חג שמח

אדזה

New member
חג שמח

בוקר טוב וחג שמח לכולם.חשבתי שאוכל להיכנס אחר ליל הסדר אבל חזרתי עייפה והשתחלתי ישר למיטה כאילו הייתי לאחר עבודת פרך.כל שנה מחכים לכל חג ולבסוף אומרים שהחיינו שהוא נגמר,למרות שהיה נחמד לפגוש את כולם לדבר,לצחוק וכמובן לאכול.אכילה שנמשכה עם הקינוח עד חצות.לשמחתי שמרתי על שפיות דעת בנוגע לאוכל,השתדלתי לעזור במטבח,להוריד כילים,להגיש כילים ונוכחתי בפעם המי יודע כמה עד כמה מתבגרים כולם וקשה יותר לתפקד כמו פעם.יחד עם זאת כף לראות שבעידן כמו שלנו של טכנולוגיה מתקדמת אנו חוזרים להרגלים של אבותינו ומתעסקים במצה ומרור,חזרת וכרפס,פותחים דלת לאליהו הנביא ונהנים מכל ביס כאילו הוציאנו אלוהים ממצרים עכשיו,וכולם מתאחדים,הדור הצעיר,דור הביניים קשישים ואורחים נכבדים.מי יתן ולא יחסר ונזכה לחגוג כל חג במועדו בבריאות,שלווה ובטחון.

בוקר טוב וחג שמח, אדזה וכולם../images/Emo140.gif

כמוני כמוך. אפשר לומר ששידרתי לך את הרגשתי ואת הוצאת את המילים לאויר. גם אני הרגשתי כך בהבדל אחד, לצערי אני הגזמתי קצת במיוחד ב"נשנושים" ובקינוחים, היום אני חוזרת לדרך הישר, מכל ה-הו הא... שהיה לפני החג, כל הדיבורים על הנקיונות , הקניות והבישולים, ובאמת זה מעבר לפעילות השיגרתית, הגיע יום האתמול, ערב חג הפסח, ליל הסדר, ואחריו כאילו "פאאאאאאף", זהו, נגמר.... כאילו מישהו דקר בסיכה את הבלון הנפוח, ויצא כל האויר, לא נשאר כלום, ובשנה הבאה, בעזרת השם, נחזור על הכל מהתחלה, מא'- עד -ת', שרק נהיה בריאים ונזכה לשנההבאה. כל טוב, והמשך חג שמח לכולם.

משהון נחמד שמצאתי בשיטוטי ברשת

לא בטוחה שזה יעבור כי העברתי את זה בצורה אחרת מהרגיל.אבל שווה לנסות http://www.funny.co.il/stuff/10strikes.html

לא הצליח, אנסה בדרך אחרת.

בתקווה שהפעם אצליח. אם לא , פשוט צריך להעתיק את הכתובת ולהדביק בשורת הכתובת ואז לפתוח.

sorry, לא הולך לי,עדיין לא מיומנת

מספיק בהעברת מצגות, אבל מי שיודע איך להעתיק ולהדביק, אפשר פשוט להשתמש בכתובת שבהודעה הקודמת שלי , ואז תפתח המצגת. תיהנו.

עמליה3

New member
חג שמח

עברנו את פרעה - נעבור גם את זה. ליל הסדר מאחורינו והפעם אצל בתי כשכל אחד מכין משהוא ואנחנו המבוגרים עם המחותנים שלנו כל אחד הכין ממטעמי ומסורת מהעדה שלו .(אנחנו יוצאי פולין והם יוצאי עירק). היה נחמד מאד ולא התעייפתי למרות שטרחתי יומיים על הבישולים אך האירוח והפינוי עשה הדור הצעיר. בחזרה בכביש ארבע לא היו פקקים כך שהגענו מעט אחרי חצות,עייפים ומרוצים. להיום הזמנתי את אחותי וחברה שהתאלמנה החודש אלי לדגים על האש(ולכל מה שיש מסביב. אנחנו לא מוציאים קינוחים והסתפקתי באבטיח. האוירה בחוץ נעימה ובצעדת הבוקר שלנו הרחנו את האיזדרכת הפורחת. וזה סימן שאנו באביב ממש. מצרפת ציור שציירתי לנכדתי ושמה אביב.

