חדירה לפרטיות

חדירה לפרטיות

בעלי דירות מרשים לעצמם לשאול את השוכרים שאלות כמו: כמה זמן אתם ביחד? אתם מתכוונים להתחתן בקרוב? מה זה השאלות האלה?

yaara44

New member
מסכימה איתך

ולך לא נותר אלא לשתף פעולה בצורה מנומסת, כיוון שאם לא - הדירה תלך לזוג אחר שהצליח להוכיח שהוא הולך להישאר ביחד לעולמי עולמים, ולא סתם - אלא בדירה הספציפית של המשכיר. בכלל בזמן האחרון נפוץ לראות בעלי דירות שכבר לא מסתפקים בשטר ערבות או בצ'ק פיקדון ודורשים לראות תלושי משכורת אחרונים. זו חוצפה ממדרגה ראשונה וכמו שאתה עצמך אמרת - חדירה לפרטיות. "חובת ההוכחה" שמוטלת על שוכרי הדירות עברה כבר מזמן את גבול הטעם הטוב.

דווקא במקומות אחרים בעולם זה מקובל

ואפילו מאוד. מי שרוצה לשכור דירה צריך להוכיח שהוא יכול לשלם את שכ"ד ע"י הצגת תלושי משכורת אחרונים, ערבים שמוכיחים שהם מרוויחים סכום מסויים בשנה ובאנגליה לפחות אני יודעת שמקובל לדרוש המלצה מבעלי הבית הקודמים או מהבוס. בארץ אני יודעת שיש מי שמעדיפים להשכיר דירה לזוג נשוי וזה קורה לא פעם אחרי בלאגנים שנוצרו אחרי שזוג חברים נפרדו אבל זה עדיין לא אומר שזה תקין.

yaara44

New member
המשמעות של זה היא למעשה

שאנשים שלא עובדים למחייתם או לחלופין אנשים עם אורח חיים לא יציב ("רווקים") לא יכולים לשכור דירות, וזו בעיה. הרי מהרבה בחינות שוכר עם אבא עשיר, שמוכן לממן אותו על בסיס קבוע, יהיה עדיף לבעל הבית מאשר שוכר שעובד למחייתו וכל יום יכול להיות מופטר או חלופין להיקלע לחובות כספיים שלא מאפשרים לו לשלם את שכר הדירה.

tenen

New member
הדוגמא שלך לא נכונה :)

לשוכר עם אבא עשיר שמוכן לממן לילד את הדירה אין בעיה להציג תלושי שכר של האב או יותר טוב לתת ערבות בנקאית ולכן זה הרבה יותר בטוח מסטודנט עובד שיכול מחר להיות מפוטר. בנוגע לכך שרווקים לא יכולים לשכור דירות, זה עניין של ביקוש והיצע והבעיה של בעלי הדירות שאם הם יכתבו בכנות שדירה לזוג נשוי זה 600 דולאר לחודש ולרווק זה 700 רווקים ירגישו מופלים לרעה ומישהו עוד יתבע אותם אז הם נוהגים במדיניות כזו בלי להכריז עליה...

yaara44

New member
חזרת בדיוק על העיקרון של הדוגמא שלי

אני אמרתי שלבעלי הבית עדיף שוכר עם אבא עשיר מאשר מישהו עם תלושי משכורת אחרונים ממקום שיכול לפטר אותו כל יום. הבעיה היא שעם המצב היום בעלי הבית יבחרו דווקא בסטודנט שהראה תלושי משכורת שלו ולא את זה שחי על חשבון אבא שלו (לא נראה לי שלהראות תלושי משכורת של מישהו אחר יתפוס טוב בקרב בעלי הבית)

אפילו פה בפורום

מישהו הציע לפני כמה זמן לשאול שותפים פוטנציאליים מה הרגלי הסקס שלהם, ועד כמה הם קולניים במיטה.

למעלה