חדשה, אשמח לעזרה...

אם ובת1

New member
חדשה, אשמח לעזרה...

שלום לכולם
בת 35 עם הפרעת קשב כל חיי. אובחנתי לפני 3 שנים ומאז אני מנסה בכל פעם לקחת כדור במשך שבוע, מוותרת בגלל תופעות לוואי ומנסה שוב כעבור שנה- חצי שנה....
הפעם רוצה שזה יצליח!
לפני שבוע קיבלתי קוצרטה 54 - וביום השני כבר היה מזעזע!! הייתי בהשפעת סם קשה עד 10:30 בלילה (לקחתי כדור בשבע בבוקר...). הייתי כל היום עם צמרמורות, רעידות, סחרחורות ובעיקר תחושה של ריכוז יתרב (מוגזם). דיברתי עם אנשים ובהיתי בהם בלי יכולת להזיז מבט, נהגתי ולא הצלתי אפילו לדבר בדיבורית תוך כדי וכו.
למחרת כמובן הפסקתי, הרופא אמר שייתכן שהמינון נכון אך יש להגיע אליו בהדרגה. החליף לי מרשם ל 36 (היה חסר בחנות ולקחתי 2 18 שיש לי בבית מפעם קודמת).
התחלתי אתמול את הבוקר עם כריך גדול כפי שאמר הרופא ובמהלך היום הרגשתי תופעות מוזרות- אומנם לא סטרס ורעד כמו עם ה 54, אבל לקראת הצהריים ועד הלילה חשתי מעין רעד קל וצמרמורות, היה לי אי שקט פנימי ועצבנות גבוהה. היום ניסיתי שוב, נראה איך יהיה.
האם התופעות הללו נורמליות? הרוקחת אמרה שרעד פחות אופייני ויתכן והכדור לא מתאים לי, משהו חווה משהו דומה?
אני לא רוצה לוותר ולנסות שוב עוד שנה, מצד שני, בינתיים זה לא עוזר אלא גרוע יותר כי גם אני לא מרוכזת וגם עצבנית מאוד. מחר אתקשר לרופא- אשמח בינתיים לשמוע חוות דעת, אפילו מנסיון....

שאלה נוספת. הבת שלי התחילה היום רטלין LA 10. האם ניתן לפתוח את הקפסולה ולשפוך אותה או שחייבים את הציפוי?
תודה מראש

הי

המלצה, מנסיון אישי

אני נטלתי בעבר קונצרטה 54.

בחופשת הקיץ עשיתי הפסקה של 3 חודשים.

לאחר מכן כששבתי ליטול 54 זה היה גדול עלי בכמה מידות, היה לי קשה להסתגל. מה עשיתי?

לקחתי חודש 18, אחרי כן כמה ימים 27, אחרי כן 36, וכו'....

לדעתי את יכולה לנסות להתחיל עם ה 18, שזה מינון הכי נמוך, ורק אחרי חודש לעלות ל 27 או 36.

גם אני אחרי 3 חודשים שלא לקחתי הגבתי בעצבנות ממש עם 36, הפתרון זה עליה מדורגת.

אם ה 18 שהוא הכי 'לייט' גורם לך לתופעות כל כך קשות, אז כנראה ריטלין לא מתאים לך ואת צריכה משהו ממשפחה אחרת כגון סטרסה, אדרל וכיו"ב.

תופעה של רעד היא מטרידה לדעתי, מבלי להיות רופאה, רעד נשמע כמו קושי מוטורי. ריטלין משפיע על מערכת העצבים המרכזית. זה עניין שהייתי בודקת טוב מול רופא.

גם אני כשלא הייתי מורגלת ל 36 הוא גרם לי אי שקט ועצבנות אבל אחרי עליה מדורגת הוא לא גרם לי תופעות אלו כלל. העניין הוא ללכת מדורג

אני

נ.ב. לגבי LA מותר לשפוך את תכולת הכדור על מעדן. אבל רצוי לא לחלק לחצי אלא שתאכל את כל תכולת הכדור בתוך המעדן. כי כשאת "מחלקת" את הLA לחצי, את לא יודעת אם החומר הפעיל מרוכז בחצי ששפכת או בחצי השני. אז רצוי לאכול את הכל בהזדמנות זו

zivadina

New member
תיקון קטן לגבי LA

בקפסולה יש כדוריות קטנות, מחציתן בשחרור מיידי ומחציתן בשחרור מושהה, כעבור 4 שעות.
כאשר מחלקים את הכדוריות, לא יודעים כמה מכל סוג נמצאות בחלק שאת לוקחת באותו הרגע.

אם ובת1

New member
תודה

תודה על התגובות.
לגבי הילדה- אני רוצה לפתוח את הקפסולה כי היא לא יודעת לבלוע לא בכדי לחלק את המנה.
היום דווקא לא היו לה תופעות רבות (רק כאב בטן וגרון - שאולי לא קשור) אבל כל היום היא רצתה לאכול.
אצלי היה הרבה יותר טוב מאתמול - חשתי רעד קל מדי פעם ויובש בפה בבוקר וזהו. הבעיה שגם לא הייתי מרוכזת מידי....
שוב תודה על המענה.

אפשר לשפוך את הכדוריות על קוטג ולתת לילדה

אבל לא על שום דבר נוזל לא שוקו רק משהו קרמי נוזל הורס את החומר
אנחנו היינו עושים את זה ועבר בהצלחה.

למעלה