חדר באספרנטו

Neta558

New member
חדר באספרנטו

החלטתי שיהיה הכי נוח להעשיר את אוצר המילים בחפצים שנמצאים בסביבתי. חשבתי להצמיד פתקים עם המילה באספרנטו לדברים שנמצאים סביבי, אחרי קצת זמן שזה יהיה לי מול העיניים, המילה כבר תקלט (אני מקוה לפחות). אני צריכה קצת עזרה בשמות באספרנטו של חפצים שונים שיש בחדר: דלת, קיר, מחשב, חלון, ספריה, ארון, מראה, ארגז, מיטה, שולחן, ספרים, לוח מודעות, מפה, תמונה, וילון... וכל רעיון שאתם יכולים לחשוב עליו. המון תודה לכל מי שיוכל לעזור
נטע

Eldad S

New member
בואי נראה - כמה מילים ראשוניות:

דלת - pordo קיר - muro תמונה - bildo מחשב - komputilo חלון - fenestro וילון - kurteno ספריה - biblioteko כוננית - bretaro מדף - breto ארון - shranko מראה - spegulo ארגז - kesto מיטה - lito שולחן - tablo לוח - tabulo (במשמעות של האנגלית, blackboard) לוח מודעות - afishtabulo מודעה - afisho מפה - tablotuko tuko, בכלל, היא מלה רב-שימושית סדין - littuko (כלומר, הבד/הכיסוי של המטה) סינור (סינר) - antautuko ו... יש עוד כל מיני. אם תשאלי - נשמח להשיב.

Neta558

New member
../images/Emo51.gif

המון תודה על התרגום! לגבי המילה afisho - מודעה האם זה במובן של add או note?

Eldad S

New member
נטע, afisho זו מודעה שתולים

ברחוב. מודעה בעיתון, ad (לא add, דרך אגב
) זה anonco באספרנטו. note בתור הודעה (note, message) יכול להיות mesagho. מקווה שעזרתי.

interDist

New member
מילים נוספות:

תקרה - plafono רצפה - planko עכבר - muso כסא - seĝo כורסא (כסא נוח) - brakseĝo בגדים - vestaĵo אמא - panjo פסנתר - piano אגרטל - vazo ילקוט - paperujo שק / שקית - sako / saketo ספרים - libroj מגבת - viŝtuko שטיח - tapiŝo אורח - gasto תמונה - bildo, pentraĵo מנורה - lampo מנורת שולחן - surtabla lampo מנורת לילה - nokta lampeto כרית - kuseno שמיכה - litkovrilo אני אחפש עוד מילים שימושיות...
Via ideo estas bonega kaj tre utila, tio vere helpas! Ni ĉiam faras tiel en niaj junularaj okazaĵoj (tendaroj), metas paperetojn kun vortoj sur ĉio

תיקון

ילקוט הייתי אומר teko au kajerteko tornistro=ילקוט גב, תיק גב, תרמיל גב Bonan vojaghon!

למעלה