חדר ניתוח

חדר ניתוח

הנה שיר נחמד לנתח להפעם בואו להוציא את המעיים ל: גבר אחי מילים ולחן: קובי אוז גבר אחי הוא אהוב על הבריות זה גבר אחי הוא טוחן את הצרות הוא לוקח פלאייר מעקם את העולם ועם ג'ק מרים כל אוטו הוא בראש של כל סולם גבר אחי כשהוא כאן העיר לא נחה כשגבר אחי תוקע גרעפס אומרים לו סחה הוא כייס וגם טייס ובלילה הוא סיאס וכשהוא חוזר הביתה מחכים לו במתנ"ס גבר אחי פעמיים בחוגר וכשהוא יוצא לקרב בשלום תמיד חוזר יש לו רכב ומקצוע ודירה יפה בחו"ל וכשהוא חוזר הביתה מכינים לו מעמול הוא מבחין ללא קשיים בין הפפסי והקולה הוא נוטה בדעותיו גם ימינה וגם שמאלה גבר אחי והבל אנוכי מעקם את הברזל בבטון הציבורי כסף אין ועבודה גם כן ונותן לאמא גרב שתרם לנו שכן אבל גבר אחי הוא מכה באלפיו ותשאל את הבנות שכולן מתות עליו מפתח חוש הומור ומנגן בסינטי הוא יוצא לבילויים גם עם מימי גם עם סינדי גבר אחי הוא יצא אשכנזי רזה גבר אחי והוא קצת אומנותי כזה הוא לא סתם ארחי פרחי הוא דווקא ארטי פרטי ואני סתם ארסי פרסי מפצח גרעינים גבר אחי והבל אנוכי מעקם את הברזל בבטון הציבורי כסף אין ועבודה גם כן ונותן לאמא כובע שתרם לנו שכן משלב אריה ואיינשטיין עם חיוך ברוס וויליסי כשהוא בא בליל הסדר לא שוכח להביא שוקולדים, כובע פוטבול וגם מכונית שכורה כך גורר איתו את הכל הילדים מהשכונה ואצלו בחדר תעודת בגרות עם מדליות מזהב שזכה בתחרות הוא אף פעם לא שיכור ובבית הוא האור לעולם אני אזכור איך חיבב אותי אחי גבר אחי והבל אנוכי מעקם את הברזל בבטון הציבורי כסך אין ועבודה גם כן ונותן לאמא סוודר שתרם לנו שכן גבר אחי והבל אנוכי אני מתבייש לשאול ווי הי וונט בי קין טו מי

Funky Giraffe

New member
אין לי מושג כ'כ למה התכוון קובי

אני מניח שלקנאה בערסוואת הנקי (?!) שיכול לצאת גם העבריין השאקל וגם התותח של המבחנים (ככה זה אצלנו, יש כמה מקרים מוזרים כאלה)

sunshiner

New member
חחחח גם אצלנו יש ../images/Emo6.gif

ואף אחד לא מבין איך הבנאדם מוציא מאיות כמו לא יודע מה

sunshiner

New member
הממ

לא זכור לי הבית של: משלב אריה ואיינשטיין עם חיוך ברוס וויליסי כשהוא בא בליל הסדר לא שוכח להביא שוקולדים, כובע פוטבול וגם מכונית שכורה כך גורר איתו את הכל הילדים מהשכונה... אבל אולי זאת רק הסניליות שלי
ושכחת גם את הקטע של: "איזה גבר איזה גבר, מזל שהוא לא אחי, אותו אני אוהבת הכי הכי הכי" שהוא קטע משעשע ללא ספק

sunshiner

New member
הדבר הכי בולט בשיר

זה הניגוד בין הבית לפזמון, אני לא יודע מה זה אומר אבל אולי זה החלומות שלו מול המציאות...

זה באמת הדבר שהכי בולט בשיר

וזה גם הקו המנחה שלו. השיר מדבר לדעתי על הפוזה שהערס המודרני מנסה ליצור לעצמו, עלק גנגסטא ראפר כמו בקליפים באמ טי וי. כמה שהם נראים, או חושבים שהם נראים שאקלים, אבל למעשה הם חיים באשליות, הם חבורת תפרנים שבגלל שאין להם כסף הם מעקמים את הברזלים במעקי בטיחות ופעם ב, מצליחים לקבל תרומה מאיזה שכן נדיב של איזה סוודר או כובע מרופט.

