חג...

חג...

שבוע שעבר לקחתי אותו להתארח אצל אחות של חברה, לילה ויום, באותו יום לקח את הקונצרטה בגלל הבית ספר, ראו את זה עליו במעבר בין האפטיות לקיצוניות השנייה. למחרת התנהג למופת. למרות שאני בטוח שאם הורי היו באיזור הם היו מוצאים על מה להעיר לו וליצור התנגשות. השבוע, היה עם ההורים בטיול בלילה, התנהג למופת ואפילו עלה לשיר עם שרה'לה שרון בבמה. ואילו היום, טיול בגן החיות התנכי ובאיזור י"ם. אני לא הייתי אבל הבנתי שהיה קטסטרופה, הוא בעצמו כשחזר ישר אמר שהיה על הפנים וכד'. כאילו הוא עובר התקפת זעם. אני בטוח שגם זה קשור לדרך התגובות של הסביבה. הוא כנראה מצונן או שיש לו טיק חדש מעבר לביפים, לדעתי מוקדם לדעת אם זה טיק או באמת סתם מציק בגרון, אני מניח שימים יגידו. והם... הבאתי להם טלפונים של פסיכיאטרים מהאיזור שמרצה המליץ עליהם, טלפון של העמותה. וכביכול אין זמן וכד'. המרצה אמר גם שכדאי להתרחק מהשירות הפסיכולוגי החינוכי... ואף הביע את הסתייגותו מקוקטיילים שעלולים לבלבל את הילד עד מציאת התרופה המתאימה ( לא ראה את הילד, שיחה של גוף שלישי איתו והעברת המידע אלי). חג שמח

הלנה

New member
אני חושבת שזה שרות

פסיכולוגי שניתן על ידי משרד החינוך ובדרך כלל מופנים אליו מביה"ס והוא כנראה גם מסובסד או בחינם.

הלנה זה בחינם שי עבר את זה

הרבה והרבה לא היה מדיוק עם כשלון גדול עשו איבחון לא נכון

mazy

New member
שירות פסיכולוגי חינוכי..../images/Emo26.gif

השירות הפסיכולוגי החינוכי מספק למוסדות החינוך מגוון שירותים פסיכולוגיים חינוכיים כולל ביצוע אבחונים, אך חשוב לציין כי האבחונים מבוצעים ע"י השירות במקרים מיוחדים (השירות מסובסד ע"י משרד החינוך), ולרוב במקרים בהם יש להורים קושי לממן אבחון. את האבחונים עורך הפסיכולוג החינוכי העובד בביה"ס באופן קבוע מטעם הרשות. מכיוון שהפסיכולוג, מן הסתם מטפל בכל מוסד חינוכי בהמון ילדים, המקרים המופנים אליו הם מקרים דחופים ומיוחדים, ממש s.o.s , והאבחון אורך די הרבה זמן (הפסיכולוג מגיע לביה"ס רק אחת לשבוע במקרה הטוב) ואינו מקיף כמו אבחון שעורכים באופן פרטי. בכל מקרה, אני לא הייתי סומכת על זה ונתלית בזה, אלא הולכת לאבחון פרטי. בכל מקרה, חשוב לדעת ששירות פסיכולוגי חינוכי עשוי לסייע במקרים דחופים וברוב המקרים הם מחזיקים פסיכולוג תורן שנותן מענה במקרים דחופים.

pini2002

New member
שלום אח של...

