חדשההה- עזרה..!!

ממש לא נכון

הקירבה בין בני דודים אינה אותה קירבה כמו אח או אבא, את ממש נסחפת. היהדות, כמו גם בדתות האחרות, יש איסור על גילוי עריות ואסור להתחתן עם העריות שהם קירבה משפחתית דרגה ראשונה. אין שום איסור להתחתן עם בן דוד / בת דוד, מכאן שזה כלל לא גילוי עריות ומכאן שזה כלל לא אסור. בעיות גנטיות ? גם זה עדיין לא הוכח שישנן בעיות לילדי בני הזוג שהם בני דודים, דעות המומחים חלוקים בנושא וכל מחקר שמתפרסם, מתפרסם מחקר נגדי שסותר את המחקר הקודם, בכל אופן, זוג כזה, או כל זוג אחר, יכול לעבור לפני חתונה, בדיקות וייעוץ גנטיים בכל מרפאה לגנטיקה בבתי החולים. אצל עדות רבות, בקרב היהודים, הדבר נהוג מאד אפילו בימנו אנו.

זו לא אותה קרבה וגם לא אמרתי

שזו אותה קרבה. אמרתי שאחוז הזהות הגנטית מאד גבוה. כן, באבא ואח זה יותר גבוה. אז??? גם כאן זה מאד גבוה. כמו כל תופעה ביולוגית גם הפגמים הגנטיים נתונים תחת הסתברות ולכן זה לא קורה בכל המקרים. אבל זה קורה ובגדול!!! מי האגואיסט שיעשה את זה לילדים שלו? כבר עדיף לאמץ. ולגבי המחקרים... אתה בטוח שאתה יודע על מה אתה מדבר?? מתי ראית מחקר שקובע שאין פגמים גנטיים? הייתי רוצה לראות אחד כזה...

elena20

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif כל כך צודקת, כמו

שסיפרתי על המקרה של חברה שלי ובן דוד שלה, כשהם הלכו למכון של מחקר גנטי, הבהירו להם חד משמעי שהסיכוי שלילדיהם יהיו פגמים גבוהים פי כמה מאשר כל זוג רגיל, ואפילו שיעשו את כל הבדיקות האפשריות עדיין לא ניתן לדעת ולחזות איל יוולדו ילדיהם.

abcd80

New member
וגם לא ניתן לחזות לגבי זוגות רגילים

אם יוולדו להם ילדים עם מומים.

elena20

New member
אבל לקרובי משפחה יש הרבה יותר

סיכוי שיצאו ילדים עם מומים.

BonitA770

New member
אבל מה לעשותתת

הוא כ"כ חסר לי!!!!! :'( אני מ-ת-ה עליווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו ואני בחיים לא יספר למשפחה שלי על דבר כזה כי ברור לי שלא יקבלו... וגם איך אנשים יסתכלו עלינו?? מפחידדד...

abcd80

New member
בניגוד לרוב התגובות

אני לא אגיד לך שזה חולני או מגעיל או מזעזע. ואני גם לא חושבת ככה. אבל אני גם לא רוצה לעודד את היחסים האלה עם בן דודך. כניראה שהתאהבתם את ובן דודך וזה לא היה בכוונה ועל זה אי אפשר להאשים אותך. מה היה טיב היחסים שלך עם בן דודך מאז ילדותכם? אוליי הייתם קרובים מאוד כמו אחים כאלה ולכן עכשיו אולי את מבלבלת בין זה לבין אהבה רומנטית ? קחי בחשבון שאם תקחי את היחסים האלה עם בן דודך צעד קדימה זה יכול לעשות קצת בעיות.. לשניכם יש בני זוג והם ייפגעו. בני משפחתכם לא יראו את זה בעין יפה ומה תעשו במקרה של פרידה, תצטרכו לראות אחד את השני כל הזמן..? קחי את כל הדברים האלה בחשבון. אגב בני כמה אתם ? מצד שני..אם באמת יש שם אהבה רצינית אז אולי שווה ללכת על זה. לגבי זה שנישואים בין קרובים גורמים לפגמים גנטיים זה לא נכון בכל המקרים ותמיד יש אפשרות לבדוק את זה לפני שמתכננים עתיד משותף. אגב, ההורים שלי בני דודים, ויש לי כמה חברות שההורים שלהם בני דודים. ויש עוד כמה מקרים כאלה במשפחה המורחבת אבל לאף אחד מהמקרים האלה לא יצא שום פגם גנטי. כמו כן, אחות של אחד האקסים שלי התחתנה עם בן דוד שלה ויש לה ילדים בריאים. ותאמיני לי נתקלתי באנשים שאמרו לי איכס בני דודים נשואים אחד לשני עם ילדים? זה פשוט בורות וחוסר הבנה ואל תתייחסי לקולות כאלה שמנסים להגיד לך שזה מזעזע. תעשי חושבים ואני או אף אחד אחר בפורום לא יכול להגיד לך שזה חולני או שזה בסדר לצאת עם בן דוד. זה החלטתך בלבד! בהצלחה

