חג שמח!

wow1

New member
מ. רות יוצאת כנגד כל תפיסה של יחוס.

דוד המלך, מקור כל ייחוס, לכאורה, הוא נצר לשושלת שעברה על איסור חמור ככתוב בדברים כ"ג, ד': "לֹא-יָבֹא עַמּוֹנִי וּמוֹאָבִי, בִּקְהַל יְהוָה: גַּם דּוֹר עֲשִׂירִי, לֹא-יָבֹא לָהֶם בִּקְהַל יְהוָה עַד-עוֹלָם". מגילת רות מקיימת דיאלוג עם המתואר בספר בראשית. ואוי לבושה: המואבי ממגילת רות הורתו לידתו באחת משתי הבעילות האסורות המתוארות בספר בראשית - גילוי העריות של לוט ובנותיו שילד ע"פ המקרא את עמי מואב (מאב) ועמון, (בן-עמי - שפרושו בנו של אבי). ולא רק זאת אלא גם זאת: הבעילה האסורה השניה המתוארת בבראשית - משכב הזונה של יהודה עם תמר, אף היא קשורה לדוד יען כי הולידה את פרץ. ולכן, מי אתה חשוב ממי היו אבותיך. בשורות קשות לכל המייחסים עצמם לדוד שאף הוא עצמו אינו טלית שכולה תכלת. ע"פ שיחה של ד"ר מיכה גודמן מרצה למחשבת ישראל באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת ת"א עם גבי גזית, היום ברשת ב'. הקדמתי במעט את התיקון של שבועות. איל.

talia olav

New member
ישנן פרשנויות אחרות -

המקור אינו לפני, אך קראתי אמש שהיה התר להנשא לנשים מואביות ועמוניות - אך לא לגברים (דומני עפ"י ד"ר יאיר זליקוביץ). העובדה שהפירוט מופיע בתנ"ך מראה שדורות עברו היו ליברליים הרבה יותר מאתנו. אשר לתמר - אפילו יהודה סלח לה,כי הבין שלא נותרה לה ברירה אחרי שהמשפחה לא עמדה בהתחיבויות כלפיה, לפי מנהג הימים ההם. כמו-כן הוזכר שרבים מאבותינו החשובים זכו למעמדם תודות למרמה - גם ישראל-יעקב וגם יהודה הפכו לאבות העם בעקבות מעשה מירמה. אפשר לתת לכך פירוש אנטישמי, אבל לפי הפרשנות שקראתי - לידת מנהיג אינה ענין שגרתי יום-יומי אלא תולדה של מצבים מיוחדים (זה תקציר מאד לא מדויק, אך אני מקווה שאני לא חוטאת לרוח הדברים).

wow1

New member
עדויות אופי מקומן בשלב הטענות לעונש

בכל מקרה ה' צבאות אל נוקם ונוטר סר וזעף, פוקד עוון אבות על בנים, כך שאיני רואה סיכוי לזיכוי. איל.

segev018

New member
לא יבוא עמוני ומואבי בקהל ה'

ורש"י במקום מצטט את המדרש: עמוני ולא עמונית, מואבי ולא מואבית. כך שכל מי שמוטרד, יכול להרגע לפחות באופן חלקי... אגב, הסיבה להרחקה היא "על אשר לא קידמו אתכם בלחם ומים בדרך בצאתכם ממצרים" חג שמח

צלילית3

New member
חג שמח לכולם.

תודה על אילן היוחסין שפירסמת פה. זה היה בדיוק הקטע שנתקעתי בו. כעת העץ שלי מושלם. אומנם, לאחר הערתו של איל, אולי כדאי לי לוותר עליו...

חוה3

Member
חג שמח לכולם ואיזה מזל שאני לא

מחפשת את יחוסי לדוד המלך

deebeebee

New member
וזה מזכיר לי

שלפני שנים רבות, כאשר התחלתי לחקור את שורשי וחקרתי קרובי משפחה, סיפר לי דודן של אבי שאצל אחד מענפי המשפחה היה עץ משפחה עם 'יחוס' עד דוד המלך. לאחר דבריך, איל, החלטתי למסור את הענף הזה לאימוץ
חג שמח!

צלילית3

New member
אל תמהרו לנער חוצנכם מבית דוד.

לאחר גלות עשרת השבטים נשארו שבט יהודה, קצת בנימין ולוי,שאנו צאצאיהם. בהתחשב ב-1000 הנשים שהיו לשלמה, יתכן ורובנו בית דוד.

למעלה