נראה לי, [מניסיון שלנו], שאחיך פשוט מתנהג שונה לגמרי כאשר הוא נמצא בסביבה "ידידותית" עבורו. כאשר הוא נמצא עם ההורים, ישנו מוטיב מרכזי מאוד של לחץ, דבר שגורם לעלייה בטיקים ומכך גם התפרצויות זעם קשות-כמו שאתה מתאר. נותר משהו כמו מעגל מאוד לא בריא שמזין את עצמו. עובדה שכאשר נמצא מחוץ לבית, עם אנשים אשר לא מעירים לו על הטיקים וההתנהגות, אין את מוטיב הלחץ ואכן ההתנהגות שלו שונה בתכלית. זה מאוד מזכיר לי אותנו, בשנה הראשונה של הטוראט. לקח לי זמן להבין איך להתנהג, איך לא ליצור מצבי לחץ לילד, בכלל להשלים עם האבחנה... בזמן הזה אמרתי כן לכל כדור שהרופאה נתנה לנו מתוך תקווה לזכות שוב ב"ילד המושלם" שהיה לי. אלא שבדיעבד, הכדורים גרמו לו להתקפי זעם וחרדה איומים, בתוך תוכי קראתי לו עוגיפלצת. אני חושבת שמי שגרם באמת לשינוי בתפיסה היה בעלי [אין עליו] שכל הזמן ביקש במעין מנטרה תעזבו את הילד, תנו לו מנוחה, לא לריב על שעורים, ביה"ס, הוא צריך את הזמן שלו ואת - צריכה טיפול פסיכולוגי.....אז באמת הלכתי. והבנתי שהרופאים לא יודעים מה טוב לעוללים שלנו, כל מתן כדור הוא בעצם ניסוי ותהייה, הבנתי שאפשר להגיד לא למירשמים שקיבלתי, ובהדרגה הורדתי מינונים של תרופות. הקוקטלים גמרו לי את הילד. פתאום זכיתי לקבל שוב את הבן שהיה לי. ללא התקפות זעם, עם טיקים מתונים שמטופלים בעזרת תרופה אחת, למדנו נשימות נכונות להפחתת לחץ, והכי חשוב - אני עזבתי אותו במנוחה. או הפסיק להיות "קפיץ" לידי, הפסקתי להיות גורם מאיים עבורו [ריבים על שעורי בית וכל הקשור לביה"ס], כשמתחילה ה"קריזה" יוצאים לסיבוב להוצאת אנרגיות...רוכבים על אופניים...משחקים כדורגל... אצלנו קיים פרוייקט פרח אז דאגתי שיהיה לו חונך שיתזז אותו פעמיים בשבוע, את האנרגיות הוא מוציא בחוץ, בבית רגוע לנו....+\-. למדנו לחיות עם ולהרגיש בלי. זה המוטו שלנו ב-5 שנים האחרונות, וזה מצליח מצויין. סיפרתי כדי שתבין כמה חשוב תהליך ההשלמה של ההורים בהתנהלות היום יומית של ילדינו. אחיך מודע לזה שהיום האנשים היקרים לו ביותר לא מקבלים אותו כפי שהוא, אלא מנסים "לתקן" אותו כל הזמן. מאוד קשה לחיות כך - עד בלתי אפשרי. לדעתי, טיפול משפחתי יחולל שינוי של "שמים וארץ". תדפיס להם את התגובה, תן להם לקרא אותה, אולי זה יעזור במשהו. פיני.

באילו שעות נוח יותר להתקשר

ולאיזה מהמספרים כמדומני יש שניים? ( מקווה שעם חלוף החג ביום רביעי או חמישי הורי יפנו זמן ואכן יתקשרו) תודה וחג שמח

שביק

New member
פיני, אם שאלתך מופנית אליי. מתי

להתקשר? לעמותה אפשר השבוע ביום רביעי בשעות הערב. ביום חמשי בשעות הבוקרביום ששי בשעות הבוקר. הטל': 09-7408478 בהצלחה!

הלנה

New member
פיני...כל כך מזדהה איתך

נראה לי שכל אחד מאיתנו עבר בשלב כלשהו את המסלול שאת מתארת. שמחה שעכשיו יותר טוב לכם... גם לנו!

באיזו תרופה הוא מטופל כיום?

אני מאוד מזדהה עם שכתבת, ואני מנסה כל הזמן לומר זאת להורי אבל כשהם שומעים משהו ממני הם כבר נעולים... היום למשל האח היה כולו מצד אחד חסר מנוחה מצד שני עייף בכלל הוא במצב שכיבה רוב הזמן וכד'. מה שמצחיק שבמקרה פגשו מישהי שהם מכירים מהעבר שבשיחה עימה התברר שהיא מטפלת בשיטת אלבאום, מעניין שאני כבר לפני שנה, הרבה לפני שהתחיל הבלאגן הרציני בבית הספר ולפני הקוקטיילים מצאתי כמה מאמרים על השיטה, לי הם לא הקשיבו... עכשיו הם שוקלים לבדוק. חג שמח

ש ל י ק

New member
אח של... זה כבר טוב שהורייך

רוצים לבדוק דברים זה אומר שמשהו כן מחלחל אצלם, אז אל ייאוש! לא צריכים לשים לב לכל דבר שהילד עושה ולהסתכל עליו בזכוכית מגדלת, אני יכולה לומר לך שבחופשים הילדים לא רגועים כי הם לא במסגרת וקשה להם יותר אני בחופשה הזו מרגישה יותר את התזזתיות של הילד והכעסים שמתפרצים ויוצאים החוצה ומודה שבארועים מסויימים איבדתי שליטה לצערי... כולנו בני אדם וזה גם יכול לקרות לכן אני חוזרת להתחלה טוב שאתה נמצא בשביל אחיך ובסוף מאמינה שבעזרתך הדברים יראו אחרת אצלכם. חג שמח

naomido

New member
שיטת אלבאום

הבן שלי טופל תקופה ע'י השיטה , זה עוזר ללמוד שליטה עצמית ונשימות הפסקנו כי המטפל הרגיש שבשלב מסוים הוא לא יכול לעזור לו, יש לצין שבני מאוד אהב ללכת אליו. מה שחשוב שהמטפל יכיר את הטוראט, את המטפל שלנו ליוותה הפסיכולוגית שהנחתה אותו ולימדה אותו על טוראט.

למעלה