BonitA770

New member
הממממ....../images/Emo140.gif

אז ככה... בין בין דודה שלי וביני הקטע הזה התחיל כשישנתי אצל אחותו... הייתי בת נראה לי 15 (כיום אני 18בת וחצי והוא בן 21)... קיצור אחותו עבדה גם בעלה עבד בבוקר ובגלל זה היא ביקשה מאח שלה שיישאר איתנו.. קיצור ישננו כולנו באיזה חדר והילדים התעוררו מוקדם ונשארנו אני והוא בחד כאילו ישננו... המממ כשהתעוררתי הוא התעורר גם אחרי זה לאט לאט בא אליי התחיל לגעת בי וזה גלש לנשיקה (ממש לא יותר->בתולה!!).. ומאז יענו אני ממש הסתכלתי עליו מוזר עד שזה חזר על עצמו וזה מאוד מצא חן בעיניי ורציתי לראות אותו יותר ויותר... אבל אני מדגישה שמאז שיש לי חבר לא נגעתי בבן דודה..(!) ובהתייסות לאם היינו קרובים או לא בילדות אז ממש לא...! כי הוא היה גר ליד ירושלים שזה מאוד רחוק והיינו מתראים ממש פעם במלא זמן...אז אני לא מבלבלת בין דבר לשני.. אני לא אומרת שאני התאהבתי בו כי לא נראה לי שזה בהגדרה של א-ה-ב-ה..אני לא יודעת מזה בדיוק..הוא כאילו איך אני יגיד את זה?? הממ הוא "עושה לי את זה.." הוא מושך אותי נורא... אני לא רוצה שנתחתן או משו..לא אבל גם לא רוצה להפסיק את מה שיש בינינו נראה לי... אני צריכה אותו... וכמה שזה נשמע לכם חולני ומזעזע אני לא יודעת מה להגיד לכם פשוט..זה משו שאני לא שולטת בו מבינים?? אם זה היה בשליטתי לא הייתי במצב הזה עכשיו... חולני או לא.. אני מתגעגעת אליוווו בא לייי על הנשיקות על הליטופים..פשוט בא לי עליו!!!!!!

abcd80

New member
הבנתי

אז אתם מהבני דודים שלא מתראים ככה ולא גרים קרוב. גם ההורים שלי לא היו גרים קרוב אחד לשני אלא בערים שונות וככה יצא שלא גדלו יחד והיה ביניהם מרחק וכניראה שבגלל זה היה להם "קל" יותר להתאהב לעומת בני דודים שגדלו יחד כמו "אחים" ואין מצב שיתאהבו.. אני למשל הייתי "דלוקה" על בן דוד שלי כשהייתי קטנה.. ואני יודעת שיש קטעים כאלה אבל זה לא גולש מעבר לסתם חיבה מיוחדת. בכל אופן, לפני שאת מדברת על בן דודך מה עם החבר שלך? קודם את צריכה לברר את העניינים שלך איתו. זה שאת מפתחת פתאום רגשות כאלה למישהו אחר (ורק במקרה זה בן דוד שלך) בזמן שיש לך חבר אולי אומר משהו על מערכת היחסים שלך עם החבר? לא טוב לך איתו? ציינת שהוא קנאי? חונק אותך לא נותן לך מרחב? הייתי מציעה לך קודם באמת לחשוב על מה תעשי עם החבר שלך כי כרגע את איתו בקשר זוגי ומגיע לו היחס הטוב ביותר גם אם זה אומר שאת מחליטה שאת לא רוצה להיות איתו, העיקר שתהי כנה איתו לגבי רגשותייך כלפיו.

doctorsex

New member
מה הבעיה

מבחינה דתחת וחוקית זה מותר. תעשו סקס ותהנו רק תקפידו שזה יהיה לתקופה מסויימת וזהו...

BonitA770

New member
המממ אני לא בקטע של סקס כרגע!

ובטח לא משו של רגע... אני ישכב עם ה-אחד..! אני חושבת שאני הבהרתי את עצמי מספיק... בינתיים אני בתולה ואני ישאר כך..

S h a r k 1 8

New member
מה שאת מתארת זה ממש לא חולני

כי בעצם לא גדלתם ביחד. זה לא כמו שני אחים שכל הזמן הם אחד בתוך התחת של השני, ואז אי אפשר לצפות שמשהו יקרה. אתם גדלתם במרחק אחד מהשני. ולכן, ההתיחסות אליו היא כמו לכל בן אחר שאת פוגשת...

han101

New member
יש הבדל ביו ביני דודים לדודים

הכל תלוי כמה קירבה מישפחתית יש זאת אומרת אים ההורים שלהם אחים זה מסוכן גנטית וצריך לעשות בדיקות לפני וזה מאוד לא מקובל באף מקום אים זה דודים טיפה רחוקים יותר אז זה מקובל גם אצל הדתיים זה הכל תלוי

abcd80

New member
תקראי את שאר השרשור ותביני

זה מקובל בני דודים שמתחתנים (שההורים שלהם אחים) גם בדרום אמריקה, כאן בארץ ובכמה ארצות בעולם. זה לא פסול ואף חוקי. ביהדות זה גם מותר ולא נחשב גילוי עריות.

tenen

New member
זה נורמלי לחלוטין...

