים ואימונים ..
הייתי אתמול אצל זולטי אז נזכרתי שיש משהו שקוראים לו אנדו...
אם כבר אני פה, כמה רופא יכול להרגיש בבדיקה? הם יכולים לדעת על מוקדים לפי בדיקה ידנית?

liats80

New member
מוקדים

היי קיקונה,
תלוי איפה המוקדים ומה הגודל שלהם.
אם הם ב"מרחק נגיעה" וגדולים מספיק, אז כן, רופא מיומן יכול להרגיש.
אבל כמובן שמוקדים יותר עמוקים, מוקדים על השלפוחית ומקומות אחרים לא ניתן להרגיש בבדיקה ידנית.

ליאת.

kikona126

New member
את אלו על השלפוחית

אנחנו מרגישות (מניסיון)
אז אם הוא לא הרגיש כלום אתמול, מצבי טוב, נכון?

מה שלא מרגישים (גם אני וגם הוא) ולא רואים לא קיים
, נכון?

טוב ספרו מה חדש? מה הפסדתי בתקופה האחרונה? (חוץ מהמפגש)

liats80

New member
לא תמיד

אני את שלי הרגשתי גם.
אבל אני יודעת על מקרים שמצאו מוקדים בניתוח שלא הורגשו.
את עדיין על דיכוי לא?
אני חושבת שאם את על דיכוי, מרגישה טוב, והרופא לא מצא שום דבר חשוד - מצבך בהחלט טוב!

kikona126

New member
על דיכוי

מקבלת מחזור כל חודש, ככה כי הוא מגיע.
המחזור מגיע בהפתעה ללא כאבים והתראה מוקדמת... וגם הוא ללא כאבים בדרך ככל.
הרופא לא הרגיש כלום אתמול

אני דוגלת ב- מצבי טוב!!!!

פז08

New member
הי ליאתוס....

מצטערת יקירה, אני אישית לא ניסיתי טיפולים משלימים.
תזונה- אני חובבת אוכל מושבעת, בעיקר פחמימות וסוכרים שהם האויבים הכי גדולים של האנדו', ואף על פי כן ולמרות הכל- אין בכוונתי לוותר עליהם....
דיקור גם טרם ניסיתי....
עם זאת יש בפורום מספר בנות שניסו תזונה ודווחו שאכן עזר להן.
לגבי דיקור נראה לי שיש פחות נסיון.
אבל אני משאירה את הבמה לבנות שכן ניסו תזונה / רפואה משלימה, בתקווה שיאירו את עינייך.....
ובכל מקרה- ברוכה הבאה, ומקווה שתגשימי שאיפותייך בהקדם

kikona126

New member
אני שואלת את עצמי את השאלה

האם זה הדיקור שעוזר או הגלולות או אולי השינוי גוש גישה או האימונים...
קשה לבוא ולהגיד לבן אדם לך תעשה דיקור זה יעזור.
וגם יש כל כך הרבה סוגים של דיקור... הדיקור דרך הקופה הגביר לי את המגרנות וזה בפרטי העלים לי אותן...

טוב, אני לא רואה מה שכתבתי וכמה האייפון שינה מילים, מקווה שיצא ברור (לא רואים את שתי השורות הראשונות...)

tut77

New member
דיקור

הי ליאת,
אני ניסיתי דיאטה לא לפי מה שכתוב במאמרים בלבד, אלא תחושה עם שילוב דיאטנית,
בנוסף לכך שהתחלתי דיקור דרך הכללית אצל מישהו שמתמחה מסתבר בין היתר בעניינו,
ואני חייבת לציין שאני מרגישה נפלא, אמנם גם מנסה בדרך IVF, ואין לי שום כאבים,
פשוט לא זוכרת מתי לקחתי נורופן פעם אחרונה...
ממליצה כן לנסות אם את מוצאת מישהו בסביבה שמבין עניין...
מקווה שתרגישי טוב!

גיגי351

New member
ספר חובה לכולם

ממליצה בלב שלם על הספר של דוקטור ג'ואל פורמן "לאכול כדי לחיות". בו הוא מסביר שברוב המקרים המזון שאנו אוכלים עלול להרוג אותנו .ספר חובה לכל אחת ואחת מאיתנו. בספר דוקטור פורמן טוען שבאמצעות תזונה נכונה אפשר לרפא כל מחלה. בקיצור ממליצה בחום.

liats80

New member
למה לא בא בחשבון?

