חדשה במיכא"ל!

ronrong7

New member
חדשה במיכא"ל!

אני שרון מבית הספר הניסויי בירושלים וממש עכשיו נפתחה אצלנו כיתת מיכא"ל... היה לנו סה"כ מפגש הסבר עד כה ושבוע הבא אנחנו מתחילים את המפגשים האמיתיים. האם פרויקט מיכא"ל הוא באמת כל כך מוצלח? אני כבר מצפה למפגשים הבאים :] להתראות, שרון!

davidori

New member
בהצלחה!

תנצלי כל דקה, זה שווה. אני בוגר מצטיין טרי כמו שראית באשכול שפתחתי, אז אני קצת יודע מה אני אומר
הוא יהיה מוצלח את תפתחי את הראש ולא תהיי מקובעת.. אגב - מיכא"ל זה לא בית ספר - אם תביני את זה ותתיחסי לזה ככה, אני בטוח שתצליחי בפרויקט.

ronrong7

New member
תודה רבה!

אגב... אני מבינה שזה לא בית ספר... אני באה לשם רק בגלל בחירה אישית... והאשכול שכתבת על זה שאתה בוגר מצטיין מאוד ריגש אותי ונתן לי יותר מוטיבציה ורצון להצליח בקורס... ועם זאת קראתי גם תגובות רעות על מיכא"ל אבל אני בטוחה שמי שכתב אותם לא באמת היה במיכא"ל! תודה רבה!

davidori

New member
יפה מאוד

מי שכתוב תגובות רעות, אלה האנשים שחשבו שזה בית ספר ובאו להפריע. הצלחה בקורס היא הצלחה בחיים לדעתי. טוב שאת באה לשם מתוך בחירה אישית, ומצוין שאת מבינה שזה לא בית ספר. נשאר לי רק לאחל לך בהצלחה, ותנצלי כל דקה בקורס (למרות שיכו להיות שדברים מסוימים יראו לך משעממים).

chuchi46

New member
תרשה לי לחלוק עליך

אני מאלה שדעתם על מיכא"ל לא כל כך טובה, ויש לי כמה דברים לומר לשניכם: אני באתי למיכא"ל מבחירה חופשית, לא כאל בית ספר וממש לא כדי להפריע, וכן- עברתי את הקורס. יש אנשים שהקורס הזה מתאים להם יותר ויש כאלה שהוא מתאים להם פחות, ההשפעה של הפרוייקט לא אחידה לכולם. מה שאני לקחתי מהפרוייקט בשורה התחתונה הוא בעיקר החוויה של עבירת הקורס, וזה נבע מהאישיות של המנחה (יובל). בקשר לדברים שמיכא"ל הבטיחו במפגש הסברה- אני לא הרגשתי כאילו קיבלתי משהו מהם. אנגלית ומתמטיקה- ממש שום דבר. קריאה מהירה וזיכרון- לא הסתדרתי עם הקריאה המהירה והצלחתי בכל מיקרה, והזיכרון טוב רק לרשימות מכולת- בבגרות בהיסטוריה את תצטרכי ליזכור מילים ופירושן ששיטת מיכא"ל לזיכרון לא יכולה לעזור לך איתן. דוד הוא בוגר מצטיין- מן הסתם הוא מאלה שהפרוייקט השפיע עליהם מאוד ומאוד עזר להם, ואני מעריכה את ההשקעה הרבה, אבל כמו שאמרתי- דוד הוא דוגמא קיצונית אחת, ואני דוגמא מהקצה השני (למרות שאני לא קיצונית בדעתי כמו אחרים). בכל מיקרה- מאחלת לך שתגיעי בראש פתוח לפרוייקט, בלי להתקבע מראש על זה שזה צריך לעזור לך פה ופה ופה, זה מה שקרה לי ובגלל זה הפקתי הרבה פחות ממה שהייתי אמורה להפיק מהפרוייקט הזה. תישתדלי להתרכז בחוויות של המעבר של הפרוייקט-בנושאים עליהם תדברו בכיתה ופחות במתמטיקה ובאנגלית- אלו הנושאים המאוד מישניים בפרוייקט. מאחלת לך הפקת המירב מהפרוייקט, סיון.

12111 מיכל

New member
תגובה

אני לא חושבת כמוך בכלל. אני חושבת שאם היית מתאמצת יותר זה היה אפשרי. אבל לא תפקידי לשפוט אותך בקשר לשיטת הזיכרון זה ממש לא נכון אני ניגשת לבגרות בהיסטוריה השנה וזה כן עוזר מאוד .

12111 מיכל

New member
המשך...

אני לא חושבת שהייתי שורדת אם כמות החומר הגדולה שיש לי ללא מיכא"ל. וגם אני הייתי גרוע בקריאה מהירה וזיכרון, והתמנתי על זה הרבה ובסוף הצלחתי אני מאמינה שאם היית מתאמנת על זה גם את היית מצליחה.

למעלה