חדר כושר

EpPilpelet

New member
חדר כושר

שלום לכולם, שאלה: אני בת 26. לפני כחודשיים בעקבות אירוע בודד של אבדן הכרה אובחנתי כסובלת מאפילפסיה. אירוע זה היה יחיד (לא עד אז ולא מאז). אני מטופלת ונמצאת באיזון תרופתי. בחדר הכושר ביקשו ממני אישור רפואי חדש. הנוירולוג שלי צייד אותי במכתב מפורט עבור רופא הספורט ואמר שלא תהיה שום בעיה לקבל אישור. רופא הספורט מסרב לתת לי אישור בטענה שחוק הספורט קובע שיש להמתין לפחות חצי שנה מההתקף לפני שאוכל לקבל אישור. עיון בחוק הספורט הראה לי שקיים שיקול דעת של רופא. האם מישהו\מישהי כאן נתקלו בבעיה דומה? כיצד היא נפתרה? האם למישהו ידוע על מכון רפואי באיזור חיפה שיאשר לי חדר כושר? בנוסף האם למישהו ידוע על קשר בין מאמץ פיסי אינטנסיבי (הגדלת דופק כתוצאה מפעילות אירובית) לבין הופעת התקפים? תודה רבה!

r216

New member
הי..

ההתקף הראשון שלי הגיע לאחר מאמץ גופני גדול מאוד....זה בקשר לשאלתך, בקשר למכון כושר, מוזר שישר אבחנו אותך כאפילפסית, כי אני הייתי צריכה את ההתקף השני כאישור... אבל, אחרי באמת שנה שחיכיתי לאיזון וראיתי שאין לי יותר התקפים התחלתי לחזור לספורט, בצבא לא רצתי ולא עשיתי מאז ההתקפים שום דבר שדרש ממני לעלות את הדופק ולבצע נשימות מהירות, אחרי השחרור נרשמתי למכון כושר --באזור חיפה. לא היה לי בעיה רק הצהרתי שיש לי אפילפסיה והגשתי אישור רפואי, וזה באמת לאחר איזון של שנה, ושיחה עם הרופא שבה באמת הראיתי אחריות לעצמי והסברתי שאני מודעת למגבלות של עצמי. אני לא מציאה לך חדר כושר לפני שתלמדי להכיר את עצמך ואת היכולות שלך לאור המצב החדש, אני חושבת שהתקף זה סממן של הגוף שלך שדורש התייחסות רצינית במקרה שלי זה היה מנוחה. בלי קשר אני רק אספר לך... שאחרי כמה זמן במכון באחד הפעמים אחד לידי בהליכון קיבל התקף ועף פשוט מההליכון וכולם היו שם בהיסטריה כי לא ידעו לקבל את זה... ואנשים דברו בניהם למה הוא נרשם !! אז התחלתי להסביר להם שמה הקשר בין המחלה לחדר כושר!! ושאנחנו רגילים ועושים הכל כמו כולם.. , והם היו בשוק ...כי הם לא ציפו שעוד "אחת" כזו נמצאת בקהל... בכל אופן זה לא נעים... אבל כמובן שממשיכים כרגיל...אבל באמת תבדקי אם עצמך אם את מוכנה לזה... אני רק אציין שהרבה פעמים לא הלכתי למכון...כי לא הרגשתי טוב או הרגשתי שלא כדאי...ככה שדי היה חבל על כל המנוי

EpPilpelet

New member
תשובה

קודם כל תודה על התשובה. שנית, היו לי סימנים נוספים בשבועות שלפני ההתקף, והייתי בשלב של בדיקות וההתקף אישר את חשדו של הנוירולוג שזו אפילפסיה. התרופה דיכאה לי כמעט לחלוטין את כל התופעות האלה. אני מתאמנת שנים בחדר כושר ואני לא מגזימה במאמץ. ההתקף שלי לא היה במהלך פעילות מאומצת, ואולי הייתי עייפה אבל לא בצורה חריפה. נכון שהליכון מסוכן כי עפים ממנו אם יש התקף, אבל אני יכולה להתאמן על קרוס או אופניים עד שתעבור שנה. בנוסף הנוירולוג אמר שאין שום בעיה שאני אעשה פעילות גופנית. אני מסכימה איתך שהתגובות של אנשים לא נעימות בלשון המעטה... גם היחס הממסדי בזמן האחרון גורם לי להרגיש כמו מצורעת ולא כמו אפילפטית...

r216

New member
תראי...

