חדרים משותפים

חדרים משותפים

רציתי לשאול לגבי חדרים משותפים באכסניות נוער (בארץ/עולם), אם יש פה מישהו שהיה בחדרים משותפים אני אשמח אם יענה לי. כשמדברים על חדר עם שותפים, האם מדובר בחדר ייחודי שמיועד מראש לאחסן בתוכו שותפים, ואז ישנים בו אנשים בודדים שזרים זה לזה? או שמא, מדובר בחדר רגיל שפשוט האכסניה מנצלת חדר זה, ועוזרת למטייל הבודד למצוא פרטנרים לחדר ולתשלום? תודה רבה

עוד משהו

אני מרגיש שהשאלה שלי לא כ"כ ברורה, אז אם משהו לא מובן, נא לשאול... אני אשאל את זה בצורה אחרת: מה ההבדל אם אני בא, עם עוד 3 שותפים לשכור חדר, לעומת מקרה שבו אני בא לבד, אך אני יגור בחדר משותף ,של 4 אנשים בחדר? תודה רבה

nitsansh

New member
ההבדל הוא שאתה 1 או 4...

באופן אישי אני מכיר רק את הסוג הראשון... אני לא מכיר אכסניות שיש בהן חדרים עם 4 מיטות שמיועדים רק להשכרה כיחידה אחת... אם אתם קבוצה של 4 שרוצים חדר "פרטי" רצוי להזמין את זה מראש, כי לא בטוח שאם תגיעו יהיה חדר כזה זמין...

תודה אבל זה לא ענה על השאלה

העקרונית שלי השאלה שלי: האם החדרים הם המשותפים הם מיועדים להיות כאלו, או שמדובר בחדרים רגילים, שפשוט האכסניה מצרפת לשם אנשים שונים... בכל מקרה תודה ואשמח לקבל תשובה על השאלה שלי...

sela v

New member
שאלה פשוטה אתה מסבך

האכסניות מיועדות לחדרים משותפים. מה אתה בדיוק מחפש? חדר שאתה וחבריך תוכלו לישון בו בלי אנשים זרים? אין חוקים מדוייקים באכסניות, ובכל אכסניה זה משתנה, וכמו שאמרו לך. אם תזמין מראש תוכל לארגן חדר גדול לך ולחבריך. אחרת אף אחד לא יכול להבטיח לך, שלא ישימו אותך ואת חבריך בחדרים שונים, שיהיו פנויים באותו יום.

אין הבדל

האכסניות האלה הן בעלות חדרים בודדים או משותפים. אתה יכול לבוא לבד ולישון בחדר לאדם אחד או שאתה יכול לישון בחדר של 5 עם עוד 4 זרים איתך בחדר.הכל תלוי בך. בד"כ נחמד מאוד לישון עם עוד חבר'ה בחדר (בייחוד מארצות אחרות) ולהכיר עוד אנשים אבל חשוב לדאוג לשמור על הדברים .

טוב אני יסביר

אתה צודק, באמת קצת סיבכתי את העיניין...לשם הבהרה, אני רוצה ליסוע לבד ללונדון!! פעם חשבתי שחדרים משותפים זה חדרים ענקיים שבהם יש מלא מיטות (כמו באוהל של 10 איש בטירונות)...ואחכ' חשבתי שאולי זה חדר רגיל רק שמכניסים לתוכו אנשים נוספים...מה נכון??? מה שמאוד חשוב לי לדעת, האם זה חדר עם דלת סגירה, או שזה חדר פתוח וכל הלילה מסתובבים אנשים? איך מתמודדים עם סגירת אורות בשעות שונות? ואיך שומרים על החפצים שלך? בכללי, האם זה מסוכן או לא? תודה רבה

