חדר בדירה

tch111

New member
אם כתוב רוצה להשכיר

כיצד ברור לך שהוא רוצה לשכור? זה מעניין, האם זו אינטואיציה, או חוש שישי מאוד מפותח שלא קיים אצל אחרים.

אתה מן הסתם סבור שאתה מאוד שנון...

ואיך אני יודע שבמשפט הבא (מכיר?) ציטוט: "... כמובן שתשובה לשאלתי מה עשו לא האמריקאים לא היתה לו", הכוונה ל "לו" בניגוד למילה שנכתבה "לא". הכל כאמור לפי הענין. כך פירשתי את ה"מחפש חדר בדירה" אבל ייתכן שמדובר בטפשות שלי לעומת הפקחות שלך. בכל מקרה השרשור מבחינתי התייחס בעיקרו לתגובות הגולשים על טעויות בכלל ולא לנושא של מורד18
אין לי שום כוונה לנהל ויכוחים עקרים ובוודאי שלא אתך. אנחנו לא בפורם אקטואליה.

shemesh7079

New member
מיותר.

ביקורת על אופן ניהול הפורום יש לכתוב במסרים למנהלות או לפנות להנהלת תפוז. אבל אני אבהיר במקרה שהנקודה לא היתה ברורה. הצפת העמוד בחתולים (שלצערי מזמן לא קרתה... אוהבים פה חתולים) לא פוגעת באף אחד (תיקון, היא אולי גורמת לווקינג ולך להקיא, אבל תאלצו להתמודד
). התגובה שלך נקראה מעט (או קצת יותר ממעט) תוקפנית. מאי ואני מבקשות לשמור על אווירה נעימה בפורום ולהתייחס בכבוד לכל הגולשים. הותיקים והחדשים. אם השאלה נראית לך מיותרת, מטומטמת, ילדותית או כל מה שעולה בדעתך, תתעלם.
שיהיה לכולנו שבוע טוב

Woking

New member
אולי בשביל לספק את כולם

אפשר שרשור עם מתכונים לחתולים? שמעתי שלאריה יש טעם של עוף, אבל אני מסתמך על סרט מצוייר אז אני לא יודע כמה זה מדוייק. והנה אחד החתולים הכי מפורסמים בבריטניה https://www.youtube.com/watch?v=unmkX15AeN8.

een ogenblik

New member
מתכונים לחתולים זה קל

קוראים לזה ללכת לסופר לשדירת האוכל לחיות ולהוריד מהמדף את השקיות/קופסאות המתאימות.

Woking

New member
אז באמת תהיתי

חתול רחוב, זה נחשב מזון אורגני או לא?

stikitofi

New member
לבשל חתולים זה רעיון טוב

יותר הומאני מלסגור עליהם מכסה של פח אשפה ולזרוק לפיד בוער פנימה, שעשוע נפוץ בעיר הולדתי.

stikitofi

New member
לא קובנטרי

הרבה יותר גרוע. אצלנו לא משאירים עדויות. אגב זה טיפול מקובל לא רק לחתולים.

MayFebruar

New member
מכאן נמחקה הודעה

כמו ששמש כתבה בשורה הראשונה- ביקורת על אופן ניהול הפורום במסרים בלבד!

כמו כן, אני רוצה לציין שאם הפורום לא מוצא חן, לא חובה להשתתף בו.

tch111

New member
הזילזול שלך באחרים ראוי "להערכה"

אז כך, בכדי לרשום צריך לכתוב אינך יכול לרשום משהו מבלי לכתוב, כך שהקשר ממש אינו רופף.
הבילבול בין לשכור ולהשכיר אכן קיים בכמה שפות שאני דובר, פרט לעברית, בעברית אלו הן שתי מילים שונות.
עכשיו ניראה אם תוכל לענות למה כוונתי במשפטים הבאים, אני רוצה להשכיר חדר בדירה מרווחת, או במשפט הבא אני רוצה לשכור חדר בדירה מרווחת, יש הבדל או לא?
עולה חמש שקל צורם אימים באוזן וזו לא עברית של בית ספר, רגע מה זו עברית של בית ספר?
לעומת זאת אם ועם לא יכולים לצרום באוזן היות ומבטאים אותן באופן זהה, זה מכסימום צורם בעין בראייה בכתיבה או רשימה.
ושחצנות מאוד צורמת לי, אז את עצות הטאטוא שמור לעצמך, בבקשה.

תה במצב רוח מלחמתי? מה, אין ריקודים היום?

לשכור ולהשכיר הם 2 מילים שונות ובעלת מובן מנוגד. איש לא טוען את ההיפך. אני רק אומר שזו שגיאה נפוצה בהרבה שפות וכשניצבים בפני מצב לא ברור אז אפשר בד"כ להסיק לפי הענין. הדוגמא שנתת היא לא מצב טבעי אלא שאלון של בחינה לדקדוק בכיתה דלת. זו שאלה שמראש נועדה להוכיח הנחה מסויימת וכפי שהיא מוצגת אי אפשר להחליט "לפי הענין". כבר עניתי לך שלדעתי המשפט "מחפש חדר בדירה" עונה על שאלתך. כך אני הבנתי אבל אני לא חכם ופוליגלוט כמוך.
"חמש שקל" נשמע גם לי צורם. בארץ השימוש הזה כל כך נפוץ שמן הסתם הוא צורם הרבה פחות. יש הרבה מאוד דוגמאות לשימושים בלתי תקניים במילים בארץ ולא רק בשפת הרחוב. מספיק להאזין לקול ישראל ולשדריו. בהקשר ל"צרימות" בין"לו" ל"לא", זה הארגומנט שמצאת? הטעות היא חמורה בהרבה כמו ההבדל בין"אם" ל"עם". זה אולי לא צורם באוזן (הגייה זהה) אבל בהחלט מקומם ומסרס את משמעות המשפט למרות שגם כאן ניתן להבין לפי הענין. וכי הדיון הוא על דיבור ווקאלי? הרי כל הנט, רובו ככולו כמו גם השרשור הנוכחי מבוססים על שפה כתובה.
באשר לצורך בכתיבה בכדי לרשום אז אני מבין שכאשר מישהו אומר לך "נא רשום לפניך שהאשנב ייפתח רק בשעה 10" אתה מייד מוציא פנקס וכותב זאת. כך גם באנגלית (אוסטרלית או אנגלית, לבחירתך...), כך גם בספרדית (ארגנטינאית או איברית לבחירתך...) וכך גם בשפות אחרות. רישום אינו בהכרח כרוך בכתיבה.
רשמתי לפני את המלצותיך בנושא טאטוא. רשמתי ולא כתבתי.

tch111

New member
אין יום שבעיר הפייסטות בא אני גר אין ריקודים

אני ממש לא במצב רוח מלחמתי, תגובותיך הקודמות היו קצת מתנשאות ונשאו מעט שחצנות, ירדת אל העם עכשיו וזה על הכייפאק.
לעניין הראשי שעליו נפתח כל השרשור הזה, טוב שבעברית יש שתי מילים שונות שוכר ומשכיר, לא תמיד ניתן להבין בוודאות מה הכוונה אם הכותב כותב להשכיר ומתכוון לשכור.
בספרדית באמת קיימת בעיה כאשר מתחילים לשאול אם יש לך דירה אותה אתה רוצה למסור להשכרה או להיפך.
זה שקיימת טעות מושרשת מצריך טיפול שורש לעקור את הטעות ולא לקבע אותה.

למעלה