חג שמח

Iris G

New member
חג שמח

נקיון פסח ועוד קינוח נחמד וזריז לפסח, להכין ולשמור במקפיא למקרה וקופצים אורחים לבשל כוס סוכר חום עם 100 גרם חמאה לקרמל למרוח שכבה יפה (אני אוהבת דק, אבל יש שאוהבים הרבה קרמל) על מצות לפזר שוקולד ציפס (אני אוהבת את הקטנים) ושבבי שקדים לקרר לחלוטין לשמור במקרר ועדיף במקפיא, לא צריך להוציא מראש, לחתוך לריבועים יותר קטנים בזמן ההגשה.

Iris G

New member
סדר בסדר

אחרי שעד הדקה ה91 לא תיכננתי שום דבר, יצאה ארוחה מושקעת, עשירה וטעימה. איך אצלכם?? מה היה לנו: מנה ראשונה - כבד קצוץ (לא הכנתי, לא מסוגלת עדיין) חזרת אדומה וחריפה סלט סלרי ותפוחי עץ (הכינה אורחת, היה טעים) סלט שומר קציצות עוף טחון בסלק זיתים חריפים הכול הוגש עם לחמניות פסח של אורן גירון - שוות שוות שוות (טעמנו חמות, אז לא יודעים איך זה יום אחרי) מרק עוף עם קניידלך מנה עיקרית- צלי ביין ופטריות עופות ממולאים מצות בצלייה איטית תוספות - סלט חסות עם פירות יבשים ואגוזים סלט אספרגוס ופיסטוקים עוגת תפוחי אדמה (פעם ראשונה שאני עושה, יצא סוף הדרך) קינוח - כוסיות וניל עם פרות יער (מזל שאורחת אחת ביטלה בדקה האחרונה, ליוגב היה שתיים) סמי פראדו עם הקפה = בראוניז מדהימים, ענני מרנג עם שוקולד ואגוזים, עוגיות שקדים למה אני אומרת בראוניז מדהימים, כי בפסח תמיד הם כמו פאדג ואני לא אוהבת, קראתי אפשהוא שבכול מתכון מחליפים את כמות הקמח בכמות מופחתת ל 80% של 1/3-2/3 קמח תפוחי אדמה וקמח מצות לעוגה. שנה הבאה חוגגים יחד!!!

כן שמעתי על שנה הבאה

אצלנו נו מה אני אגיד לך לא הולך ומשתפר אבל השנה דאגתי שלפחות חלק מהדברים יהיו אז בישלתי גפליטע פיש ( יצא מעולה חוץ מזה שהחלטתי שלפעם הבאה אני טוחנת לבד ) קניידלך מעולים שעשיתי ועוף ממולא במצות ( שהיה שוס של הערב אבל זה לא כזה נדיר שם)למרות שזה היה בסוף גלילות אבל זה סיפור אחר יש עוד כמה דברים אבל זה לא לפה הקטנים היו מקסימים ואביב שר כל כך יפה שזה מדהים

Iris G

New member
זה מה זה פשוט

חותכים קילו תפוחי אדמה לפרוסות הכי דקות שאפשר (אני נעזרתי במנדולינה, אפשר במעבד מזון ואפשר בבעל). ממיסים חצי חבילה חמאה, בעודה חמה מתבלים אותה עם שיני שום כתושות, מלח-פלפל, עשבי תיבול (אני שמתי שני גבעולי תימין טרי). מרפדים תבנית של עוגה בנייר אפיה, מסדרים את פרוסות התפוחי אדמה בתבנית בצורת מניפה כשהפרוסות חופפות בשליש, מברישים עם תערובת החמאה בין השורות. מכסים בעוד נייר אפיה ושמים משקולת כבדה (מכסה של סיר כבד או צלחת), אופים בחום גבוה 45 דקות. עכשיו, אם זה לאכילה מיידית, מורידים את נייר האפיה ומשחימים, אפשר גם עד כאן להכין יום לפני ואז מוציאים מהמקרר, מורידים את הנייר ואופים עוד חצי שעה להשחמה וחימום. יוצא טעים טעים ויפה יפה. הכנתי 2 עוגות אחת עם שמן מתובל (למי שלא מערבב חלב עם בשר) ואחת עם חמאה, שניהם יצאו נהדרות. יכנס לרפרטואר בגדול.

למעלה