רונה2346

New member
../images/Emo140.gifחג שמח

לעמליה על ציוריה הנפלאים לאדזה ורוקסן החביבות ולכל פורום שישים פלוס ח ג ש מ ח ו בי ל ו י נ ע י ם
האמת הגעגועים לבכורי ומשפחתו הנמצאים בנכר העיבו והעציבו את החג עבורי ימים לא קלים הם הימים האלו דיברתי איתם דרך סקייפ (אינטרנט) אבל אין כמו
של אמא מחר אני מקוה לעלות לירושלים לכותל להתפלל שישובו לכאן לחיק המשפחה עוד מעט חמש שנים שלא ראיתי אותם וזה לא קל אני שמחה שאתם ביליתם בחיק המשפחה האוהבת והנאמתם את זמנכם אוהבת אותכם רונה 2346

sitvaniyot

New member
חג הפסח, חג האביב, חג החירות

פסח פירושו דילוג, אז למה שהחג הזה לא ידלג עלי? אעשה לו הנחה, שנה כן, שנה לא. חג האביב? אז למה תמיד יש חמסינים? והשנה לפי התחזית עוד ירד גם גשם! חג החירות? לעקרות הבית בטח שלא. תוסיפו לזה את המצות ותודו שיש לנו עסקה רעה במיוחד. אבל ה"סדר" בביתי אתמול היה כיפי, התכנון היה לקצר, בגלל הבונבוניות, וישבנו עד חצות. אח"כ היו שוב הניקיונות, כאילו שלא ניקיתי ערב החג.הבוקר קמתי והרצליה כמו ביום כיפור. נפש חיה לא רואים ברחובות.

עמליה3

New member
לרונה

כל כך מבינה אותך ,בנותי היו באר"הב שלוש שניםוזה היה קשה מאד. האינטרנט בבית היה מחובר עם מצלמה בזמן אמת כל הזמן עם מסנג'ר אבל אין כמו המגע וחיבוק. הילדם צמחו מול עיננו מרחוק. אבל ההחלטה לחזור היא רק שלהם. אנחנו פעם בשנה היינו נוסעים לבקרם ופעם בשנה הם באו לכן. וכך נכדי בעלי נתינות אמריקאית אבל תודה לאל חזרו לכאן לתעודת הזהות הכחולה. אחי לעומת זה נסע אחרי עבודתו וילדיו עמו והשתקע ולא חזר . התגרש הכיר אמריקאית ועכשיו הוא אמריקאי ואולי יבוא פעם בשנתיים לביקור.\ וזה אחרי שגדלנו בחינוך ציוני שלימד אותנו שכאן מקומנו.

אנפה2

New member
חג שמח לכולם, רונה בני גם חי

בארה"ב, נשוי עם 3 ילדים, אני מאושרת בשבילו שטוב לו ושהוא חי עם אהבת חייו, במקום שהפרנסה מצויה, נכדי וגם בני אזרחי ארה"ב, אבל בני גם אזרח ישראלי, לא מקטרת ולא ממררת, נכון שהסבתאות שלי היא בשלט רחוק, אבל זה מה שיש . אתמול בערב צילצלו להגיד חג שמח, הטלפון עשה סיבוב שולני, כל אחד בתורו לקח את הטלפון ברך והתברך, החליפו עידכונים, וזהו אלה החיים, כל אחד חי היכן שטוב לו, אני מדברת עם בני לפחות 2 פעמים ביום, לפני 10 שנים שנסע לארה"ב עם אישתו שהיא אמריקאית, אך הכיר אותה בלימודים פה בארץ, היינו משלמים חשבון טלפון כמו משכנתא, אבל היום השיחות זולות , ובהחלט אפשר לדבר, אני לא אוהבת לדבר בסקייפ, תמיד יש הפרעות על הקו, אני צריכה לשמוע את נשימתו ואת גוון קולו של בני האהוב. נוסעים לשם מתי שמזדמן, הטיסות ארוכות, כי הוא גר בפלורידה, בני גם מגיע לעתים , וזהו ככה מתנהלים חיינו, ואני מודה לאל שטוב לו, וכשטוב להם לילדינו , טוב גם לנו.

מרים50

New member
חג שמח לרונה ועמליה

אני כל כך מבינה אותכם. הבעיה שלי היא כמו הבעיה שלכן. יש לי שלושה בנים, כולם נשואים לשנים מהם יש גם ילדים. בני הבכור ובן זקוני חיים בארה"ב, את הסדר עשינו אצל בני האמצעי עם המשפחה של כלתי. לא מסנג'ר ולא טלפונים יפיגו את הגעגועים, שבאים בעיקר בחגים כשכל המשפחה ביחד. בפסח הקודם נסענו אליהם וחגגנו יחד, אבל הגעגועים חזקים.