sunshiner

New member
אני דווקא מעדיף את המקור

למרות הליין הפיצוצי של העוד ברמיקס. אבל אולי זה בגלל ששמעתי את הרימיקס קודם

הוד11

New member
לא מסכים איתכם

השיר לפי דעתי לא מציג ערס, הוא שיר שמציג רגשי נחיתות באופן כללי. לדעתי זה הקו המנחה של השיר. קובי אוז אמר על השיר "להתנקם" שהוא כתב אותו כי הוא לא שמע שירים על רגש הנקמה. גם בגבר אחי הוא כותב על רגש מודחק רגש הקנאה לא סתם הוא מביא את סיפור קין והבל לשיר. הוא מציג את רגש הקנאה באמצאות אדם עני ולא יוצלח שמקנא באדם מוצלח ומוכשר מאוד מהאנשים המושלמים המעצבנים האלה. גם אני לא מכיר את הבית עם ברוס וויליס וגם לדעתי הרמיקס הרבהההההה יותר טוב

sunshiner

New member
אבל אם כבר יש קין והבל

הוא המקנא אז הוא לא אמור להיות קין?

אבל אבל אבל,,,,../images/Emo98.gif

אם כבר אתה מדבר על קיין והבל, (שסתם ללידע כללי פשוט
) איפה בדיוק מסופר על רגש של קנאה בין האחים,,, ואם כבר דיברת על הנושא המאוד נוגע לליבי,חח, (מזכיר לי ימים פששש שלא תדעו
)אז זה מכניס אותי לאיזה סיפור שבא לי להכנס לתוכו. פעם אמרתי לאיזה מישהי, מה מתנהגים כמו קיין והבל, הורגים אחד את השני, ואנחנו אחים, למה ככה.??? אבל אני חוזרת בעצמי, קיין זה היה המקרה הראשון שקיין בא והתנצל בפניי אלוהים, ואמר אני לא הייתי מודע תסלח לי אני הייתי נותן הכול בשביל לשנות, לא ככה אבל בערך, זה היה המקרה הראשון לפי הספר, שהוא התנצל, וניסה לתקן, אז אני לתומי חשבתי שהיא עשתה את זה מתוך אהבה, ובאמת אצטערה, אבל טעיתי (ולכן אני עזבתי בפעם הראשונה כי רציתי שיהיה לה טוב) אבל היא והוא, איך שתרצו לא מצמצו עפעף, וןעדיין לא ממצמצים, ולכן אני ממש חוזרת בעצמי. אם הייתי יודעת את כול מה שהיה מביא הייתי אומרת לאותה בחורה, את כמו אדם וחווה, עשיתם טעות תשתקו תגידו שאתם מצטערים,שלא באמת התכוונת למה שעשיתם, תמציאו איזה תרוץ הכי עלוב למה כן הייתם צריכם להתנהג בצורה כזו, אבל לא שאלוהים בא לאדם ואמר לו למה??? למה עשיתה ככה??? מה אתה רוצה ממני, יאללה מה כבר עשיתי. ואז אולהים ממש כעס ונתן לנו סיבוב שלם עם עצמנו בכדאי להבין את מעשינו, ואת עצמנו, ולא נראה לי שאנחנו מנסים להבין את עצמנו, כי התשובות ממש כאן אצלנו, תסתכלו עליהם, ותבינו
אבל מי אני סתם אחת
שכול היום חולמת על איזה עולם מושלם, אבל אני רואה אי אפשר, (ולא בגלל שבאמת אי אפשר) אלא אנחנו עדיין לא מנסים, לא לא רוצים, לא מנסים באמת להתנהג כמו שצריך בינינו לבין עצמנו, בשבילנו זה יותר מדיי קשה, אנחנו נמצאים בתוך ים של הגדרות, וניעולת עם המוח מטורפות, ואנחנו לא באמת מנסים להשתחרר. אז שמישהו באמת ארצה, תזכרו, התשובות מונחות פה ממש, והם כול כך ברורות אבל אנחנו לא מוכנים להסתכל עליהם, אנחנו מחכים שמשהו יקפוץ מין השמיים ופתאום יהיה טוב, צאו מהסרט הזה. שתרצו טוב באמת, אתם תקבלו אם תיהו טובים באמת
אז איך השיחות הפילוסופיות שלי חחחחח כזו אני אוהבת לדבר, ולהצחיק המון,אז מה שנשאר זה לצחוק על הכול

ועוד משהו אחד קטן קטן....

אישית אני לא חושבת שקנאה עוזרת במשהו, והפך הוא הנכון היא רק הורסת. אז לא משנה, רק היחה חשוב לי שתדעו אין שום קנאה, ובנוסף לזה אין שום רצון להרוס למישהו, או למישהי משהו טוב.
אז שיהיה רק אבל רק טוב לכולם מכול הלב

למעלה