חג שמח?

• פותח הנושא mc80
  • פורסם בתאריך

mc80

Member
חג שמח?

למרות שיש לי יומולדת בחג הזה, זה חג דיי מסריח: פקקים, נקיונות מיותרים, חיפוש חמץ ברמלה ויפו, צפיפות בכל חור שחשבתם שרק אתם תהיו בו, מז"א שלא סגור על עצמו, הרבה מאוד פירורים, הרצאות מפה ועוד הודעה חדשה שאתה חילוני כופר, ואין בכלל מה לאכול במקרר! חג שמח!

תקראו לי מיושנת, תקראו לי דתיה

תקראו לי כשיש חרוסת, אבל לדעתי זה אחד החגים בה' הידיעה, שהכי חשובים לעם היהודי. זה לא סתם "והגדת לבניך", חשוב מאד שנזכור את היציאה מעבדות לחירות, את שנות העבדות והגלות שלנו, ושנבין שהמשפט "בכל דור ודור קמים עלינו לכלותינו" רלוונטי אז כמו לפני 1000 שנה, כמו לפני 100 שנה, כמו לפני 60 שנה וכמו היום. אז נכון, האוכל מבאס (וללכת לשירותים אחכ מבאס אפילו יותר) ונכון, בסוף אנחנו נראים כמו תפ"א ממולא בביצה ברוטב קרוש (חוץ מסטלי שהיא כוסית-על), ונכון, נוטלה עושים עלינו קופה, אבל בסופו של יום אנחנו יהודים, עם עבר הווה ועתיד, ובזכות העבר העשיר והעובדה שלאורך דורות אנחנו זוכרים, נוצרים (לא במובן הישועי של המילה, כן?) ומקיימים את המסורת ואת מצוות החג- זה מה ששומר אותנו יחד, ואם נפר את האיזון הדק הזה- אז זה גם מה שיפריד אותנו. אגב, חשבתם פעם למה הסדר ב'מה נשתנה' הוא קודם מצה ורק אחכ המרור? הרי הסדר הכרונולוגי היה הפוך- קודם בני ישראל 'אכלו' מרור מהמצרים ורק אחכ אכלו מצות. יש למישהו השערה?

johny_abola

New member
אני בדיוק קורא עכשיו טור של רוגל

אלפר על זה. על איך המסורת נכשלה אם המנהג אולי הכי יהודי שיש - ליל הסדר - המנהג היחיד אולי שכמעט כולם מקיימים, זה שנחגג במקביל גם בארץ וגם בכל הקהיליות היהודיות בעולם, זה שחוגגים אותו באותה הצורה כבר אלפי שנים - הוא המנהג הכי מאוס, שכולם כל כך שונאים, וחוטפים דיכאון רק מלשמוע שהוא מתקרב, שמנסים לתקתק אותו כמה שיותר מהר, ושרוב מהותו הוא הפרומושן לאוכל. אז מה אנחנו כאן מגידים לבנינו בעצם??

זהו בדיוק

דווקא בגלל שלא שומרים על המסורת- ויסלחו לי כל האלפים שקוראים את העמוד הראשון והאחרון פלאס שני שירים, דווקא בגלל שכל הזמן אנשים באטרף לחפש חמץ, שזה בדיוק כמו אלה שביום כיפור חייבים לעשות עלהאש, דווקא בגלל שאנשים לא מבינים את ערך החג ולא מבינים את משמעות "והגדת לבניך" דווקא בגלל שבמקום "הגדת לבניך" זורקים את הילדים למיטות דווקא בגלל שארבע כוסיות מוחלפות בארבעה בקבוקים דווקא בגלל תרבות הדווקא חשוב להמשיך ולקיים את החג ואת ליל הסדר לפי המסורת. דודות צובטות לחיים? שיצבטו. כשבחנוכה הן דוחפות כמה ג'ובות אף אחד לא מתלונן... שימו לב שכל שנה, בחג הפסח כאשר קוראים את ההגדה- זה נראה כאילו היא נכתבה אתמול. אולי הפסח הזה תקשיבו למילים, תבינו את הפירוש, וכשג'וני סופסוף יעשה לי ילד, נוכל לומר בכבוד שאנחנו היגדנו לבנינו.
והעניין עם המצה והמרור? (קורנהוליו, אתה רשאי לדלג על הקטע הזה), זה בשביל להזכיר לעם ישראל שאולי עכשיו טוב והכל וורוד אבל המר מחכה מעבר לפינה (מי אמר פולנים?) ובקלות הכל מתהפך. אז אולי עכשיו מתוק, אבל לא להיכנס לשאננות ולהמשיך בתפילה למען לא יהיה לנו מר. וכן, זה בערך הזמן לומר "חג שמח הרבנית ירח"