אני באמת כמוך, אני כל חיי בספורט, את עדיין לא יכולה לדעת אם ההתקפים לא יחזרו, וכמוך גם אני ...זה תקף אותי ביום אחד, מה יקרה אם תנוחי טיפה מספורט? את לא צריכה לשנות את חייך , באמת... אני עושה הכל אבל הכל כרגיל, אבל זו באמת הזדמנות לעשות עם עצמך חושבים, אופניים, ריצה וכל פעילות שמעלה דופק לא בריאה... אפשר מידי פעם... אבל למה להסתכן? תהני מהתקופה הזו...באמת, אני ראיתי בה כהזדמנות לשינוי למרות שלא בהכרח רוצים לשנות, אבל זו הזדמונת לנסות גם דברים חדשים. אגב... אצלי זה הופיע אחרי אופניים, ואם את מתכוונת לאימון אופניים במכון אז זה עוד יותר מלחיץ אותי... עם כל הקצב שם והמוסיקה ואנשים לא רואים שם בעיניים וזה סוחף, ואני לא יודעת כמה זה מומלץ, את באמת לא שונה, והחיים לא צריכים להתהפך את יכולה לעשות הכל כמו לפני אבל צרייך מודעות זה הכל

בשביל להתאמן במכון כושר

הולכים לרופא משפחה לא לרופא ספורט (אלא אם מדובר בספורט מקצועי כמובן) ולא לנוירולוג. גשי לרופא המשפחה שלך ובדקי איתו אם יש אפשרות לתת לך אישור למכון כושר, אם הוא ימצא לנכון לתת לך אישור סבבה ואם הוא יחליט שיש מקום להמתין זמן מה, בדקי איתו כמה זמן בדיוק יש להמתין. הוא הכתובת שלך וסתם הסתבכת וחבל, כושר גופני מאוד חשוב לכל אחד, ברוכה הבאה אל הפורום

EpPilpelet

New member
אבל...

תודה :) רופא המשפחה שלח אותי לרופא ספורט. הנוירולוג שלח אותי לרופא ספורט. אף אחד מהם לא מוכן לתת אישור בעצמו כי הם טוענים שהיום אישור מרופא שאינו רופא ספורט לא תקף. אני כבר לא יודעת מה לעשות בנידון... אשמח לשמוע הצעות נוספות. אם ידוע לך שאין בעיה להתאמן אם הנוירולוג מאשר, ולרופא ספורט יש שיקול דעת, אולי תוכלי להפנות אותי לרופא ספורט פחות אטום מזה שהיה לי אתמול...

תאלצי להמתין עד שתחלוף חצי שנה

כפי שדורש החוק לפי רופא של רפואת ספורט כנראה שהסיבה לכך שלא נותנים לך אישור מיידי מפני שעדיין לא יודעים איך תגיבי לתרופות וממתינים לאיזון המיוחל. כבר חלפו חודשיים,יש לך עוד 3 להמתין אולי את יכולה לשחות בינתיים או להרשם לחוג כלשהו כדי לא לצאת מהכושר שאת רגילה אליו. יהיה בסדר

EpPilpelet

New member
שוב שאלה...

אני ממש מציקה
אבל יש לי שאלה: את יודעת בודאות שבחוק מופיע בצורה מפורשת העניין של החצי שנה? או בתקנה כלשהי? כי אני קראתי את החוק והוא כללי ביותר, בלי אזכור מפורש לשום מצב רפואי והוא מתיר שיקול דעת של הרופא.

tropical888

New member
שלום לך

תמיד שעולים כאלו שאלות ושאנשים סביבינו לא מודעים בכלל למה זה אפילפסיה הם נבהלים מזה ועושים את זה יותר ממה שזה! אני יכולה רק להמליץ לך בתור אחת שחיה עם זה יותר מ-20 שנה תלמדי לא ליידע את כל הסובבים אותך בעניין, כי מה לעשות, הציבור נבהל מזה וישר שולל אפשרויות של קידום אם זה בספורט או בקידום עבודה. לדעתי כדאי לך להכיר את עצמך יותר וללמוד מתי את כשירה ללכת למכון ומתי לא בלי ליידע בכלל את המכון כושר על זה. יכול להיות שאני לא צודקת ואני עונה רק מכעס של ניסיון בשנים.

תקבעי תור לרופא משפחה

תבררי איתו מתי הוא כן יוכל לתת לך אישור למכון כושר ,את בוודאי מבינה שהוא חושש. את יכולה לקבוע תור לרופא ספורט למרות שכבר ציינתי שרופא ספורט מיועד לרפואה הישגית יש לך בחיפה גם במדיטון במלון בחוף הכרמל זה פשוט עולה קצת כסף וכבר תעברי בדיקות רפואיות , מי שיתן לך שם אישור יהיה בטוח שאת כשירה לאימון גופני או לא וגם ידע להראות לך את החוק. אפשרות אחרונה שתתמתיני... נראה לך בסדר? ואת לא מציקה

alkestis

New member
פציעה בחדר כושר

עליי הנוירולוגית שלי אסרה ללכת לחדר כושר. המקרה שלי שונה משלך כי אני לא מאוזנת ויש לי כמה התקפים כל חודש, אבל הנימוק שלה היה נשמע הגיוני: אם התקף מתרחש על מכשיר עלולה להיגרם מזה פציעה די רצינית.

