חדר טרנספורמציה

אושרים1

New member
חדר טרנספורמציה

אנחנו עומדים לרכוש בית ויש בשכונה חדר טרנספורמציה (כ 100 מ') מהבית. האם החדר טרנספורמציה פולט קרינה? האם זה מסוכן?

בינא

Member
לא. חדר טרנספורמציה אינו מסוכן

כי הוא נבנה ומתוכנן לאזורי מגורים, עם כל ההגנות הדרושות. אם לא, לא היה מקבל רישיון בניה במקום בו הוא מוקם.

isi5

New member
זו שאלה שמצריכה יעוץ מקצועי ממשי

ולא שאלה לפורום . הנטייה האישית שלי היא להגיד ... שלא תעיזו גם אם ישלמו לכם כסף . אבל ... ראיתי בתים שחדר הטרנספורמציה שלהם צמוד לגדר . לא הייתי עושה זאת לילדיי .

בינא

Member
תוכיח שזו בעיה! ההפחדות האלה אינן במקומן.

ילדיך אינם יקרים מילדים אחרים וחברת החשמל כבר הוכיחה בעבר לנוכח טענת כאלה שאין בהם ממש. במקרה זה אין חשש, לא 100 מטר מהמבנה וגם לו א צמודים אליו, כי הוא מתוכנן למניעת מעבר קרינה דרך קירותיו או תריסי הפלדה העבים שלו ודלתות הפלדה שלו.

Z ליאור

New member
בינא ...

לא להפחיד אבל כן להתריע רע מאד להיות בקירבת שנאים הם קורנים נקודה ,על אחת כמה וכמה חדר טרנספורמציה שהשנאים בו גדולים יותר אני כן מסכים ש100 מ"ר מחדר טרנספורמציה זה בסדר , קחו כולם בחשבון התקנים של היום הם אינם התקנים של מחר ככל שאנו מתקדמים טכנולוגית התקנים מחמירים ,יוצאים מחקרים אמפירים חדשים (ראה מקרה הסוללר לילדים) ראה חימום תת ריצפתי חשמלי וכו'

בינא

Member
לא לשכוח את הפצצה האירנית...

את גז הרדון, את רעידות האדמה שאוטוטו מגיעה "הגדולה" שבהן, את מקרה סדום ועמורה ועוד כמה כאלה... לחיות בתל-אביב בתוך האוויר המזוהם שלה מסוכם פי 1000 מחיים בקרבת בית טרנספורמציה. לנהוג בכבישי הארץ עוד יותר מסוכן ולהיות הולך רגל...? תעשו ביטוח חיים נגד קרינה וזהו...

פיטנגו4

New member
נכון, אבל

יש מקומות שנראים תמימים, ואף אחד שגר באזור הסמוך לא ממש יודע מה יש מעבר לחומה הגבוהה עם התיל. מי שיודע, לא גר באזור הסמוך. בגלל בטחון שדה הוא מנוע מלפרסם את מה שהוא יודע. לכן, ילדיו לכאורה יקרים יותר.

isi5

New member
אמרו . אז מה ?

גם אחרי שגילו שהקישון מסרטן הכניסו לשם חיילים נוספים . אז? לא הייתי סומכת עד כדי כך על הבטחותיהם של בעלי אינטרס . ניראה לי שחדר חשמל , זה לא משהו להתל עימו . וגם אם יגידו לי שאינו מסרטן ..וכל השאר .. אנו חד וחלק . לא היינו שוקלים כלל . אבל זה לטעמנו בינא . אנחנו - יורמים כאלה . פוחדים .ולא סומכים על אף אחד .

אושרים1

New member
זה בדיוק מה שאני חושבת...!!

אבא שלי ובעלי- חושבים שיצאתי מדעתי (כיון שנאמר לנו חד וחלק- גם ע"י מהנדסי חשמל- ש 25 מ'- חדר טרנספורמציה לא מזיק כלל). אבל, עם השנים - גם דברים שאמרו בעבר- הוכחו כלא מדוייקים. אני לא שלמה עם הקניה- יש לי להחליט עד היום (כולל). ואני פשוט יוצאת מדעתי.

