חדו"א א' או אינפי 1

masbaha

New member
חדו"א א' או אינפי 1

שלום,
האם יש הבדל מהותי ברמת הקושי בין 2 הקורסים הנ"ל?

אני שואל כי במקור התחלתי את הלימודים עבור תואר במדעי המחשב, וכעת אני חושב ללכת על תואר במדעים בהדגשת מדעי המחשב.

אם ההבדל בין הקורסים לא גדול, מוטב שאלך על אינפי כדי שהדלת שלי תישאר פתוחה במקרה ואתחרט.
אם הוא כן, אז אלך על חדו"א כי קשה לי להאמין שבאמת ארצה בסוף ללכת על תואר במדעי המחשב.

אשמח לשמוע את דעתכם על הנושא

h a j b i

New member
יש הבדל מאוד משמעותי

אל תעשה אינפי סתם אם אתה לא צריך, הוא ידרוש ממך הרבה יותר השקעה.

ההבדל

אינפי' I הוא קורס תיאורטי. יש הרבה משפטים, יש הוכחות מסורבלות, אסור להכניס שום חומר לימוד למבחן וצריך לדעת את כל המשפטים בע"פ (כולל שמות), ויש דגש אדיר על ניסוח ההוכחה. כמו כן אחוז הנכשלים בקורס הוא גבוה מאוד, ובשיעור פוגשים המון אנשים שנכשלו בו בעבר ועכשיו מסיימים את התואר ותקועים איתו כקורס אחרון (ומדכא).

חדו"א א' הוא קורס יישומי. יש הרבה נוסחאות וההוכחות הן יותר טריוויאליות, ובאופן כללי הוא הרבה יותר ידידותי למשתמש.

אם יש לך ברירה, לך על חדו"א א'...

חבל שרק בתגובה אחת הזכירו שיקול חשוב:

אינפי' הוא קורס הרבה יותר מעמיק ורציני מחדו"א. זה אומר שהיחס "ציון חלקי מאמץ" יהיה מן הסתם גבוה יותר בחדו"א מאשר באינפי. אבל אם במקרה באת לאוניברסיטה כדי ללמוד, לא רק "להוציא תואר", ויש מבחינתך משמעות למושגים כמו "עניין לימודי" ו"ערך לימודי", זה אומר שיש לך סיבה טובה לנסות להשקיע באינפי'. כמובן, יש גם סיבות נגדיות, והשיקול הוא שלך.
עוד נימוק לטובת לימוד אינפי': ההתמודדות איתו תעזור לקדם את היכולות הלימודיות שלך באופן כזה שוודאי יקל עליך בלימודים בהמשך.

masbaha

New member
אתה צודק

אם לא הייתי רוצה ללמוד ולהעמיק, לא הייתי בא ללמוד באו"פ. זה בהחלט מטומטם להשקיע כל כך הרבה זמן וכסף בשביל תעודה (עדיף כבר לקנות אותה ישירות
)
מצד שני, אני כבר לא בן 21, ויש משפחה ועבודה על הראש

זה אומר שאני צריך קצת לסנן את הדברים שאני מעוניין להשקיע בהם, כי אם אגרר אחרי ה"דרישות", הדברים החשובים יותר יוזנחו.
מתמטיקה אינה מסוס חיי, התחום הזה מעניין אותי (ויעזור לי), אבל לא יותר מתחומים אחרים. בגלל שגם ככה הלימודים שלי די מלאים בה, החלטתי שמוטב ואצמצם קצת את נפח העניין.

tamarhp

New member
מי שלומד תואר, מעדיף להשקיע בלימוד

של קורסים שבאמת רלוונטים לעבודה...
ואינפי, עם כל הכבוד, רלוונטי לחלק צר ומצומצם מאד במחשבים. רוב המתכנתים שכחו מה זה אינפי בשניה שהם יצאו מהמבחן וזה לא משנה לאף אחד.

תתפלאי לשמוע

אבל יש כאלה שלומדים תואר ומעניין אותם הלימוד לשמו. מי שמתעניין בעבודה בלבד, יכול ללמוד קורסים מקצועיים של משרד העבודה או כדומה. (זה נשמע מתאים למתכנתים ששכחו מה זה אינפי בשניה שיצאו מהבמבחן.) אוניברסיטה קיימת קודם כל למען הלימוד עצמו. כמובן שיש רבים שלומדים משיקולים תעסוקתיים וזה לגיטימי, כל אחד יעשה את שיקוליו, אבל לא צריך להכריז הכללות גורפות כמו שרשמת כאן ולשכוח מה הרעיון באוניברסיטה.
אגב, אינפי רלוונטי מאוד לכל תחום שדורש חשיבה מתמטית ולוגית, לא בעצם החומר של הקורס אלא בצורות ובסגנון החשיבה שנדרש בו. לפי מה שאני יודע, דווקא מאוד מעריכים סטודנטים שלמדו קורסים מתמטיים רציניים כאלה ויש להם ביקוש גם לתפקידים בתעשיית המחשוב.

tamarhp

New member
שוב, אני מנסה להסביר

רוב האנשים שהולכים ללמוד מדמ"ח רוצים לדעת מה שקשור לתכנות וסביבו. פחות מעניין אותם (רובם) התחום של המתמטיקה, ולכן הם (בד"כ) פחות ירצו להתעמק בחומר של זה. כמובן שיש יוצאים מן הכלל..

בצורה קצת פחות גורפת ויותר מסויגת ממה שכתבת

בהודעה קודמת, זה אולי נכון יותר. בכל מקרה, חשוב להדגיש את הצדדים האחרים של הלימוד.

אתה צודק בהחלט אבל צריך לזכור דבר נוסף

מי שלומד מתמטיקה לצורך יישומים שאינם מתמטיקה (כגון פיזיקה, הנדסה) צריך לדעת לפתור תרגילים חישוביים , ובאינפי לא מלמדים את זה....
כמובן מלמדים משפטים שבאמצעותם ניתן לפתח את כל הטכניקות הדרושות , אבל את הטכניקות עצמן לא מלמדים או שלא שמים עליהן דגש.
הסטודנט החרוץ אמור לפתח את הטכניקות בעצמו, וזה לא קורה ביום אחד וגם לא בשנה. זה עניין של פרספקטיבה רבת שנים.

לעומת זאת בחדו"א מלמדים את הטכניקות, ופותרים המון תרגילים, וזה בהחלט חשוב עבור היישומים השונים.
כך שלא צריך לזלזל בחדו"א. יש לקורס הזה תפקיד שונה מאשר לקורס אינפי, והסיבה לכך שהוא הקורס המומלץ למהנדסים ולפיזיקאים איננה זלזול באינטליגנציה של הנ"ל או
חשש שהנ"ל לא יכולים לעבור אינפי, אלא פשוט משום שתכניו משרתים יותר את הדיסציפלינות של הנ"ל מאשר תכניו של אינפי.

אילון

אוקיי, זו נקודה נכונה.

לא זלזלתי בחדו"א ובערכו. מה שצרם זה שבין התגובות לא התייחסו כל כך לערך הלימודי של הקורסים והלימוד בכלל אלא לשיקולים עסקיים ודומים להם.

h a j b i

New member
זה רלוונטי בעיקר למי שעושה תואר במתימטיקה

מי שעושה תואר שאינו מדעי המחשב טהור ייתכן מאוד ויעדיף לקבל את ה- "עניין הלימודי" וה - "ערך הלימודי" מקורסים אחרים. אני חושב שגם במדמ"ח רגיל אפשר להסתפק בחדוו"א אבל האו"פ כנראה לא מסכימים איתי בעניין.

למעלה