חדר כושר או בריכה

דנה2909

New member
חדר כושר או בריכה

שלום רב, אני מתאמנת כבר 3 חודשים. המטרה ששמתי לי היא הרזיה וחיטוב הגוף. עד היום התאמנתי פעמיים בשבוע בחדר כושר, ופעם בבריכה. כעת ברצוני להפוך את הסדר, ולהתאמן פעמיים בשבוע בבריכה ופעם בחדר כושר. שאלתי היא האם שחיה הינה התעמלות אפקטיבית למטרות ששמתי לי , כמו חדר כושר? כמה זמן צריך לשחות כדי להגיע למטרה (כיום אני שוחה בעיקר חזה, כ - 45 דקות) תודה מראש דנה

תלוי במאמץ

חסרים לי פרטים כגון - מה את עושה בחדר כושר ? כמה זמן ? באיזה עצימות ? אנסה לענות בכלליות: המטרה שלך היא לשרוף קלוריות באימון. עצימות ומשך האימון יקבע את כמות הקלוריות שנוציא. מתוך הנחה שזמן העבודה בבריכה ובחדר הכושר זהה מה שיקבע הוא העצימות. לכן תבדקי את הדופק בבריכה לעומת הדופק בחדר הכושר אם בבריכה הדופק שלך נמוך יותר נסי לעלות את העצימות בבריכה. מצד שני אם הפעילות בחדר כושר היא פעילות על השרירים בגוף ולא פעילות ארובית הפיכת הסדר היא הדבר הנכונה !

דנה2909

New member
בערך זמן אירובי שווה

אני בדרך כלל עושה חימום על מכשיר אירובי כ - 15 שעה ומסיימת בחצי שעה על מכשיר אירובי, ובאמצע מכשירי כוח. וזה בערך אותו הזמן שאני שוחה. ההבדל הוא שבשחיה, אני לא עושה את ההפסקה באמצע. זה משנה?

כן

אבל כפי שציינתי העצימות היא זו שקובעת ! בשורה התחתונה אני ממליץ לך לשנות, לשחות פעמיים בשבוע ולנסות לשפר את הזמנים או את המרחק שאת שוחה, כך יהיה לך אתגר להגיע אליו ותרויחי עצימות גבוהה יותר. בהצלחה

למעלה