בינא

Member
החלטות זה דבר מאוד חשוב בחיים...

לכן, אם יש לך חששות, גם אם לא מבוססות על כלום חוץ מפחדים שהחדירו לך בעבר או החדרת לעצמך לאורך השנים, הייתי ממליץ לקחת את ההחלטה היחידה שאת יכולה לקחת......................... ...................................לא לרכוש את היחידה הזאת! כי בינינו..... מי רוצה לחיות עם פחד מהלא נודע כל הזמן...? אגב, זאת בדיוק הסיבה שיש לי משפחה בקליפורניה...הם פחדו שהמדינה שהוקמה כאן לא תחזיק מעמד אפילו שנה...ארזו את המזוודות והלכו לארץ שמוכה ברעידות אדמה לא צפויות... הם גם לא מבקרים בארץ כי הם פוחדים שהמטוס יפול בדרך ולא שטים בים בגלל הפחד מטביעה (ראה מקרה הטיטניק...שם אמרו שזו האוניה הכי בטוחה בעולם ושהי לא יכולה לטבוע). נ.ב. גם הסיפור עם הממ"ד לא משהו... איך אפשר להאמין לחברה מפיקוד העורף שממ"ד מציל חיים? הרי עוד לא הגיע לכאן הפצצה האירנית שהיא הרבה יותר חזקה מהטילים של החמאס...אז איך אפשר להאמין להם? אני גם לא הייתי שולח את הילדים לבית הספר כי אומרים לנו שהם לומדים שם וכולנו יודעים...מניסיון...שלא לומדים של כמעט כלום...לא? אז למי להאמין?

חדר טרנספורמציה

ברמה הכללית אין כל הוכחה חד ודאית כי חדר טרנפורמציה גורם לבעיות כלשהן אבל ... לא צריך כל הוכחה היות וכל מכשיר חשמל כזה או אחר פולט קרינה והשאלה היא באיזה רמה המשתמש חשוף אליה .ז"א לא הייתי ממליץ לשהות בקרבת חדר טרנספורמציה במשך 24 שעות יום יום וזה . אם זאת יש להבהיר טרנספורמטור עובד רק כשצריך , ורק כאשר בודקים אותו . עכשיו הכל עניין של עלות /תועלת/נוחות/ ואיכות חיים .- ז"א הכל ניתן למדידה והחלטה . בהצלחה .

צימעס

New member
מה זאת אומרת - טרנספורמטור עובד רק כשצריך ?

הוא לא עובד בכל השעות בהם נצרך חשמל בשכונה (כלומר בשעות בהן בד"כ אנשים נמצאים בבית)?

עובדות מדעיות

1. כל מכשיר שעובר בו זרם חשמלי פולט קרינה כלשהיא. 2.עוצמת הקרינה יורדת כאשר יש מיסוך (גוף חוסם -קירות והגנות)-ירידת העוצמה תלויה בתדר וכן מכמות ובסוג חומר המיסוך. 3. בלי קשר למיסוך -עוצמת קרינה יורדת ביחס של ריבוע המרחק - כלומר אחרי 2 מטר היא תרד ב 1/4,אחרי 10 מטר תרד ב 1/100 , ואחרי 100 מטר תרד ב 1/10,000 - נותר רק לדעת מה היתה העצמה ההתחלתית שלה.

fireman

New member
חדר שנאים עובד 24\7 365 יום בשנה.

כשהטרנספורמטור יפסיק לעבוד, סביר להניח שתצטרך להחליף את כל מה שמחובר אצלך לשקעים בבית.

הימור מסוכן מדי.

אין מגרשים טובים יותר? בשביל מה לקחת סיכון כזה? אבא שלי למשל.היה אומר לגמרי הפוך. היה מציע עזרה כספית ובתנאי שזה לא יהיה זה. יש מקומות בהם את צריכה להאמין לאינטואציה שלך גם כשכולם אומרים אחרת.

אוקיי

ואל מי תבואי בטענות אם חס וחלילה מישהו מבני משפחתך יחלה? תגידי אמרו לי בפורום ? כל הכבוד! באמת בחורה עם ראש על הכתפיים.

למעלה