חדשה..אפשר להצטרף?

חדשה..אפשר להצטרף?

אחרי 4 הפלות רצופות שמתוכן לידה שקטה אחת , בורכתי והבאתי לעולם את בני היקר והמתוק לפני שבועיים.
את סיפור ההריון והלידה אכתוב בהזדמנות אחרת...כי אני כל כך עייפה , לא ישנה בכלל טוב.
רציתי ברשותכן לדעת מתי כדאי ללכת בפעם הראשונה לטיפת חלב? המזג אוויר לא מאפשר להוציא את הקטנצ'יק מהבית הוא נולד בשבוע 37 במשקל 2700 והוא ממש קטן.
ואיכשהו נעלם לי המכתב שיחרור שבו מוסבר מתי להגיע לטיפת חלב, מתי לתת ויטמיןD , מתי החיסון הראשון?
אני גם משום מה לא מייצרת פתאום חלב, היה לי כל כך הרבה חלב עד לפני מספר ימים ופתאום אני לא מרגישה שהחזה כבד וגם הילד לא שקט כמו מקודם ולא ישן טוב.חוץ מזה שגם מקודם כששאבתי מילאתי שני בקבוקים של כל אחד 100 מ"ל והיום אני בקושי מצליחה בשני השדיים להוציא 80 מ"ל.
לא רוצה לתת לו מטרנה, חשוב לי לתת לו חלב אם.
אודה לכן בנות אם תוכלו קצת לעזור לי!
מאחלת לכולן אמהות מהנה!!!

דנד1

New member
ברוכה הבאה

איזו דרך קשה עברת ואני שמחה שבסופה יש לך אוצר קטן. מזל טוב!!
אנסה קצת לענות: לדעתי טיפת חלב זה תוך שבוע שבועיים. אני הייתי אחרי שבוע וקצת. אגב בילד ראשון את זכאית לבקש שהאחות תגיע אליך לביקור בית מה שיכול לתור לך את הבעיה עם הקטנטן
ויטמין די למיטב דיעתי את כבר יכולה לתת והחיסון הראשון הוא בטח המנה השניה של הפטיטיס בי אבל אני לא בטוחה כי אני לא חיסנתי לזה בבית החולים. כמדומני בגיל חודש מנה שניה אבל הכי טוב אם תתקשרי ותשאלי את טיפת חלב כשאת מזמינה אותם אליך.
בקשר לחלב - אני ממש ממש ממליצה להעזר ביועצת הנקה. אם את מהמרכז אני אשמח להמליץ לך על מישהי. היא יכולה לבוא עד אליך אפילו חד פעמי כדי לראות מה קורה ולהרגיע. אני מאמינה שהכל אצלך בסדר אבל עדיף שמומחית תראה...גם לי היו ימים שהשאיבה הלכה פחות טוב אבל הקטנה מזנקת עקומות במשקל וגובה אז זה לא אומר כלום.
מאחלת לך המון אושר ושמחה

דנה

תודה רבה

זה ילד שלישי שלי יש לי שני ילדים מקסימים בבית בן 12 ובת 10 וכבר קרוב לשש שנים ניסיתי להביא את האוצר הקטן, בסוף הצלחתי ברוך השם.
כיוון שעברו לא מעט שנים מהילד האחרון שכחתי כמעט הכל.
אשמח להתעדכן ואולי גם לתת קצת טיפים משלי בהמשך.....
תודה רבה על הברכה, מאחלת לכולנו אימהות מהנה!!!!!מגיע לנו , אחרי הכל כל אחת עברה דרך משלה. ושמכאן הדרך של כולנו תהיה חלקה , נעימה וכיפית!!

ברוכה הבאה ומזל טוב

ברוכה הבאה לעולם הקסום והמופלא שנקרא - א מ א - !!!

עברת הרבה עד לאן שהגעת, הרבה הרבה מזל טוב אני שמחה מאוד בשבלך...
לפני הנחיות שאני קבלתי :
ויטמין די 2 טיפות ביום (את יכולה להשים על הפיטמה )או לתת ישר לפה מה שיותר נוח וקל לך...
טיפת חלב הולכים בגיל חודש לחיסון שני את הראשון בטח קיבל בבית החולים
תתקשרי אליהם ותקבעי תור את יכולה להזמין אלייך הביתה זה עולה כסף צריך להביא את זה בחשבון..