היי ליאת,

האם אני מבינה נכון שאצלך למעשה ישנו רק חשד לאנדו? האם עברת בדיקה אצל רופא מומחה לאנדו? מה הוא חושב? מה הוא ממליץ?

אני לא חושבת שצריך לשלול ניתוח רק בגלל שאת לפני הריונות.
הרבה פעמים ניתוח הוא כלי כדיי לשפר את סיכויי הכניסה להריון.
כמובן שלא מיד רצים לניתוח והכל תלוי במצבך, בסימפטומים, בהרגשה, במטרות שלך, ובהמלצת הרופא.

אני עברתי שני ניתוחים שמטרתם היתה כפולה - להקל על הכאבים והסימפטומים האחרים ולנקות את הגוף כדיי לשפר את סיכויי הכניסה להריון.

מה שאני מנסה לומר זה שלא כדאי לשלול שום דבר.
תתייעצי עם רופא מומחה ותראי מה הוא ממליץ לך.

האם בכלל המטרה שלך היא להכנס להריון עכשיו? או בעוד כמה שנים?
אם אינך מתכוונת להרות כרגע, יתכן וימליצו לך על נטילת מדכאים שירגיעו את המערכת (גלולות ברצף או מדכאים אחרים).
אם את כן מתכוונת להרות עכשיו כדאי לעשות כמה בדיקות בסיסיות ואם הכל תקין בדר"כ יומלץ לך פשוט לנסות ולהרות. במקרה וזה לא יצליח יערכו בירורים נוספים ואם יש צורך ימליצו לך על ניתוח (לא תמיד יש צורך).
לפעמים בנות אנדו נאלצות להעזר בטיפולים על מנת להרות.

ובנוגע לשאלה הספציפית שלך - אני ניסיתי תזונה מתאימה לאנדו, דיקור וצמחי מרפא שנתן לי המדקר.
התזונה הקלה מאוד על הסימפטומים.
בהתחלה מאוד מאוד הקפדתי ונמנעתי מבשר אדום, חיטה, סויה, ביצים, סוכר, מוצרי חלב, קפאין, שומן רווי וכו'.
בסופו של דבר לאחר חצי שנה נשברתי. למרות ההקלה בכאבים.
ואז התחלתי הפוך - ניסיתי לאכול כמה שיותר מזונות שטובים לי כמו פירות, ירקות, דגנים, קטניות, אגוזים, דגים, עוף וכו' מבלי להמנע ממזונות אחרים.
עבורי זה עבד הרבה יותר טוב. מה שעשה לי רע כמעט ולא אכלתי. מה שלא עשה לי רע הרשיתי לעצמי לאכול.
היום, קצת יותר משנה אחרי הניתוח השני אני מרגישה מצוין ואני יכולה לאכול הכל ללא כאבים. אבל ביום יום אני עדיין משתדלת להרבות במזונות הבריאים ולהפחית במה שפחות טוב לבנות האנדו.
לגבי הדיקור וצמחי המרפא, אני חושבת שזה עזר מעט. המטרה שלי היתה לתמוך בטיפולי הפוריות ולזה זה לא עזר לי. באופן אישי שנאתי את הטיפול גם את הדיקור וגם את הצמחים ואחרי הניתוח השני הפסקתי.

מקווה שעזרתי מעט.
תרגישי טוב ובהצלחה!

ליאת.

danaaa6

New member
איזון תזונתי

אני מסכימה שלא צריך להפסיק לחלוטין לאכול את כל הדברים שאוהבים ובהחלט מענגיםםםםם, אבל, חייב גם להיות איזון. בעיקר משום שיש מאכלים שבהחלט מחמירים את האנדו. זה לא סוד שמאכלים עתירי אסטרוגין מזינים את הנגעים ( ימח שמם)... ואז נשאלת השאלה האם עדיף עונג רגעי או תמידי?! עכשיו שאלי את עצמך את אותה השאלה בעת כאבים מאנדו...?! פתאום התשובה נראית טריוויאלית.... ;)

גם אני התחלתי לאחרונה לאזן את התפריט, ובהחלט הפחתתי ממאכלים המזיקים לאנדו ובכלל ;) אני מאמינה שלהוציא אותם לחלוטין, יגרום לתוצאה הפוכה אבל הפחתת צריכתם בצורה הדרגתית בהחלט יכולה להועיל...

למעלה