חדשה. אולי טריגר

jellybelly1

New member
חדשה. אולי טריגר

שלום, אני חדשה בפורום, אשמח להזדמנות לשתף כי מרגישה מאוד בודדה עם ההפרעה
היא מלווה אותי כבר כמה שנים, אנורקסיה בשילוב עם בולימיה, על הצד הבולימי פחות או יותר השתלטתי, בפועל פחות מקיאה, אבל המוח שלי עסוק באובססיביות ברצון לאכול
לא נשאר הרבה מקום לשום דבר אחר. לא שהיה משהו אחר לפני שההפרעה נכנסה לחיים שלי, היא מילאה חלל ענקי של חיי חברה חסרים, תחומי עניין לא קיימים... בדידות וריקנות
אני מרגישה שהגעתי לקצה של דרך, שאיבדתי את הכוחות להחזיק את עצמי לא לאכול. אני יודעת שברגע שהפה שלי ייפתח הוא לא ייסגר לעולם כי הייתי שמנה קודם לכן ואני נוטה לקיצוניות באופן כללי. לא יודעת מה יישאר לי אם אהיה גם אומללה, מבוגרת שחיה עם ההורים, לא עובדת ולא מתפקדת וגם שמנה. אני ארצה למות יותר מעכשיו. מצד שני יש את הנזקים שאני גורמת לגוף שלי (הפסקת מחזור, נשירת שיער מזעזעת, אוסטיאופורוזיס) והעובדה שהחיים שלי לא מתקדמים לשום מקום ואולי מידרדרים לאחור.

היי.

נשמע לי שאת במצוקה גדולה מהרבה כיוונים,
לא רק סביב האוכל או המשקל.
נשמע שגם את רואה ויודעת שההתעסקות שלך באוכל היא סוג של תחליף להתעסקות בבעיות אחרות, וזה רק ביטוי לדברים האחרים שקשים לך בחיים.

הייתי במקומות דומים לשלך, בפחדים דומים לשלך-
שיש לי את האופציה לאבד שליטה על עצמי ועל המשקל שלי או לא לאכול בכלל, וגיליתי שזה לא נכון, שאני יכולה אחרת.
זה לא קרה ביום, וזה דרש עבודה קשה,
אבל אני, ועוד רבות כאן בפורום, יכולות לתת לך את התקווה שגם מסיטואציה מאוד חסרת כוחות וחסרת אונים, מאוד מיואשת, של מישהי שתקועה עמוק בתוך הבוץ ולא רואה איך היא עושה שינוי,
אפשר לצאת ואפשר להרגיש בסוף טוב יותר.

בשביל זה צריך עזרה. יש לך עזרה?
מישהו יודע על ההתמודדות הזו?

שמחה שבחרת לכתוב לנו. ברוכה הבאה

jellybelly1

New member
תודה, מקרים כאלה באמת נותנים השראה ותקווה

קיבלתי עזרה במהלך השנים, מכל מיני סוגים (אשפוז ומרפאתי ופרטי ואלטרנטיבי)
חסרה ההחלטה שלי לצאת מזה שאני מודה שעדיין לא קיבלתי בצורה שלמה. ותקווה שהחיים שלי יכולים להיראות אחרת. אני כ"כ לא זוכרת מה זה להרגיש מאושרת ורגועה שקשה לשאוף לזה. אני מלאה ברחמים עצמיים האשמות ותירוצים, זאת בעיה רצינית. קשה לי לקחת אחריות על המצב שלי שזה התנאי הכי בסיסי לשינוי.

כן, זה לא יכול לעבוד בלעדייך

ובלי שאת עושה משהו.
אבל רובנו לא מגיעות לטיפול בשלב שבו אנחנו לגמרי רוצות לוותר על המחלה. רובנו מגיעות לטיפול כשאנחנו רוצות את החולי אבל גם מבינות ברמה כלשהי שהוא הרסני לנו.
זו נקודה שאפשר לזוז ממנה קדימה,אם יש לך טיפול טוב ומטפלת מתאימה.

נראה לי שעצם הכתיבה כאן מעידה שמשהו בתוכך זז, ואת במקום שרוצה איזה שינוי. למה לא לתפוס את הגל ולחזור לטיפול?

lovelycupcake

New member
אחות יקרה, אני מבינה אותך כל כך

זו הליכה על חבל כל כך דק, זו תחושה נוראית שעוטפת כמתחילים להתעמק במחשבות.
וגם אני כמוך, נוטת לקיצוניות, פועלת בלי לחשוב-אבל זה גם נותן כוחות מדהימים להרים את עצמך ברגעים קשים-כוחות שנורא קשה למצוא, אבל יכולים לעזור כל כך.

בנות אחרון יודעות טוב ממני להתמודד עם הפרעת אכילה, אני רק לא מזמן הסכמתי להודות בה ולבוא לבקש עזרה-וצריך, ויש מלא תירוצים אבל צריך.
בסופו של יום, יש בך את הכוחות להרים את עצמך בכל רגע קשה, בכל נפילה ובכל מכאוב-אני באמת מאמינה שאת תוכלי לקום כל בוקר ולחייך, אפילו בלי סיבה

היי

אני חושבת שהשאלה הנכונה היא לא מה יישאר כשתוותרי על ההפרעה אלא מה יוכל להיבנות.
אצל כולנו ההפרעה ממלאת איזשהו חלל, איזשהו צורך. והפחד להישאר רק עם החלל הזה הוא אדיר.
אני זוכרת את עצמי רק לפני כמה שבועות חושבת בדיוק את אותו דבר- מה יישאר לי? מה אהיה? מי אהיה?
אז עוד לא גיליתי את התשובות, אבל אני כן מגלה שכשקצת משחררים מהרע יש קצת יותר מקום לטוב.

למעלה