אוףףף המוח שלי לא עובד

אני מצטער על ניסוחים המסורבלים שלי, אני לא יודע מה קרה לי המוח שלי לא עובד... אני אסביר שוב: אני רוצה ליסוע ללונדון לבד, אני רוצה לחסוך בעלויות של הלינה. חשבתי, לחפש שותף ללינה מהארץ (דרך האינטרנט,'למטייל' וכד') ואז לקחת איתו חדר....ואז פתאום שאלתי את עצמי: בשביל מה??? הרי אני לא מכיר את השותף הזה, מבחינתי הוא רק שותף לחיסכון של הלינה, למה בעצם לא לישון בחדר משותף, ובמקום להתרוצץ בחיפוש אחר שותף בארץ, אני אקבל שותף כשאני אגיע לשם.... בעצם את שניהם אני לא מכיר- אז לא לקחת שותף מהארץ... השאלה היחידה שנותרה לי ללא מענה: האם החדר עם שותפים הוא חדר פחות טוב -כלומר אולם גדול, בלי דלת ועם המוני אנשים. או שמדובר בחדר רגיל ונחמד שהייתי מקבל גם לו הייתי בא עם שותף מהארץ... תודה רבה

sela v

New member
אפשר לקבל בלונדון

חדר מ-25 פאונד. אכסניה קצת יותר זול. אני ישנתי פעם בחדר לבד (היה אמור להיות ל-4) ושילמתי 50 פאונד לשבוע. הכל תלוי במיקום, בלובי של המלון, שירותי המלון ועוד כמה גורמים. תגיד מה התקציב שלך, ואוכל להמליץ לך. לגבי לבוא עם שותף. אם מצאת מישהו נחמד אחלה. זה באמת יכול להוזיל, ותוכל לקבל חדר בסיסי במחיר של חדר עם עוד 4-10 אנשים, אבל החסרון, שככה תכיר פחות אנשים, ובאכסניה אולי תכיר מטיילים נוספים. ממליץ לך גם לקרא את המאמר שכתבתי על לונדון בזול במאמרי הפורום.

חדר באכסנייה

ממה שהבנתי מההודעה של סלע, הוא מדבר על חדרים ב-B&B ולא באכסניות, בהן מדובר על מחירים יותר זולים, בערך 15 פאונד למיטה ללילה, ממה שידוע לי. בכל אופן, אני הייתי באכסניות בסקוטלנד - כך שיכול להיות שזה משתנה כשאתה בלונדון, אבל נראה לי שהבסיס הוא אותו בסיס... חדר באכסנייה יכול לנוע מחדר לאדם בודד, חדר לזוג, ואז חדרים לקבוצות - יכול לנוע מ-3 עד אינסוף... הכי הרבה שאני נתקלתי זה חדר של 16 איש. לחדר יש דלת, אבל אף אחד מהישנים בחדר לא מקבל מפתח (אלא אם מדובר בחדר של אדם בודד). בכניסה לאכסנייה יש שומר שבודק שכל מי שנכנס לאכסנייה שייך לה (אתה מקבל פתק שמאשר שאתה שייך לאכסנייה כדי שתוכל להיכנס). אבל חוץ מזה, הדלתות פתוחות. אני לא נתקלתי באיזשהי בעיה. כיוון שלא הכרתי את האנשים איתם ישנתי, הייתי נועלת את התיק שלי, אבל היו מלא פעמים שלא נעלתי ולא קרה כלום, וגם היו מלא בנות שהיו מפזרות את כל התיק שלהם על המיטה והולכות לכל היום/לילה, ואף אחד לא היה נוגע. בכל זאת נראה לי מומלץ לנעול את התיק כשעוזבים את החדר. חוץ מזה, לא היו לי כמעט בעיות של אור או אנשים נכנסים/יוצאים... פשוט סוגרים את האור כשרוב האנשים בחדר ישנים. אם מישהו נכנס כשהאור כבר כבוי, אז הוא פשוט נכנס בשקט ומחליף בגדים בחושך. חוץ מזה יש באכסניות בדר"כ מטבח מה שמקל מאוד על הוצאות של אוכל וכו'. אגב, בחדרים לרוב מפרידים בין בנים לבנות (כלומר יש חדרים לבנים ויש חדרים לבנות), אבל לא תמיד.

nitsansh

New member
אני נתקלתי גם ביותר מ-16...

