חדר בעייתי.

קטקטXD

New member
חדר בעייתי.

לאחרונה עברנו דירה. ואני נתקלתי בבעיה בחדר שלי. הרי אסור להעמיד מיטה מול חלון או דלת, ואצלי אין מקום שלא ככה. בתמונה רישום שלו. יש 3 דלתות (כניסה\חדר ארונות\אמבטיה) ו-2 חלונות. השטח המסומן באדום יש שם מן מפל אז אי אפשר להציב את המיטה שם וגם לא להסיר אותו. חשבתי על מובייל אבל הבעיה שהתקרה בחדר שלי היא כ-5 מטר והחלון יותר נמוך... (פעם היה שם חדר אבל הרסו אותו למשהו)

דנה A

New member
חדר בעייתי?

מזל טוב למעבר הדירה, אין בעייתיות להעמיד מיטה מול חלון או דלת. באם המיטה ממקומת בקו ישר מול הדלת, וזהו המקום המועדף עליך, סגרי את דלת החדר בעת השינה. (התמונה שרצית לצרף - לא עלתה) את אומרת שישנו מפל - היכן ממוקם המפל?? דנה

Gorgic

New member
ממ..את טועה דווקא.

זה לא בסדר להציב מיטה מול דלת (בקו ישר) אבל אם החדר לא מאפשר שלא להציב את המיטה מול הדלת אז צריך( אני מצטטת מספר פנג שואי) "הטוב ביותר הוא להימנע מלכתכילה ממיקום מיטות, שולחנותכורסאות בקו ישר מול דלת.כאשר הדרי אינו אפשרי יש ליצור חציצה אנרגטית בין הדלת והאובייקט "המוטרד", למשל באמצעות תליית קריסטלים(קריסטלים טבעיים[רצוי מסוג קוורץ])...(אני ירפרף טיפה..)יש לשים את הקריסטלים כך: אחת בסמוך לכניסה מצד ימין ושניה מספר מטרים פנימה, מצד שמאל. מקווה שעזרתי

דנה A

New member
ציטוט ספרים..?

שמחה לראות שאת מתעיינת בתחום הפנג שואי, קוראת ומרחיבה ידיעותייך אך ספרים ומאמרים שונים בנט, בעיתונים וכו' יהיו לעולם בעלי רמה ראשונית ובסיסית בלבד, מאחר והידע שלי אינו מבוסס על ספרים ומאמרים, אוכל לענות באופן מעמיק יותר ובעל ראייה רחבה יותר על המקרה על מנת שלא להטעות משתתפים בפורום את מתבקשת לומר כי זו דעתך הבלתי מקצועית, הנשענת על קריאה כללית. בהצלחה דנה

Gorgic

New member
זה הספר של ירון זפרן, הנציג הישראלי

הרשמי של הארגון העולמי לפנג שואי.

דנה A

New member
ספרים

מכל הספרים, ספרו של ירון הוא הבסיסי והראשוני ביותר, העוסק במושגים בסיסיים ביותר. הספר יכול לתת לך פתח לראות ולהכיר נושא ועולם חדש, אך הספר אינו יכול ללמדך כיצד עורכים יעוץ באופן מקצועי, לשם כך נחוץ מס' שנים על מנת להכיר את המטפיזיקה הסינית, ובתוכה את הפנג שואי. דנה

sharonmanor

New member
המלצה על ספרו של דר' ירון זפרן

ברשותי רב הספרים שיש בעברית על פנג שואי, ואני ממליצה בחום על ספרו של ירון זפרן. הוא אמנם ספר בסיסי, כמו שאמרה דנה, אבל מאוד מאוד ברור ומעשי וכייפי לקריאה וליישום. והוא גם יפיפה כי מלווה באיורים ותמונות שממחישים בצורה מאוד יפה את העקרונות עליהם הוא מסביר בצורה בהירה ומעניינת. ישנם היום הרבה מאוד ספרים בעברית, שרובם ככולם מאוד קשים להבנה ויישום אם את מתחילה את דרכך בתחום. נכון שקורס זו הדרך המועדפת ללמוד, אבל אם אין לך תקציב לכך ספרו של ירון זפרן הוא המתאים ביותר למתחילים. קריאה מהנה שרון מנור, יועצת פנג שואי בכירה, בוגרת "הפקולטה ללימודי פנג שואי".

דנה A

New member
ספרים רבותיי

הי שרון, האם בהתאמה לספר, האם תמליצי למקם מזרקה בד.מזרח "כדי לשפר המצב הכספי"? אשמח לקרוא תשובתך שבוע נפלא, דנה

sharonmanor

New member
הספר של דר' ירון זפרן

דנה שלום הספר של דר' ירון זפרן הוא ספר שנועד למתחילים, העושים את צעדיהם הראשונים בתחום. ככזה הוא הטוב ביותר בעברית לדעתי! משיחתי עם ירון הבנתי שמלכחילה הוא לא ייעד את הספר ליועצים מקצועיים. במידה וקלטתי נכון את הטון הציני של שאלתך, (ואם יורשה לי לומר, הוא אינו הולם מנהלת פורום), הרי שטוב שהיתה לי הזדמנות להבהיר נקודה זו. שבוע נפלא גם לך, שרון.

דנה A

New member
בואי נסכים שאנו לא מסכימות.

הטון שלי אינו ציני, אלא מעוניין באמת לבדוק את טיב המלצתך, שכן בעיני הספר אכן ציבעוני ביותר, אך הבעייתיות הנה בחוסר ההבהרה כי מדובר אכן ברמה מאוד מאוד ראשונית בעייתיות זו עולה לפני השטח כאשר אנשים באמת ובתמים מאמינים כי יישומו של ספר זה הנו "פנג שואי בפועל" מה שאינו נכון. את מוזמנת לתרום מידועתייך, אם יש לך ביקורת כלפיי את מוזמנת להעביר אותה אלי במסר, כך זה יכבד טוב יותר את הפורום כפי שאני בונה אותו. שבוע נפלא דנה

sharonmanor

New member
ובעניין המזרקה עליה שאלת...

בהמשך לתשובתי הקודמת, מזרקה בדרום מזרח מפעילה את האזור הבגואלי שעשוי לשפר בין השאר את המצב הכספי/שפע. עם זאת, כמובן שיש לקחת בחשבון את מכלול המשתנים בבית, ביניהם את מאזן הצ'י, היחסים בין יין ויאנג, האיזון בין היסודות, וכמובן את פריסת הכוכבים המעופפים, על מנת לתת הערכה מדויקת יותר לגבי יכולתה של המזרקה הממוקמת בדרום מזרח לשפר את השפע בפועל. במובן זה אני מסכימה עם דנה שאין תחליף ליועץ. שרון.

דנה A

New member
לא ממומלץ למקם מזרקה ללא יעוץ מקצועי!

לא מפעילים מזרקה עפי' הבגואה, מזרקה מפעילים לאחר בדיקה מעמיקה, הכוללת נוסחאות הכוכבים המעופפים, ובודאי שעפי' ה דגואה (לא בגואה), באופן חד-משמעי. כל המלצה אחרת הנה הטעייה. דנה

למעלה