חג שמייח!

guanyin

New member
חג שמייח!

בימים אלו ממש (החמישי לחודש הירחי החמישי, שזה בערך יוצא עכשיו) מתרחש לו חג/פסטיבל סירות הדרקון בסין 龙舟. לא יודעת אם מי מכם ראה מרוץ סירות דרקון, או אפילו סירות דרקון, כי לי לא יצא, אפילו לא באגם הקונמינגי שלי. מי שכן - מוזמן לשרשר חוויות ו/או תמונות. אבל לכבוד החג - קבלו סיפור: צ'ו יואן (הידוע בפורומנו גם כ - 屈原) היה משורר פטריוט שחי בתקופת שושלת ז'ו (רגע לפני שסין אוחדה לממלכה אחת). הוא כיהן כיועץ נאמן בממלכת צ'ו (הונאן של ימינו, הידועה בפי חלק מחברי הפורום כ-פונאן), אולם בגלל שמועות מיועצים אחרים שקינאו בהצלחתו, המלך חשד בו והחליט להגלותו. בתקופת גלותו הוא כתב שירים רבים בהם הביע את דאגתו למדינתו ולעתידה. מלך צ'ין השכן כבש את מדינתו של צ'ו ותוך כדי כך איחד את סין לראשונה. כמחאה על השחיתות שהובילה לכיבוש מדינתו, צ'ו התאבד בנהר מילו. האיכרים המקומיים ששמעו על התאבדותו הגיעו עם סירותיהם למרכז הנהר, וניסו להציל את צ'ו. הם הקישו בתופים, והשפריצו מים עם המשוטים על מנת להבריח את הדגים והרוחות הרעות מהגופה. מאוחר יותר הם פיזרו בנהר אורז כדי להזין את הדגים, שלא יאכלו את הגופה. גרסא אחרת טענת שהאורז נועד להזין את צ'ו. יומ'חד צ'ו נגלה בפני כמה מחבריו וסיפר שהאורז שיועד עבורו נאכל ע"י דרקון הנהר, ועל כן הוא ביקש מהם לעטוף את האורז בבד משי בצורת פירמידה. כיום זה נהפך למאכל המסורתי בחג זה, רק שבמקום המשי משתמשים בעלים. כאמור - שבת שלום וחג שמייח!!!

SashTheRed

New member
אחלה סיפור :)

אני חושב ששמעתי אותו פעם איפשהו... ונראה לי שנהר מילו הוא נהר שאנשים אוהבים להתאבד בו, כי גם בעבר קראתי שירת טאנג, ובאחד מהם, לא זוכר איזה, היה אזכור של בן אדם שהתאבד שם...

SashTheRed

New member
לא נראה. אם זה היה אותו הסיפור, השם של המשורר

הזה היה מוכר לי, אבל "צ'ו יואן" לא מוכר לי, אז אני מניח שדיברו על משורר אחר.

guanyin

New member
אולי, אם מנהלת הפורום כאן

שתחפש איזה טקסט סיני קשור??? (לא חובה, רק אם יש זמן)

GnomeBubble

New member
יאממממ

איך בא לי עכשיו דזונג-דזי. עם שעועית אדומה כמובן

renjintso

New member
חג שמח

סיפור הגיוני מאד. אם את היית צריכה לייעץ לבירוקרטים של פונאן, לא היית קופצת לנהר? בסינית החג נקרא דואן וו ג'יה 端午节 או 端五节 אם כי אף פעם לא הצלחתי להבין למה. בחארבין היו מירוצי סירות דרקון והמון פעילות על נהר סונגחואה, ירידים לילדים, המון אנשים שנשארו לישון בחוץ באוהלים, ומים זרים מענפים גדולים שמכרו בכל מקום. ביוננאן באמת לא היה כמעט כלום.

guanyin

New member
מעולם לא הייתי בפונאן

אבל לפי מה ששמעתי על פוביי, באמת שווה פתאבדות! אותי דווקא לקחו לחגוג במסעדה של מיעוט ה-דאי!

למעלה