תרשה לי לחלוק עליך
אני מאלה שדעתם על מיכא"ל לא כל כך טובה, ויש לי כמה דברים לומר לשניכם: אני באתי למיכא"ל מבחירה חופשית, לא כאל בית ספר וממש לא כדי להפריע, וכן- עברתי את הקורס. יש אנשים שהקורס הזה מתאים להם יותר ויש כאלה שהוא מתאים להם פחות, ההשפעה של הפרוייקט לא אחידה לכולם. מה שאני לקחתי מהפרוייקט בשורה התחתונה הוא בעיקר החוויה של עבירת הקורס, וזה נבע מהאישיות של המנחה (יובל). בקשר לדברים שמיכא"ל הבטיחו במפגש הסברה- אני לא הרגשתי כאילו קיבלתי משהו מהם. אנגלית ומתמטיקה- ממש שום דבר. קריאה מהירה וזיכרון- לא הסתדרתי עם הקריאה המהירה והצלחתי בכל מיקרה, והזיכרון טוב רק לרשימות מכולת- בבגרות בהיסטוריה את תצטרכי ליזכור מילים ופירושן ששיטת מיכא"ל לזיכרון לא יכולה לעזור לך איתן. דוד הוא בוגר מצטיין- מן הסתם הוא מאלה שהפרוייקט השפיע עליהם מאוד ומאוד עזר להם, ואני מעריכה את ההשקעה הרבה, אבל כמו שאמרתי- דוד הוא דוגמא קיצונית אחת, ואני דוגמא מהקצה השני (למרות שאני לא קיצונית בדעתי כמו אחרים). בכל מיקרה- מאחלת לך שתגיעי בראש פתוח לפרוייקט, בלי להתקבע מראש על זה שזה צריך לעזור לך פה ופה ופה, זה מה שקרה לי ובגלל זה הפקתי הרבה פחות ממה שהייתי אמורה להפיק מהפרוייקט הזה. תישתדלי להתרכז בחוויות של המעבר של הפרוייקט-בנושאים עליהם תדברו בכיתה ופחות במתמטיקה ובאנגלית- אלו הנושאים המאוד מישניים בפרוייקט. מאחלת לך הפקת המירב מהפרוייקט, סיון.