חג Tanabata שמח לכולן/ם

חג Tanabata שמח לכולן/ם

והנה מחקרון קצר שערכתי וסיפור החג הנחמד: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1031337 תהנו

SashTheRed

New member
חג טאנאבאטה שמח גם לך :)

ממש יפה עשית את המחקרון שלך. ואני אפילו לא שמתי לב שזה היום חח

GnomeBubble

New member
איך לא שמת לב?

לא ראית ילדים לבושים ביוקאטות וניירות צבעוניים בכל מקום?

SashTheRed

New member
:)

לצערי, אני כמוך חי במקום חנוני שלא יודע אפילו מה זה טאנאבאטה. עובדה מצערת... זה היה בהחלט משעשע לראות ישראליות לבושות ביוקטות... מעניין אם הן נראות ככה יותר חמודות מהיפניות או לא.... המממ...

GnomeBubble

New member
../images/Emo45.gif תודה על ההשקעה

אולי הגיע הזמן אני אתחיל להשתמש בטאגליינס, ואוסיף את זה לשם.

tals56

New member
יפה מאוד!

אבל מה זה החג הזה ולמה אף פעם לא שמעתי עליו? וחג שמח,למרות שאני לא יודע מה זה...
.

Daria san

New member
חג שמח!

אולי גם אנחנו צריכים לאמץ חג כלשהו למטרות נעלות (ויסלחו לי שומרי המסורת בינינו)....כתוספת, לא במקום. לצערי אני מכירה את חגי ישראל כחגי בליסה בציבור. כמה נחמד אם במקום סופגניות/לביבות/אוזני המן/ חריימה/ גפילטע ושאר מרעין ובישין- נקפל ניירות, או נצפה בפריחת השקדיה... חג שמח! נ.ב. תשמחו על עם ישראל שיכבר ימצא דרך לאכול את הנייר.... אתם יודעים- עגור נייר זה בשר משובח לשיפודים את עץ השקדיה כבר עדיף לגדוע ולשמור לל"ג בעומר...כי הרי צריך מדורה בשביל התפו"א

passioneta

New member
גם ביפן יש אוכל שקשור לחגים ולעונות השנה

וגם אצלנו עושים דברים שיראו לזר מעניינים, כמו ליל הסדר, קישוטי סוכה וארבעת המינים, חגיגות ביכורים וכו'. ומי שלא ראה את החברה ממנגלים במרוימה פארק, לא ראה את גן סאקר מימיו. אני מציעה להפסיק להפוך כל דבר יפני לנהדר וכל דבר ישראלי למגעיל.

GnomeBubble

New member
אני בהחלט בעד להחליף

את הסופגניה במוצ'י אבל משום מה נראה לי שהרבה אנשים יתנגדו.

Hayate

New member
מגניב

אף פעם לא באמת טרחתי לקרוא על למה חוגגים את היום הזה, רק ידעתי שהוא קשור איכשהו לכוכבים והבעת משאלות או משהו בסגנון. בכל מקרה, טנבאטה שמח לכולם

../images/Emo13.gif תודה על העידוד חבר'ה

אשמח להמשיך ולכתוב אודות כל חג כאשר יגיע. מה החג הבא?

JPing

New member
海の日

ב 16 ליולי(בעקרון ביום שני השלישי ליולי). חג לאומי חדש יחסית(נחוג לראשונה ב 1996) לכבוד האוקינוס ( החג נחוג לכבוד שחזרת מייג'י משיט להוקאידו ביום היחסי הזה ב1876).

JPing

New member
אין הרבה מה ללמוד :)

הוא חג לאומי בלי שנחוג בעיקר בשביל שהאזרחים יוכלו להנות וללכת לים :)

JPing

New member
お盆

מאוד קרוב וכדאי שתשקיע את מאמץ המחקר בו :)

JPing

New member
お盆

מאוד קרוב וכדאי שתשקיע את מאמץ המחקר בו :)

JPing

New member
כן

אבל הוא חלק מה HAPPY MONDAY SYSTEM שנהוגה ביפן (ハッピーマンデー制度, : מערכת שבה העבירו כמה חגים יפנם ליום שני כדי שיווצר סוף שבוע ארוך :) )

למעלה