חדר רך

אור119

New member
חדר רך

שלום, אני עובדת בבי"ס להפרעות התנהגות. יש מחשבה אצלנו להקים "חדר רך". חשוב לנו לאסוף אינפורמציה על הנושא לפני ההקמה. האם מישהו מכיר סוג כזה של חדר? על אילו צרכים הוא עונה? האם הוא יכול לענות על מצבי קצה? מה נעשה בחדר שכזה? מי מאייש את החדר? מאמרים? תודה.

האם הכוונה היא לחדר מרופד שבו אדם

עם חולצה כפותה לא יכול לפצוע את עצמו בהתחת גופו על הריצפה והקירות? אם כן, אני מניח שלאיש בפורום הזה אין ניסיון בתחום.

zivadina

New member
האם הכוונה לסנוזילן?

יש על זה מידע בספריית הריפוי בעיסוק שלנו. גם מידע שכתבה כאן המרפאה בעיסוק שלנו שרון שני-גונן. תחפשי במנוע החיפוש של הפורום מלפני שנתיים ועד היום. למיטב זכרוני, באנגלית זה נכתב snozilen. ואפשר להיעזר במנועי חיפוש. באשר לתועלת ל-ADHD, זה מועיל כמו כל טיפול סנסו-מוטורי אחר, במידה שהילד זקוק לכך. בכל אופן, זה חדר מאוד כייפי. פעם מישהי סיפרה כאן שלקחה את הילדה שלה לחדר כזה והילדה מאוד נהנתה.

שאלות טובות אחת אחת

קודם כל, יש חדר snoezele ויש חדר רך עם כוונות סנסומוטוריות, ויש חדר מנוחה... אני מכירה את כל הסוגים, לפחות ברמת העקרון. לגבי שאלותייך, בונים את החדר לפי צרכי ומטרות המסגרת, והכי חשוב - שיהיה מי שידע וירצה לעבוד בחדר, כי החדר לבדו אינו משמעותי מספיק, אלא בעיקר הגישה שבאמצעותה מפעילים אותו האנשים.

למעלה