חדר מבצעים חולון

• פותח הנושא HBAFD
  • פורסם בתאריך

HBAFD

New member
חדר מבצעים חולון

בימים אילו סיימנו לשפץ את חדר המבצעים בתחנת חולון

HBAFD

New member
למכשיר קוראים command plus

זהוא המכשיר קשר הקבוע שלנו הקופסה היא לא המכשיר קשר עצמו אלא הוא משמש כמעין מרכזיה של מערכת הקשר כאשר כל הממסרים שיש לתחנה מחוברים אליה והמרכזיה הזאת נותנת כל מני אפשרויות למשל לשדר דרך כמה ממסרים באותו הזמן או להשתיק חלק או כמה מהם לפי הצורך פעם היה ניתן דרך המרכזיה הזאת גם לחבר בין קו טלפון לקשר ועוד כל מני אופציות

fireman

New member
וקצת בהרחבה....

המכשיר נקרא Command PLUS כמו שהקדים וכתב HBAFD המיוצרת ע"י חברת Motorola כמובן. המעכרת הזו היא מעין רכזת תדרים וממסרים שמאפשרת שילוב עם מערכות שונות כמו טלפוניה, זיהוי כתובות (בתנאי והוא מחובר למאגר נתונים כזה וקווי טלפון) ומרכז בתוכו עד 12 ממסרים\תדרי שידור\קליטה שונים כאשר ניתן לשדר לכולם בו זמנית או לכל אחד בנפרד ע"י שימוש באפשרות המוניטור, בשרותי הכבאות עד היום לא יצא לי להתקל במערכת הזו שמחוברת ליותר מ"קוביית הפעלה" אחת המיועדת ל4 ממסרים\תדרים שונים, באף תחנה היא אינה מחוברת לטלפונים או מערכות אחרות והוא משמש מכשיר קשר לכל דבר ופשוט מאוד להפעלה אם כי התכנות שלו בעייתי ומכאן נדרש המון טיפול מצד חברת מוטורולה בתחזוקה השוטפת שלו. לדעתי כשרכשו את המערכת הזו חשבו כמה דורות קדימה אבל חבל שהיכולות של המכשיר אינן תואמות את הדרישות של מירב איגודי הכבאות בארץ (לחבר דבר כזה ל4 קווי טלפון 102 של באר שבע שמצלצלים בלי הפסקה זה בלתי אפשרי)

ESU Boscorelli

New member
וואו זה נראה מסובך...

אני מעדיף להישאר עם המוטורולה הישנים... 2 כפתורים... ווליום והגל... אגב אחלה שיפוץ! כל הכבוד!

סוף סוף חולון הוציאו את...

יניב ושאר המוקדנים מהמקלט... זה היה מצחיק...

אחרי ....

4 חודשים במקלט (בבונקר) פתאום יוצאים החוצה הגיע הזמן לא שסבלנו במקלט אבל 4 חודשים זה בהחלט מספיק

רק ברצוני לציין

כמה עובדות חשובות רוב העבודה בחדר המבצעים (מיחשוב,חשמל,עיצוב,ותקשורת) נעשתה ע"י כבאים מהתחנה (בעזרה האדיבה שלי גם) חוץ מהלוחות עץ ופורמייקה שהם הוזמנו אצל נגר וסידור החיווט של בזק ובנוסף בדיקה כוללת של מערכת הקשר ע"י מוטורולה,זה רק מראה איזה אנשים איכותיים יש אצלנו בתחנה מבלי לזלזל חס וחלילה בשאר התחנות, העלות הייתה גבובה מאוד אבל אם הבנייה הייתה נעשית ע"י קבלן פרטי העלות הייתה כפולה ממה שעלתה לנו(אני בכוונה לא מציין מספרים) בנוסף הכבאים אצלנו בתחנה בנו את החדר מבצעים שהיה במקלט בעלות מאוד מאוד נמוכה ממה שהציעו לנו בחברות פרטיות (שדיברו באלפי דולרים) ובאיכות שלא מביישת אף חמ"ל צבאי אחר האנשים מאחורי העבודה הם: 1: רשף יואב דמתי - תקשורת 2: להב וולך רונן - עיצוב,נגרות,ומה לא ?? 3: סמל אבי קורדובה - מיחשוב כולל תוכנות 4: רב"ט גבי שמעיה - חשמל ויסלחו מי שלא ציינתי למרות שכל משמרת תרמה את חלקה בשיפוצים.

zarnuk

New member
כמה שאלות...

מה זה המכשיר קשר הכי ימני ומה זה הטלפונים על המדף? ד"א גם אצלנו יש את המכשיר קשר command plus וכן אנחנו משתמשים רק ב- 6 תדרים ו- 3 ממסרים.

fireman

New member
6 תדרים ו3 ממסרים!??!

איך הגעת לזה בדיוק?! בכל מדינת ישראל יש 12 תדרים למכבי אש שממותגים ע"י מכבי האש באות F מ1 עד 12, אתה טוען שחצי מהם שלכם?!

stud54

New member
איך הם מתויגים מ 1 עד 12

עם התחנה שלנו יושבת על F-14?

zarnuk

New member
אני לא אמרתי שאנחנו משתמשים בכולם..

התכוונתי ש-6 שמורים במכשיר ואנחנו יכולים לשדר אליהם...

fireman

New member
לגבי הטלפונים ומכשירי קשר

אני מאמין שאחד מהם הוא של רשת "מציל" אחד כנראה של מד"א הטלפונים אני מאמין שהם נל"נים למוקדים העירוניים וטלפון מטכ"לי

HBAFD

New member
תשובה

ערן תודה על ההרחבה בנושא
המכשיר קשר הכי ימני מכוון על התדר הארצי שניקרה f1 המכשיר השמאלי לו, הוא הרשת מציל מקווה שעניתי על שאלתך

HBAFD

New member
לגבי הטלפונים

כמו שערן אמר הם נל"נים נל"נ = נקודה לנקודה. קוים אלה לא מחוברים לרשת הטלפון העירונית אלא מחוברים בקו מגנטו ישר מטלפון אחד לטלפון שני כך שאם רשת הטלפונים משום מה נפלה הנל"נים יעבדו עוד דבר שטוב בנל"נים הוא שיכולים להשיג כמעט את רוב הגורמים שאנו ניזקקים להם במהירות וללא המתנה

למעלה