חדשה בכתיבה

מזגזגת2

New member
חדשה בכתיבה

שלום, סוף סוף אחרי בערך שנה של צפייה סמויה בפורום החלטתי לכתוב ולשתף (או "לצאת מארון הקודש" כלשונכם הזהב...) מקווה שזה יביא לדברים חיוביים. אז אני נשואה אם לשתיים ואני ממש מבולבלת בכל מה שקשור לדת - אמונה - מצוות וכל כיוצא בזה. כך ששבת אחת אני מחללת חופשי (כשהבעל והילד הגדול לא רואים) ושתי דקות אחר כך אני מעירה לילד שלא שמעתי ברכה בקול. כי מצד אחד לא הגיוני בעיני שהעולם נוצר מעצמו אך מצד שני מה זה באמת משנה לה' (בהנחה שישנו אחד כזה) אם אני מצחצחת שיניים בשבת או מה נותן לו שאני אקרא את התהילים? מכל המצב האנוס שלי יש לי תתי בעיות שונות ומשונות שאותם ברשותכם הנכבדה אעלה בשלבים בהמשך... ואצפה לעצותיכם המחכימות כמו שראיתי רבות בעבר. זהו בינתיים, אני לא מאמינה שהעזתי לכתוב, זה מתייג אותי רשמית כאנוסה בעיני עצמי.

ברוכה הבאה

מקווה שתהני ותישארי בביתינו הקט

אגס 10

New member
ברוכה הבאה

כמה כיף לקרוא על עוד ועוד נשים ואנשים כמוך שמצטרפים למשפחה האוהבת כאן מה שאת מתארת זה מצב ידוע מאוד ומוכר כמעט אצל כל אלו שעברו כאן את התהליך את יכולה להיות רגועה לגמרי את בהחלט רגילה לגמרי אני בטוח שככל שיעבור הזמן וככל שתרבי להתייעץ ולשתף הבלבולים ירדו ותהיי ברורה יותר עם עצמך תני לזמן לעשות את שלו. בהצלחה ושוב ברוכה הבאה.

nini132

New member
תיוג

תניחי אותו בצד לתקופה הקרובה. אין שום סיבה לתייג את עצמך בזמן הקרוב. אני יצאתי בשאלה לפני איזה שנתיים או שלוש ועדיין אין לי מושג איך להגדיר אותי מלבד אולי-כמעט-אגנוסטיקן. תנסי להגיע למה את רוצה מעצמך, מה טוב לך, מה את מאמינה, מה את מאמינה שטוב לך. לסדר ולדרג עדיפויות. הכי חשוב לנשום ולא לעשות צעדים פזיזים. וכמובן להתחיל לקרוא חומר. בשביל זה יש אינטרנט. תתחילי מעיון בהודעות הנבחרות של הפורום. לאט לאט תגלי בעצמך מה טוב לך ומה האלוהים שלך אם ישנו כזה...

שראליס

New member
ברוכה הבאה

כמו שאמרו לפני הזמן עושה את שלו והענינים מסתדרים אף אם לא לגמרי לגבי מה שכתבת "כי מצד אחד לא הגיוני בעיני שהעולם נוצר מעצמו אך מצד שני מה זה באמת משנה לה' (בהנחה שישנו אחד כזה) אם אני מצחצחת שיניים בשבת או מה נותן לו שאני אקרא את התהילים?" יתכן שאחד מאלו הצדדים נכון אבל יש עוד הרבה אפשריות כמובן בהצלחה

אחרת9

New member
וולקאם!

לא כל כך מזמן כתבתי הודעה די דומה, אם לא במילים אז בהרגשה... תנשמי עמוק, ותחיי את היום.

ברוכה הבאה!!!

מענין שמחשבות כמו שלך לא עלו לי בחיים!! מבחינתי אם יש אלוהים אז כול מה שהוא אומר אמת וחייבים לקיים!! ו

לאלוהים לא איכפת נקודה

אם את קוראת אלוהם לאוסף כל השאלות וחוסר ההגיון, אז למה שיהיה איכפת לו, תחשבי על הגודל העצום של כל היקום על אינסוף שנות קיומו, נראה לך שאלוהים מתעניין בדרך כלשהיא בזיגזוגייך? זה חסר משמעות. לגבי מה שכתבת על הדיסונס שאת חייה בו ולפיו פעם את לא מקיימת הלכות שבת ופעם את כועס על ידל שלא אומר ברכה, זה הסיפור של כולנו במידה כזו או אחרת, את נורמלית לחלוטין. אהה כמעט שכחתי , ברוכה הבאה נעים מאוד ----סנדר

ברוכה הבאה

כל מה שאת מתארת הגיוני פלוס, אם את מכירה את סיפורי החברים על פדיחות, על דילמת המסרים הכפולים לילדים ועוד ועוד אלו בדיוק החומרים מהם מורכבים חיי חרדי בעל כורחו. הספקות הם גם חלק מהדרך , מוזמנת להרגיש בנוח לשתף ולהחליף דעות וחוויות.

אנוסה888

New member
ברוכה הבאה, והצעה קטנה

ברוכה הבאה. אם אפשר להציע משהו קטן יש לנו "רפלקס" מסויים לא להתעמק בחשיבה על דברים שיכולים לסבך אותנו. אבל אם את כבר בספקות והתלבטויות בקשר לדת, אני הייתי מציעה לך לחפש תשובות. רק בשביל השקט הנפשי שלך. לפעמים יותר קשה לא לדעת איפה אתה עומד, מאשר לדעת שאתה לא עומד במקום הנכון....

מזגזגת2

New member
וואו, תודה רבה!

איזו קבלת פנים מרגשת, כבר אני מרגישה יותר בנוח ואני רק חייבת תיקון לסנדר, אני ממש לא כועסת על הילד שלא בירך זו הערה שבאה מהרגל. :( כמה חבל שלא נולדתי ישר חילוניה...

מומיה26

New member

יש גם חרדים שלא ממש צועקים על ילדיהם על זה שהם לא אומרים ברכה בקול, כך שגם כחרדית מותר לך להיות פחות אובססיבית בענין (לבנזוג תגידי שזה לא בריא נפשית להעמיס על ילד:).

למעלה