באכסניה אחת שהייתי בה היה חדר עם 36 מיטות... אבל אני העדפתי לשלם קצת יותר ולישון בחדר של 4... קשה לקבוע היום הכללות לגבי אכסניות... יש הבדלים עצומים וכדאי לבדוק כל מקום לגופו...

לא יודעת איך זה בלונדון

אבל במזרח חדר משותף זה חדר עם 3-10 מיטות . אתה יכול לקבל גם חדר עם מיטה בודדת או חדר זוגי כמובן. בד"כ השירותים והמקלחות הם משותפים לכל הקומה אבל לפעמים יש מקלחת ושירותים בכל חדר. המחיר לאדם יורד ככל שמספר המיטות בחדר גדל ולכן הרבה תרמילאים מעדיפים את סגנון השינה הזה. מה עוד שבד"כ מכירים שם הרבה אנשים נחמדים לטייל איתם! לכל חדר יש כמובן דלת ובד"כ אתה גם מקבל מפתח לעצמך. החדרים שאני הייתי בהם היו נוחים ונקיים. אבל לא תמיד זה ככה ולכן אתה צריך לבדוק את החדר לפני שאתה סוגר עם הגסטהאוס.הכי טוב לקבל המלצות ממטיילים אחרים או להסתכל בלונלי שנותן המלצות. לגבי גניבות- תודה לאל לא נתקלתי בזה בחדרים שישנתי בהם אבל מה שכן אני וחברה שלי תמיד ישנו ליתר ביטחון עם החגורת כסף עלינו. החבר'ה שהיו איתנו בחדר היו ממש על הכיפאק ולא הפריעו מבחינת כיבוי אורות וכאלה. פשוט מתחשבים אחד בשני-אם אתה חוזר מאוחר אז אתה לא פותח את האור למשל או עושה כמה שפחות רעש וכו'...אבל שוב, זה באמת תלוי באנשים שאתה ישן איתם. זהו-בהצלחה לך!

sitvaniyot

New member
הנוהלים משתנים בארצות שונות

אני מעדיפה חדרים משותפים בגלל המיפגש בין אנשים ולא רק בגלל החיסכון. עכשיו, כמה אנשים בחדר, תלוי גם בעונה. ביפן למשל, הכניסו מיטות כמספר הבלטות שהיו בחדר. ובפפטה שבפולינזיה, פשוט הוסיפו מזרונים על הרצפה. היום גם יש הרבה אכסניות שהחדרים משותפים לבנים ובנות. אבל הייתי באכסניות שלכל מיטה היה וילון, מה שאיפשר פרטיות לפחות כשנמצאים במיטה. אני נוהגת לקחת מיטה עליונה אם יש כאלו. אפשר גם לעמעם את האור במיטה נמוכה אם תולים את המגבת מתחת למיטה העליונה. דוחפים מתחת למזרון וזה מחזיק. גם עיניין בטחון החפצים תלוי איפה נמצאים. באכסניות שמיועדות לפורענות (גניבות) יש בדרך כלל גם תאים עם מנעולים או שיציעו לכם לשים חפצי ערך בכספת. כשאני רואה זאת אני יודעת שצריך להישמר. חןץ מלישון עם חגורת הכסף על הגוף, אנא לא לשכוח לקחת אותה אתכם למקלחת!!! וכן נתקלתי בחדרים עם 30 מיטות, אבל בימינו זה נדיר. ועוד דבר. אם האכסניה לא נראית לכם, תמיד אפשר לאחר מנוחת לילה לחפש אחרת. מניסיון, תמיד מוצאים באותו מחיר משהו יותר טוב, אז אין צורך להישאר במקום לא מוצלח. והאכסניות הכי טובות בעולם תמצאו באוסטרליה ונוי זילנד.

jeshu

New member
על כל מה שנאמר אני יכול רק להוסיף שמאוד נהינתי מחוויית השינה בחדרים משותפים.

למעלה