חדשה אבל לא בנושא

ארידל

New member
חדשה אבל לא בנושא

שלום לפי מה נקבע איזה סוג וכמות של ריטלין? הבן שלי בן 10 ומקבל ריטלין sr 20 ועוד חצי כדור של 10 לא נראה לי שזה עובד כו שצריך

zivadina

New member
בחירת תרופה

סוג הכדור וגודל המנה נקבע בהתאם לצרכי המטופל: 1. גודל המנה תלוי במשקל הילד ובתגובת הגוף שלו 2. סוג הכדור נקבע לפי משך ההשפעה הרצוי של התרופה. כרגע, הילד שלך מקבל מנה של 8 מ"ג אשר משפיעה ל-6-8 שעות (20SR) וביחד אתה מנה של 5 מ"ג אשר משפיעה ל-3-4 שעות (חצי כדור של 10). אני מציעה לך לבדוק אם הבעיות הן בשעות הראשונות (שאז המנה היא 13 מ"ג) או בשעות האחרונות (שאז המנה היא 8 מ"ג). כדאי שתערכי מעקב ביחד עם המורה. לפי התוצאות נוכל להציע לך מה לעשות. כמו כן, בסוף השבוע הקרוב תייעץ כאן ד"ר איריס מנור, ותוכלי לשאול גם אותה. חשוב מאוד שתספקי נתונים על גיל הילד, משקלו, המינונים וסוג הכדור. מצורפת טבלת ההמרות של ריטלין, אשר תאפשר לך להבין את גודל המנה ומשך ההשפעה של כל כדור.

Mari bel

New member
בגילאים האלה לפי משקל הגוף

וגם לפי ניסוי וטעיה, מאחר וכל גוף מגיב שונה... הסוג נקבע לפי מידת הכיסוי (שעות) הנדרשת. לילדי לדוגמא מספיק רק לשעות הלימודים, בבית אנחנו מתמודדים די טוב ללא טיפול תרופתי. מציעה לחזור לרופא המטפלל לצורך הערכת מינון מחדש. בהצלחה! מארי

ארידל

New member
הבנה של התרופה

שלום ותודה על העזרה ממה שאני הספקתי להבין בנושא התרופתי שהריטלין sr לא נותן את אותה השפעה כל זמן הפעולה שלו, וה LA נותן אותה השפעה לאורך כל זמן ההשפעה האם זה נכון?

zivadina

New member
ריטלין SR וריטלין LA

שתי התרופות משפיעות 6-8 שעות. כל אחת מהן פועלת במנגנון שונה, וכל ילד מגיב לכל אחת מהן באופן שונה. ה-SR נמצא בסל התרופות ולכן מחירו כ-13 ש"ח. הוא נחשב לא כל כך יציב ולכן עלולות להיות אתו תופעות לוואי. יש המון ילדים שמרוצים ממנו, כמו כל הילדים הפרטיים שלי וגם אני. ה-LA לא נמצא בסל התרופות ולכן מחירו כ-150 ש"ח (תלוי בקופה). הוא נחשב יציב ועדין, ולכן יש אתו הכי פחות תופעות לוואי מכל סוגי הריטלין. מצד שני, הוא עדין מאוד, ויש ילדים אשר כן זקוקים ל"זבנג" של התחלת ההשפעה, ולכן אינם מושפעים ממנו. לא תוכלי לדעת איך כל כדור ישפיע על הילד המסוים שלך עד שתנסי. בהצלחה!

למעלה