חדר שרתים...

antidot

New member
חדר שרתים...

אנחנו עוברים בניין ואני מנסה לסגור את כל הקצוות שהיו משוחררים בחדר שרתים הקיים. אני רוצה למנוע את בעית חימום יתר של החדר ע"י טרמוסטט שיודע לעבוד מול מחשבים ולתת התראות (כמו UPS) במקרה של כשל במזגן. מישהו מכיר ? יודע מי משווק ? כעקרון מהנדס החשמל שלנו יכול לתכנן משהו פשוט, אבל אני רוצה משהו סטנדרטי ולא ניסיוני. תודה מראש, Antid0t

maCr0T

New member
יש לי כמה רעיונות

1. כמונו, לנו יש מערכת מעבירה טמפ של כל השרתים למחשב, כאשר הטמפ´, עוברת את Xמעלות, אז המזגן החזק מכוון לעבוד 5 מעלות קר יותר, מווסת לפי אזורים, שרת מס1 אזור 1, וכן הלאה.... זה טיפה מורכב אבל הטרמוסטט האלקטרוני עוזר מאוד. 2. במקרה של כשל יש משהו דיי פשוט, בעצם שניים, הראשון טרמומטר אלקטרוני, ליד הפתח שבודק ומשווה טמפ תקינה, טמפ של השרת, טמפ שיוצאת מהמזגן. או פתרון פנימי שדואג שכאשר למשל, המזגן לא פועל והטמפ´ עברה את X מעלות, מופעלת מערכת שניה, ניתנת הודעה לכוללללללם, למשל, באימייל, SMS, דרך אגב אם משהו לא מבין, הכוונה למערכת ממוחשבת, לנו יש כזה שהוא פנטיום2 עם DSL, עובד יופי אין שום דבר שמפריע לשלב, אני יודע שאין לי המלצה ספציפית, אבל זה הרעיון. maCr0T שרוצה לחשוב כרגע רק על מזגנים שמחממים.....

antidot

New member
--->

גיבוי של מזגנים לא מספיק לי, גם ככה לפי התכנון זה 3 מיני מרכזיים כאשר אחד מהם הוא גיבוי ועולה אם אחד מהשניים האחרים כושל. אני במקרה הזה פרנואיד: יש לי מכונה בחדר שרתים בשווי של חצי מיליון דולר ואני חייב לדאוג לכיבוי שלה בצורה מסודרת ובשביל זה אני חייב טרמוסטט. שליחת SMS לא תעזור לCPU מתבשל... אני חייב פתרון דומה לUPS, כיוון שהמכונה הזאת לא מכירה לא אינטרפייסים גרפיים ולא מודעת לקיום של מערכות הפעלה כגון חלונות. עם UPS היא יודעת לדבר... אם יש לכם משהו דומה, אשמח אם תוכל להפנות אותי למי שעשה לכם את המערכת. Antid0t

maCr0T

New member
אז.........

גם לנו יש מכונות לא זולות אבל זה לא קשור....... או שעושים משמרות
אחד משגיח השני ישן (מזכיר לי ת´צבא...) איזה מכונה אם מותר לשאול, מסקרנות? ספר לי על זה, ליתר דיוק ספר לאחראי רכש שאני הייתי נוהג לבקש ממנו לקנות 8 אלפא ובורד חדש.... בקשר למערכות קירור פנימיות של המכונה, מה אם החיישנים שלה? לנו יש קירור מים.... גם אנחנו לא מריצים ווינדוס ME
maCr0T שמקווה של אנטידוט (שם איום בעברית) לא יהיה מחר לארוחת בוקר איטניום צלוי....

antidot

New member
איטניום זה לא...

זה כולו 3 NODES של Compaq Himalaya כאשר לכל NODE יש 2 מעבדי MIPS R10000 נוסיף לזה איזה 0.5 TB של דיסקים, 2 בסיסי נתונים שרצים במקביל... נחשוב על מצב היפוטטי של כשל טוטאלי של המזגנים ונקבל מרק בעלות קצת יותר מדי גבוהה. ותאמין לי, שום קירור פנימי לא יעמוד בטמפרטורת חדר של 45-50 מעלות (וזה כן מגיע לרמה הזאת - בדוק) לגבי משמרות: שאני אתחלף עם עצמי ? 8/8 ?
בקיצר: צריך מערכת הגנה למקרים האלה... הצעות ? Antid0t

למעלה