מה מצה למה - התשובה

כל השנים נחשפת רק לסיפור התנכי על אירועי יציאת מצרים, אבל לא כך הדבר. בקרוב יחשפו עדויות חדשות וגילויים מסעירים אשר יעמידו בסימן שאלה גדול את כל מסכת בני ישראל במצריים כתבנו חקר וגילה, כי האמת כפי שנחשפת בכתבה הינה מדהימה ובלתי ניתנת לעיכול התשובה לשאלה שלך כמו עוד לשאלות רבות אחרות מובילה למסקנה אחת ברורה. מישהו רימה אותנו כל השנים, מישהו ידע את האמת אבל החליט לשקר במצח נחושה. היום הסיפור יוצא לחופשי עוד דקה נשוב

mc80

Member
10X גת.

לא רוצה להרוס לכם את אידיליית המסורת וההיטוריה היהודית, אבל... 1) את הפירמידות לא בנה עם ישראל, והם לא היו עבדים במצריים כנאמר. 2) את כל יציאת מצריים בדו חכמי העם היהודי לטובת הקישוט של הדת היהודית בעוד איזה סיפור נחמד. הדבר לא קרה ולא נברא. אני בטוח שיש עוד כמה עובדות, אבל נראה לי שאני מעיק כבר על כמה שבויים

TaxiMedia

New member
זה לא פורום דת בנאדם

אתה לא חייב להצהיר בשתי הודעות נפרדות כמה אתה חילוני וכמה אנחנו הדתיים מפגרים שמאמינים לסיפורים שבדו חכמי דת. איך היית מרגיש אם הייתי אומר לך שכל ההומואים דפוקים? לא טוב, נכון? קצת התחשבות בנאדם.

mc80

Member
גם אתה מהלחוצי חג הזה?

זה החג הכי מלחיץ שקיים. כל המשפחה על קוצים וכל מבט הופך לזעם שיחרט לדורות. אנשים, להירגע... לא התכוונתי כלל לפגוע באיש, דתי או חילוני שמכבד. ציינתי עובדות קיימות ולא הנחלתי פה ערכים חדשים והולכתי אנשים לגרדום החילוני. וגם בתוך חוגים דתיים, יש פערי פרשנויות. תתנפל עליהם. ובוא אני כן אחדש לך משהו בחיים האלה: הומואים הם בנ"א. כמוך. מפתיע, נכון? יש דתיים, ויש חרדים ויש חילונים... אני מכיר את כל המינים. תתפלא, אבל גם במשפחה שלך יכול להיות הומוסקסואל או לסבית. הסיכוי הוא ממש לא נמוך. חלקם דפוקים, חלקם נורמלים, זה אכן נכון. "כמוכם, אצלכם, הסטרייטים האלו. אנחנו ככ שונים שזה פשוט מדהים הרי." יכולת לתת דוגמא הרבה יותר אנושית ובוגרת מזו. הקטע הזה של להיתפס להומאיות שלי כאילו היא כל עולמי זה בור, ישן ולא ליברלי. תהייה מאושר באמונות שלך ותשאיר אותן עמוק בבטן. כי אתה לא ראוי להביע דעה ככל הנראה.

TaxiMedia

New member
הבהרה

מצד אחד, אתה אומר כעת שלא אמרת שהכל עורבא פרח ושאתה מכבד את המסורת (יכול להיות שאני זקוק לשיעורים בהבנת הנקרא) ומצד שני אתה טוען שאני אמרתי שהומואים הם לא בני אדם (אמרתי בסה'כ שלא היית רוצה שאני אחשוב כך, הדגשתי את זה במיוחד עבורך, זה שמכניס בכל הזדמנות את העדפותיו...). יודע מה, אתה שוטר תנועה טיפוסי. סבבה, העיקר שאתה מכוון את התנועה. אין לי שום דבר נגד הומואים ויש לי שני ידידים כאלו. תעשה טובה, אל תעשה פקקים בצומת (אל תכניס לי מילים לפה). כל אדם ראוי להביע דעה, גם אתה. למרות כל המשמש שעשית כאן. חג שמח.

הלילה הזה אין מתווכחין

אחרת יעופו פה שניים עשר פצציא מה שיעניק לכם מגוון של אחד עשר כוכביא וחבל.

למעלה