חדר עבודה

perhay

New member
חדר עבודה

במוסף שבת של ידיעות אחרונות, יש כל שבוע מדור הנקרא אם אני לא טועה "חדר עבודה" ובו מתראיינים סופרים על מאחורי הקלעים של מלאכת הכתיבה שלהם. לאור הגיוון הרב של מספרים וסיפורים להם זכינו אתמול, חשבתי שיכול להיות נחמד שגם אנחנו נגע בנושא הזה של "חבלי לידה" של יצירה המיועדת לסיפור. והנה כמה שאלות שנראות לי ראויות להתייחסות: (וניתן להוסיף כאן שאלות על פי ראותכם) ממי או ממה אתם מקבלים השראה? מהי הדרך עד שאתם מחליטים לאמץ סיפור? האם אתם מספרים קודם למשפחה או לחברים לפני שמספרים לקהל הרחב? מה מסייע לכם לזכירת הסיפור? מה אצלכם הסימן המקדים שסיפור מסויים מיועד להצלחה? אני מאד טרייה בנושא ועדיין לא ממש הרכבתי רפרטואר, ובינתיים רוצה להתייחס לשאלה האחרונה. גם בסיפור שאני בוחרת להקראה (ולאוו דווקא לסיפור בעל פה), הסימן הראשוני והחשוב שאני אחליט לחלוק אותו עם אחרים, הוא שהסיפור מדבר אלי,מעורר בי רגשות, יש בו משהו מעניין, יש בו משהו מפתיע. שבת שלום!

מיכה ס

New member
ת ג ו ב ה

שלום רב, אכן, מה שנוגע בליבנו הוא מה שיגיע ללבבות אחרים בקלות רבה. להרכיב רפרטואר לוקח זמן באמת, וכן, אני מספרת לבן זוגי את הסיפור ומקבלת ממנו ביקורת שמאפשרת לי ללכת הלאה עם הסיפור. יש כמובן עוד קריטוריונים נוספים, וכן, אפשר לדבר על כך בפורום ואפשר גם לקרוא באתרים שונים על כך בעולם. שבת שלום מיכה ס

perhay

New member
שאלות מצפות לתשובות ../images/Emo35.gif ../images/Emo70.gif

בהודעה למעלה נשאלו הרבה שאלות מעולמם של מספרי סיפורים. אז מי מוכן לשתף אותנו בתשובותיו? מכיוון שנבהלתם כנראה מכמות השאלות, אני מציעה שנתייחס כל פעם לשאלה אחת. והשאלה הפעם היא: מהו מקור ההשראה שלכם? או אולי מיהומקור ההשראה שלכם? אני מעבירה את רשות הדיבור אליכם.

פרי , מקור ההשראה שלי הוא:

המספר בכיכר העיר מאלף לילה ולילה. ראיתי אותו כמו שדמיינתי, בסדרה לילות ערב שהיתה משודרת בהולמרק. אחד דומה לו , אינדיאני כמדומני, ראיתי בכיכר מרכזית בבוסטון. לא הבנתי אף מילה אך הוקסמתי.

פרי תשובה לשאלה מקור השראה?

שלי הוא המספר מאלף לילה ולילה, שנים דמינתי אותו, ואז ראיתי אותו בדיוק כמו בדמיון שלי, בסיפורי ערב, באולמרק. ועוד אחד, אינדיאני מבוגר מאד שראיתי מספר בכיכר בבוסטון. לא הבנתי אף מילה , אבל עמדתי והקשבתי מוקסמת, מקול שלו, מתנועות הידיים והבעות הפנים.

וואלה שאלה קשה../images/Emo178.gif../images/Emo178.gif

מקור השראה? אני מנסה לחשוב על בן-אדם אחד אבל יש הרבה מפעם כשהייתי ילד ומעכשיו כשאני כבר לא. אני חושב שהנעימות הזאת ששורה עלי כשאני מקשיב למישהו מספר סיפורים זה מקור ההשראה שלי כי אני רוצה לדעת לעשות אותו הדבר לאנשים.

perhay

New member
התשובה שלי

מקור ההשראה שלי היא אמי. אמנם היא לא נחשבת מספרת סיפורים לפי כל ההגדרות, אך בקרב המשפחה היא מילאה את התפקיד הזה בחן ובחסד. בכל שיחה היא יודעת לשלב סיפור ששמע בילדותה. היום אולי פחות עקב גילה המתקדם, אך כשהיינו ילדים, תמיד התפעלתי מהזכרון שלה ומהסיפורים שכל כך יפה התאימו למצב. מה שכולנו אהבנו היה לשמוע מפיה עלילה של סרט. אפילו אלה שראו את הסרט אהבו לחוות את החוויה מחדש דרך הסיפור המרתק שלה. היו מי שאמרו, שהסיפור שלה יותר טוב מהסרט.

למעלה