למה לא בא בחשבון?
היי ליאת,
האם אני מבינה נכון שאצלך למעשה ישנו רק חשד לאנדו? האם עברת בדיקה אצל רופא מומחה לאנדו? מה הוא חושב? מה הוא ממליץ?
אני לא חושבת שצריך לשלול ניתוח רק בגלל שאת לפני הריונות.
הרבה פעמים ניתוח הוא כלי כדיי לשפר את סיכויי הכניסה להריון.
כמובן שלא מיד רצים לניתוח והכל תלוי במצבך, בסימפטומים, בהרגשה, במטרות שלך, ובהמלצת הרופא.
אני עברתי שני ניתוחים שמטרתם היתה כפולה - להקל על הכאבים והסימפטומים האחרים ולנקות את הגוף כדיי לשפר את סיכויי הכניסה להריון.
מה שאני מנסה לומר זה שלא כדאי לשלול שום דבר.
תתייעצי עם רופא מומחה ותראי מה הוא ממליץ לך.
האם בכלל המטרה שלך היא להכנס להריון עכשיו? או בעוד כמה שנים?
אם אינך מתכוונת להרות כרגע, יתכן וימליצו לך על נטילת מדכאים שירגיעו את המערכת (גלולות ברצף או מדכאים אחרים).
אם את כן מתכוונת להרות עכשיו כדאי לעשות כמה בדיקות בסיסיות ואם הכל תקין בדר"כ יומלץ לך פשוט לנסות ולהרות. במקרה וזה לא יצליח יערכו בירורים נוספים ואם יש צורך ימליצו לך על ניתוח (לא תמיד יש צורך).
לפעמים בנות אנדו נאלצות להעזר בטיפולים על מנת להרות.
ובנוגע לשאלה הספציפית שלך - אני ניסיתי תזונה מתאימה לאנדו, דיקור וצמחי מרפא שנתן לי המדקר.
התזונה הקלה מאוד על הסימפטומים.
בהתחלה מאוד מאוד הקפדתי ונמנעתי מבשר אדום, חיטה, סויה, ביצים, סוכר, מוצרי חלב, קפאין, שומן רווי וכו'.
בסופו של דבר לאחר חצי שנה נשברתי. למרות ההקלה בכאבים.
ואז התחלתי הפוך - ניסיתי לאכול כמה שיותר מזונות שטובים לי כמו פירות, ירקות, דגנים, קטניות, אגוזים, דגים, עוף וכו' מבלי להמנע ממזונות אחרים.
עבורי זה עבד הרבה יותר טוב. מה שעשה לי רע כמעט ולא אכלתי. מה שלא עשה לי רע הרשיתי לעצמי לאכול.
היום, קצת יותר משנה אחרי הניתוח השני אני מרגישה מצוין ואני יכולה לאכול הכל ללא כאבים. אבל ביום יום אני עדיין משתדלת להרבות במזונות הבריאים ולהפחית במה שפחות טוב לבנות האנדו.
לגבי הדיקור וצמחי המרפא, אני חושבת שזה עזר מעט. המטרה שלי היתה לתמוך בטיפולי הפוריות ולזה זה לא עזר לי. באופן אישי שנאתי את הטיפול גם את הדיקור וגם את הצמחים ואחרי הניתוח השני הפסקתי.
מקווה שעזרתי מעט.
תרגישי טוב ובהצלחה!
ליאת.