חדר יינות

סבתא של

New member
חדר יינות

חתני בנה בביתו חדר יינות ואני רוצה לקנות לו מתנה לחדר וזקוקה לרעיונות. קניתי לו סט פותחנים אבל אני אובדת עצות מה עוד ניתן לקנות. אשמח לשמוע הצעות

Chewbacca

New member
בקבוק יין מיוחד

תמיד יתקבל בברכה אצל כל חובב יינות
(ו...סבתא... אם את במקרה קוראת את הפורום...)

MEIMIS

New member
אתה שואל או אומר? או לא הבנתי..חח

שלום לך סבתא של... יש 2 דברים שהייתי רוצה לקבל אם הייתי במקומו, הראשון זה בקבוק יין משובח... השני זה... יש ספר ע-נ-ק בסטימצקי שנקרא WINE משהו כזה... הוא ספר גדול מימידים .. לא כמו כל ספר רגיל.. ואני חושב שהוא באנגלית.. והמתנה השלישית.... את הספר + בקבוק יין
בכל אופן..

Chewbacca

New member
הכוונה הייתה

שאני מקווה שסבתא שלי קוראת את הפורום ואולי תקבל רעיון לקנות לי בקבוק יין משובח. לגבי ספרים: אני מאוד מאוד ממליץ על האטלס של ג'נסיס רובינסון ויו ג'ונסון...

marsala

New member
הייתי ממליץ על...

כסא ,למה ? כי חובבי יין שיש להם מרתף אוהבים לשבת ,להנות "מהנוף" ולבקר "חברים וותיקים" ברצינות, האטלס של יו ג'ונסון וג'נסיס רובינסון רעיון לא רע, אולי בקבוק מגנום(כפול) מרשים של יין טוב . מד לחות?, מד חום?, דקנטר יפה? Mosh

hermis1

New member
אולי כוסות משובחות

שפיגלאו או רידל, אפשר להשיג אצל חינאווי או בקבוק בראש (יפו) בין 35 ל55 ש"ח לכוס.

MEIMIS

New member
באמת רעיון נחמד... כוסות רידל..

אחלה הצעה! בטח אתה לא מהמתלבטים שצריך לקנות מתנות

MEIMIS

New member
רידל...

היה איש שטען שבכול כוס היין מקבל טעם שונה... טוב נו אין לי כח להרחיב על האיש עכשיו..
בכל אופן . . רידל זה הכוסות הגדולות יותר מהכוסות הרגילות..

D r a m b u i e

New member
רידל ב - 55???

זה נשמע לי זול לאללה. סגור על זה הרמיס? ברוב המקומות רידל עולה שמונים פלוס... אפשר לקנות פותחן כזה בוואקום, זה נחמד לאללה.

hermis1

New member
יתכן ואני לא מעודכן

הפעם האחרונה שקניתי רידל היתה לפני כל כך הרבה זמן שאפילו כוס אחת לא שרדה מאז. שפיגלאו, שלדעתי לא נופלים מרידל באיכות הכוס, ניתן להשיג במבחר יפה של דגמים במחירים שציינתי. יצא לי לרכוש סט של 6 כוסות לפני מספר חודשים ושילמתי עבורן 425ש"ח ("מחיר הנחה רק בשבילך" טען המוכר שראה אותי לראשונה בחייו, "זה סט של 500ש"ח" הוסיף ואמר, אבל סביר שכל אחד אחר היה מקבל את אותו מחיר מיוחד) זה אמנם לא בטווח המחירים שצוין אבל זה היה אחד הסטים היותר יקרים. המחירים מתחילים (שוב, שפיגלאו) ב35 וניתן למצוא מבחר יפה בסכום של עד 55. לגבי רידל נראה לי שהם נמכרים באותו הטווח, לשניהם היסטוריה ושם מכובדים. דרך אגב למי שהתעניין, לא מיהלומים, מקריסטל. למה זה יקר? כי כמו בהרבה דברים אחרים (שעונים למשל) אפשר לחרטט שעות על תהליך יצור יקר ומורכב ולדבר על עבודות יד עדינות של יחידי סגולה. בתכל'ס, זה עוד סוג של סמל סטטוס, להניח רידל או שפיגלאו על השולחן זה כמו להדליק קוהיבה או לענוד בולגרי, ככה זה.

madu

New member
רידל מול שפיגלאו

דבר ראשון לרידל יש כמה דרגות: 1. סדרת Ouverture הפשוטה שעולה 45 ש"ח כוס. 2. סידרת wine שעולה 64 שקלים לכוס. 3. סידרת vinum & vinum extrim שעולות 110- 130 ש"ח לכוס. 4 והסידרה המהוללת עבודת יד Sommeliers שמחירה של כל כוס מגיע גם ל 400 ש"ח כוס. ישנן גם את כוס השנה שהיא כוס שמפניה שהרגל שלה היא שנת הייצור, ויש את סידרת הבסיס שלא מיובאת לארץ. ועכשיו שפיגלאו: גם לשפיגלאו יש כמה רמות ומחירם נע בין 32 ל 60 שקלים כוס כאשר ישנה גם סידרה בניפוח ידני שהמחיר עולה ל 120 ש"ח בערך. אני ממליץ בחום על שני החברות המעולות של הכוסות. כמובן שהמחירים הם המומלצים ואם מתאמצים אפשר להוריד עוד כמה שקלים לכוס. קניה מהנה

madu

New member
ניתן לרכוש....

כמעט בכל חנות יין מקצועית בארץ! למשל : בית הטבק והיין בראשון, ברשת דרך היין, בחברה הסקוטית...ועוד.

למעלה