EpPilpelet

New member
תןדה

שלום לכולם, קודם כל תודה רבה על התגובות :) דינה, הלכתי למדיטון בחיפה ושם אמרו לי את מה שאמרו. הם גם טענו שהם אומרים בטלפון לחולי אפילפסיה לא לטרוח לבוא אם היה להם התקף לפני פחות מחצי שנה ושחבל שלא שאלתי. אני לא יודעת למה, אבל היום מחייבים ללכת לרופא ספורט (רופא משפחה ונוירולוג מסרבים לתת אישור). אני לא שוחה, וההערה לגבי השחיה נכונה- לא אמורים ללכת לשחות לבד. אולי להבא אני אלמד את הלקח ואסתיר את המידע הזה... חבל שזה המצב. וסתם הערה- נכון שמסוכן לקבל התקף על מכשיר כושר. מצד שני ההתקף שלי שהיה במשרד עם שטיח מקיר לקיר עדיין גרם לי חבלות, סימנים כחולים, כאבים בחוליות ובצלעות. כך שלא נראה לי שזה ממש משנה (אלא אם כן "עפים" מהליכון, ואני מוכנה לא להתאמן על הליכון חצי שנה מההתקף אבל אני לא מבינה מה רע בקרוס או אופניים...)

בבקשה:)

מי זה "הם"? אני לא שקטה מפני שלא ראית את ההנחיה או ההוראה בכתב ודווקא מפני שנאמר לך שאם היית מתקשרת היו אומרים לך לא להגיע הייתי מעלה את זה לפורום כדי שכולם ידעו לא לבזבז את הזמן שלהם. אודה לך אם תתקשרי אליהם ותבקשי מהם לשלוח אליך בפקס את ההנחיה/הוראה הנ"ל,אם לא בא לך אנחנו ניצור איתם קשר. חדר כושר מאוד חשוב לאנשים עם אפילפסיה,יתנו לך אישור כשתחלוף חצי שנה ויראו שאת מאוזנת , קשה לך לראות את הרצון של רופא המשפחה שלך לשמור עליך,אני בתחושה שזה מה שהוא מנסה לעשות,אני מקווה שלא תהרסי לו... יהיה בסדר אוטוטו עובר.

EpPilpelet

New member
הסבר

דינה, הם הכוונה לרופאת הספורט ומנהלת המכון (הן ליתר דיוק...) לא ראיתי הנחייה בכתב, והרושם שנוצר אצלי מהמקום הוא שגם אם אני אצור איתם קשר אני לא אזכה לקבל את ההנחיה הנ"ל בפקס. אני אנסה בכל מקרה ואיידע בתוצאות. אני לא חושבת שרופא המשפחה והנוירולוג מנסים להגן עלי בהקשר הזה. שניהם היו בעד וטענו שאין שום בעיה שאני אתאמן. אמנם הייתי מתבאסת אם הם היו מתנגדים, אבל הייתי מקבלת את דעתם. דווקא האישור שלהם מול האטימות של רופאת הספורט צרם לי...

שאלה לדינה -

כתבת שבינתיים אפשר לשחות, עד כמה שידוע לי זה בעייתי תמיד מדגישים לי שצריך להזהר עם בריכה ואם הולכים לבריכה אז רק עם אדם נוסף שיודע שיש לך אפילפסיה ו"שם עליך עין" אשמח לשמוע שזה אחרת כי אני משוועת לספורט

היי:)

אני לא יודעת אם סובלת מהתקפים או שבעזרת השינוי התרופתי שעברת לא מזמן את מאוזנת כעת,אם את מאוזנת את יכולה לשחות כאוות נפשך ולהנות מספורט בחדר כושר(כאמור,אם חלפה חצי שנה מאז ההתקף האחרון) אני לא ראיתי את ההוראה בנוגע לשחיה עם מישהו כתובה (ליווי) וגם לא את ההוראה או הנחייה בנוגע לחדר הכושר כתובה באיזשהו מקום ציבורי ועד שלא ראיתי אני די סקפטית לגבי מה שאומרים לאנשים שיש להם אפילפסיה או כל מחלה לצורך העניין. הסמכות הרפואית הכתובה חסרה לי כאן מאוד.

ענתי80

New member
אני כבר שש שנים בחדר כושר

אישור רפואי מבקשים מכל המנויים בערך כל שנה. ואני בטוחה שלא חסרים מנויים עם "בעיות" בריאותיות, כאלה או אחרות. את האמת שלאחר שרופא המשפחה בדק אותי, כולל בדיקות דם, הוא נתן לי אישור רפואי לחדר כושר ורשם שיש לי אפילפסיה ובחדר הכושר לא אמרו לי כלום. אני עושה רק חוגים כי אני שונאת ללכת במקום
. אם כבר הליכות אז ברחוב לבד או עם חברה. אני עושה עיצוב וחיטוב וקיקבוקסינג ואם קורה שאני לא מרגישה טוב אני מפסיקה. הכי חשוב זה לא להסתיר מהם את עניין האפילפסיה כי אם חס וחלילה קורה משהו הם יכולים להאשים אותך שהסתרת את זה מהם. בכל אופן, אל תוותרי ותמשיכי להלחם.

למעלה