אני חושבת שעכשיו בימים אלה המזג האויר לא כל כך נורא את יכולה להוציא אותו אלא אם כן אמרו לך אחרת בבית החולים ,
תזכרי שגם לגונן יתר על המידה זה לא נכון צריך לחשוף אותם זו דעתי....

הרבה אושר

תודה רבה על העצות

נמשיך לעדכן אחת את השנייה , ברגעי הנחת והאושר שלנו.
יום נעים לכל הבנות ומהנה עם המתוקים שלנו!!!!

מזל טוב

אני הייתי מתקשרת כי דווקא בגלל שהוא קטן חשוב לעשות לו מעקב משקל באותו משקל וכדאי לקבוע נקודת יחוס.
הרבה הנאה לכולם

תודה , חזרתי מטיפת חלב...

הפשוש שוקל 3.020 כבדיוק לפני שבועיים היה 2780 .האחות אמרה שזה בסדר ורואים שהוא יונק טוב ושוקל יפה. קצת נרגעתי......למרות שהוא ממש קטנצ'יק.
אמרה לי להתחיל עם הויטמין D , מדדה לו היקף ראש וגם קבעה לחיסון כשאת החיסון הראשון הבנתי שצריך לעשות בדיוק חודש לאחר הלידה.
זה צריך לצאת לפי תאריך לידה ה-5/3 ב- 5/4 אבל האחות אמרה שזה יוצא יום לפני ליל הסדר והם לא יהיו בטיפת חלב.אז היא קבעה לי ל-16/4 שזה יוצא 11 יום אחרי , שאלתי אותה אם זה לא נורא שזה לא יוצא בדיוק כעבור חודש והיא ענתה שזה לא נורא לאחר את החיסון אבל יותר מוקדם זה לא טוב לעשות.
מה נראה לכן בנות?

אניס7

New member
אני דחיתי קצת את החיסון של החודש

מלכתחילה קבעו לי אותו לחודש וחצי כי לא התאפשר לפני. היה אמור להיות אתמול אבל דחיתי שוב כי המתוק קצת מצונן ולא רציתי להעמיס עליו חיסון מעבר לאף המלא. אז ייצא שנעשה אותו בגיל חודשיים והאחות לא אמרה לי שיש איזושהי בעיה עם העניין.

meytall0

New member
בטח שאפשר! ברוכה הבאה

אכן עברת דרך ארוכה עד שזכית לקטנצ'יק
.
אני שמחה שהביקור בטיפת חלב הרגיע אותך שמשקלו עולה יפה והסרת את הדאגה מליבך (עד לתור הבא כמובן
, פולניות שכמותנו...)
את מוזמנת להישאר עימנו כאן
מיטל

דשא17

New member
ברוכה הבאה

מזל טוב להולדת האוצר

ראיתי שכבר ענו לך על שאלת טיפת חלב, אז לא אוסיף.
לגבי ההנקה, אני מניקה מלא ולא יצא לי לשאוב בשלב מוקדם כל כך, כך שאינני מודעת לכמויות הנכונות
אוכל לומר לך שלעיתים גם לי נדמה שהשדיים לא מספיק מלאים בעיקר בימים שהיא לא כל כך שקטה ויונקת הרבה, אך מנסיוני האישי (ילדה רביעית), אצלי זה לא מצביע על העובדה שאין מספיק חלב, יש לה כאבי בטן ולכן היא לא שקטה
למען הסר הספק, אפשר לשקול את התינוקי בטיפת חלב או אצל רופא הילדים ולוודא שהוא עולה במשקל

בהצלחה ובכיף

דשאה

מזל טוב

עונה רק לגבי ההנקה.
שבועיים אחרי הלידה מנגנון ייצור החלה מתייעל, ומייצר פחות או יותר את הכמות שהבייבי אוכל. מייד לאחר הלידה כמות החלב גדולה ולכן יש פעמים רבות גודש או כבדות. זה לא שעכשיו יש לך פחות מדי, זה קודם היה יותר מדי.
ושאיבה אינה אינדיקציה לכמות החלב שיש. תינוק מוציא חלב באופן יעיל יותר ממשאבה ממגוון סיבות. חוץ מזה, תוך כדי ההנקה החלב ממשיך להיווצר בשדיים.
את מוזמנת לפורום הנקה הנפלא להתייעץ עם מנוסות ממני.

למעלה