למען האמת הנורמה של להתרחק מקרובי משפחה היא נורמה מאוד חדשה של העולם המערבי, בנוגע לפגמים גנטיים הסיכויים קטנים בהרבה כאשר הקרבה היא בני דודים ועיקר הבעיה במקרים של קרבה מדרגה ראשונה. עד היום נישואי קרובים הינם מאוד מקובלים בעולם הלא מערבי וזה אצל רוב אוכלוסיית העולם. נכון קרובי משפחתך סביר להניח שלא יעריכו במיוחד את הקשר החדש שלך אבל אם זה מה שיעשה אותך מאושרת תהני.

אוי אוי אוי

אם אתם רוצים לפתוח את הנושא של פגמים גנטים פתחתם כאן מלחמה... גם אם אין פגמים גנטים נראים לעין, זה מתבטא בדברים אחרים שיכולים לבוא לביטוי- דיסלקציה, סוכרת, מערכת חיסונית חלשה מאוד, בעיות כרוניות באיברים שונים. אל תחשבו לשניה שזה לא משפיע על הגנטיקה ויש סיבה שהעולם המערבי המודרני מגנה קשרים בין קרובים. תפתחו ספרי היסטוריה כמה פיגורים שכליים, מחלות, אוטיזם ומה לא היה במשפחות המלוכה בעולם, שהשיאו בני דודים ושאר סוגי קרובים כדי לשמור על טוהר הדם הכחול? למה בעצם להקשיב לי או לורודה או למי שלא יהיה, פשוט תחפשו בגוגל על פגמים גנטיים, על נישואי קרובים, ותקבלו את דבריהם של המומחים המדעיים. הרי השאיפה והברירה הטבעית היא להתערבב עם גנים חדשים, כדי ליצור צאצאים חזקים ובריאים, אם לבעלי החיים זה חשוב, לאדם זה לא יהיה?

../images/Emo45.gif ובכלל,

רוב התפיסות ה"פרימיטיביות" של החברה.. יש להן בסיס חזק מבחינה רפואית/אנטומית/גנטית... למשל ההערצה ליופי וסימטריה- זו האנטומיה הכי בריאה עבור גוף האדם. אדם עם אף עקום נושם פחות טוב מאדם עם אף סימטרי וישר, ולכן הוא מושך את בני המין השני, מתוך רצונם להעביר את הגנים הסימטריים והבריאים- לילדים. רזה=בריא.. שמן=מחלות לב וכלי דם, שבץ.. אז לא, חברים... נישואי קרובים מביאים לפגמים גנטיים... לבני דודים ראשונים (שהוריהם אחים) יש אחוז זהות גנטית גבוה מדי- וכן, בדיוק כמו שתקועה על הירח אמרה, זה המנגנון של הטבע ליצור שונות גנטית- ע"י "הענשת" מי שמערבב את הגנים שלו עם גנים דומים מדי- ע"י פגמים גנטיים בילדים. אז נכון... אפשר לחיות ביחד.. ולאהוב...
אפשר גם לא להביא ילדים.. מצד שני, אפשר גם להכנס למיטה עם אבא- הוא קרוב יותר...

B L I M P

New member
לגבי דבר אחד שאמרת

אני חייבת להסתייג הסתייגות מאוד חזקה - רזון עד לפני כמה עשרות שנים לא נחשב ליופי. מרלין מונרו הייתה בחורה מלאה וזה מבנה הגוף שהוערץ באותה תקופה. ככה שלהגיד שרזון=בריא (אנורקסיה??בולימיה??-אומר לך משהו?) זה שטויות במיץ.

fluppster

New member
רזה הוא מונח יחסי...

גם היום גברים מעדיפים בנות "מרופדות" שאפשר לתפוס, מאשר שלדים מהלכים על שניים. תאמיני לי... האינסטינקט האנושי (מהצד הגברי) מעדיף ברוב המקרים בנות מלאות יחסית, כי הן נראות יותר פוריות ובריאות. ואני לא אומרת שמנות, אבל כן, רזון אנורקסי הוא לא יפה. אם יעשו סקר, מי יותר סקסית - מלי לוי או נועה תשבי - מי נראה לך שתנצח? נראה לי שהתשובה ברורה.... אז כן, רזון זה בריא. אבל לא רזון של דוגמניות אנורקסיות, אלא של נשים אמיתיות.

למעלה