חדר צפון-מזרחי

ג י א כ

New member
חדר צפון-מזרחי

שלום דנה, לפני כחצי שנה עברנו מהעיר לבית במושב, ואנחנו מרגישים מאד טוב פה. הבית לא חדש אבל במצב טוב יחסית, ויש גם מקום לחיזוק ושיפור. הבית בן שלושה וחצי חדרים, מוקף גינה. את חדר העבודה שלי מיקמתי בצידו הצפון-מזרחי (אין לי ממש אופציה אחרת) שהוא מאד נעים, אך קראתי שכיוון זה הוא בעייתי. לא הבנתי למה למעשה הוא בעייתי, והייתי שמח לשמוע קצת יותר הארות. חשוב לי לציין שהחדר הזה הוא היחיד בכל הבית שעד עכשיו לא הצלחתי לסדר ולארגן. אין בו כמעט ריהוט משמעותי מלבד שולחן העבודה עם המחשב והציוד שלי. הוא עמוס בארגזים מיום המעבר, קופסאות ופיצ'פקעס שאין להם מקום מסודר והתחושה הכללית היא שמשהו תקוע. אין לי ספק שזה גם משקף תחושה פנימית - אני עוסק בתחום קריאטיבי, לא מזמן עזבתי מקום עבודה, ואני מחפש כיוון חדש ומאתגר יותר. אשמח לשמוע את דעתך, וכמו-כן לדעת אם יש צורך בפרטים יותר ספציפיים. תודה רבה, גיא

דנה A

New member
חדרים וכיוונים

הי גיא, ברוך הבא, ברמה הראשונית, שבה ניתן לקרוא ולהכיר את תחום הפנג שואי, עוסקים בדכ' במושגים בסיסיים, למשל הבגואה, שבה הבית מחולק ל- 9 אזורים המקבילים לתחומי החיים השונים, כאשר כל כיוון מסמל תחום חיים מסויים. בבגואה כיוון הצ.מזרח מייצג את אלמנט האדמה ומדבר על אנרגיית לא יציבה, על תחרותיות, עיסוק בחלקים הרגשיים, עבודה רגשית. אבל, וכאן אסייג את דבריי, כאשר נבדק הבית, הוא נבדק עפי' המפה האנרגטית, "מפה אסטרולוגית" ספציפית למבנה אשר בנויה מהצלבת הנתונים: שנת בניית הבית + מעלת חזיתו, ומשם המפה האישית למבנה, ולא חלוקתו לכיוונים אוניברסלים. כך שאיזור מסוים המאופיין בבגואה כבעל אופי מסוים, עפי' מפת הבית יתאפיין כאזור אחר לחלוטין. ומשם המלצות על בחירת חדר שינה/עבודה, בחירת מיקום המיטה/שולחן עבודה וכן הלאה. מבחינת התיאור של מצבו החדר הנוכחי, מניסיון כאשר עוברים בית ועסוקים במעבר, התארגנות, הסתגלות, הכנת הבית וכו' נקלעים לאחר זמן מה למעין "קיפאון" התעייפות וירידת מתח, והקופסאות והאחרונים לסידור, הפיצפקס האחרונים, נותרים בחדר שבו הם הכי פחות מפריעים, כמו חדר העבודה.. שבוע נפלא דנה

למעלה