חג????

רינתי5

New member
חג????

אז ככה : אני לא חוגגת את החג כי המצב הכלכלי שלי קשה ואין לי משפחה שהזמינה אותנו או שעוזרת לנו לקיים את החג, למעט מ"ס דברים שקיבלתי מעמותה אין לי איך לעשות את החג ,, אז אנו נאכל מה שאוכלים בכל יום אבל בכאילו נעשה שולחן עם מפה ונניח עליו את "המאכלים " שעשינו. אז לכל מי שחוגג שיהיה חג שמח וטעים שנה טובה אושר ושגשוג...
ממני רינת.

hartuvim

New member
כל כך חבל

נורא עצוב לשמוע (וגם מאוד מקומם אם מסתכלים על זה בראיה רחבה). אני מקווה שכבר בחגים הקרובים תוכלי לחגוג בכבוד את החג ולעולם לא להזדקק לתרומות. צר לי שאין(לי) איך לעזור, מלבד לשלוח חיבוק וברכה לשנה יותר טובה. באהבה.

מה זה חג?

היי רינתי. עצוב מאוד לקרוא את מה שכתבת. אני מבינה מאוד את הקושי, ואת מצב הרוח שזה יוצר. ויחד עם זאת, אולי אפשר להסתכל על החג כעל משהו יותר רחב מעצם הארוחה ומה שיש או אין בה. למשל, להתייחס למשמעות של החג. לעשות סיכום של השנה שעברה. לאחל לעצמנו דברים שהיינו רוצים לשנה הבאה. לחשוב איך אנחנו כולים להשיג אותם. לשיר שירים של ראש השנה ושל התחלות [יש המון שירים כאלה]. אני יודעת שזה אולי נשמע מוזר, אבל נראה לי שכדי לא להעצים את מה שכבר לא טוב ממילא, כדאי אולי לתת לו "קונטרה", ולהחליט שבערב הזה לא תשבו באומלות אלא בשמחה. ותחשבו על הדברים הטובים שיש לכם - ובראש ובראשונה - אחד את השני. חג שמח, יקרה.

רינתי5

New member
אצלנו הכל נעצר

אצלנו השנים והחגים נעצרו אין אף דבר טוב שקרה ולא יקרה לי גם בעוד מאות שנים מישהו מלמעלה מתאכזר אלינו אבל אני עדין אופטימית..... עד מתי אני לא יודעת לא משנה שבוע טוב לכולם בינתיים...

רינתי,

אם את מרשה לי להעיר - יש סתירה פנימית במה שכתבת. אם את אופטימית, למה את אומרת משפט כמו "אין אף דבר טוב שקרה ולא יקרה לי גם בעוד מאות שנים"? ברגע שאת מראש מחליטה את זה, למה שיקרה דבר טוב? למילים יש השפעה גדולה על מה שקורה לנו, וכמו שאיחוד אומרת "מחשבה יוצרת מציאות". האם היית מוכנה לשקול, ככה בתור תרגיל לשנה החדשה, לוותר על המשפטים השליליים האלה? ואני יודעת שאת לא סתם אומרת, אני מאמינה שבאמת קשה לך. ובכל זאת. תשקלי?

היי רינתי

עצוב לקרוא את דברייך ויודעת שברגעים קשים כאלו, אין מילים שישנו את המצב עצמו. לכן שולחת לך חיבוק ומחזקת אותך.

רינתי5

New member
תודה לך ותודה לכולם

מודה לכם על התמיכה והאוזן הקשבת שנותנים לי, שמחה להיות איתכם שנה טובה

למעלה