../images/Emo39.gifחג שמח

חג שמח לפורום היקר לכל הכותבים והכותבות וגם לאלה שרק קוראים. תודה לאל עוד ליל סדר עבר. אני עדיין זוכרת את ימי ילדותי שבהם היה כיף בליל הסדר. עכשיו יותר נכון בשנים האחרונות אני לא כלכך נהנית כמו משתדלת לשרוד. אבל מה לא עושים כדי להיות עם הילדים. ליל הסדר אתמול עבר בסדר אצל בני הצעיר שבא לקחת אותנו וגם החזיר אותנו ללא פקקי תנועה. כלתי הכינה מטעמים וגם אני הבאתי את הגפילטע פיש ועוגה מאד מיוחדת וכלם שיבחו את כולם. אבל זו עבודה קשה ואח"כ יש לזה גם מחיר במתניים. אני אכלתי את האוכל המיוחד והטעים שלי והיה בסדר. אני קוראת את מה שאתם כותבים לגבי הריחוק החוץלארצי מהילדים ורגשותי מעורבים. מצד אחד אני חושבת לעצמי איך אני הייתי עומדת במצב כזה? אבל מצד שני אם הריחוק הזה היה עושה להם טוב אז טוב להם וטוב לי. בקיצור לבי אתכם. חג שמח והרבה חיבוקים ונישוקים מצ י פ י.

אנפה2

New member
ואני בכלל לא מתגעגעת,

טסים לעיתים די קרובות (שונאת לטוס), מדברים בטלפון והרבה, כי אנחנו משפחה של קשקשנים, וחייבים לדווח אחד לשני בזמן אמת את חוויותינו , והכל נפלא. אז מה אני לא בסדר ??????? אני צריכה להרגיש לא בסדר כי אני ובעלי לא מתגעגעים ????? הרי הילדים היו בצבא וגם אז לא ראינו אותם תקופות. בכל אופן כך זה היה בקורס טייס. אני מחבקת ומנשקת רק את בעלי וילדי, לכם אני שולחת פרח
.

אדזה

New member
אנפה

תודה לך על הפרח המקסים,.מסכימה עם כל מה שאת אמרת ומה שאחרים אמרו על הלב של אמא .אני רק חושבת על הדורות הקודמים שהילדים עזבו את הבית בגולה ועלו לישראל ושלא היתה להם שום אפשרות לתקשר עם ההורים אלא רק דרך מכתב שהגיע אחרי כמה חודשים,איזה מזל יש לנו שאנו חיים בתקופה של היום עם כל כך הרבה מכשור מתקדם.נכחתי בארוע שילדים בארץ חגגו להוריהם 50 שנות נישואים ורק בן אחד עם אשתו לא יכלו להגיע אבל ראו אותם במחשב דרך המצלמה.ההתרגשות היתה כל כך גדולה והאמא לא הפסיקה לבכות,חששנו שמרוב תרגשות יקרה לה משהו,וזאת למרות שכל שאר הילדים והנכדים נמצאים על ידה.זהו-א-יידישע מאמע,מה לעשות.

אנפה2

New member
אזדה.. נחמד מה שכתבת

וסיפרת לנו, על היום ההולדת, ואני בהחלט מרגישה את האמא שהתרגשה, ובהזדמנו זו אספר לכם מה זה התרגשות. לפני 5 שני כשלאמי מלאו 80, בני צילצל מארה"ב לברך אותה, לאחר השיחה היא אמרה לי ....בטח לא אזכה לראות אותו יותר ,(בני הבכור , הוא נכדה האהוב) ואז יותר מאוחר באותו יום שדיברתי איתו, אמרתי לו את מה שסבתה אמרה. יומיים לאחר מכן בשעת צהריים מצלצל הפעמון בדלת ביתי, אני פותחת את הדלת....ולפני ניצב.....בני. אני התחלתי לרעוד, לצחוק, לבכות, לא הייתי אחראית להתנהגות שלי ומיד שאלתי.... מה קרה. הוא אמר לי אמא לא קרה כלום, פשוט כל כך נגע ללבי מה שסבתה אמרה שבדרך חזרה מהעבודה, קניתי כרטיס טיסה והנה אני פה. השבעתי אותו שבחיים הוא יותר לא עושה לי יותר הפתעה כזו, אתה רוצה להגיע ברוך הבא, אבל תודיע לי, כי אני לא אוכל לעמוד עוד פעם בהתרגשות הזו.

אדזה

New member
אנפה

הסיפור עם הבן ריגש אותי עד דמעות,הוי הילדים האלה,תמיד מלאי הפתעות.שיהיו לנו בריאים ושיהיה להם רק טוב.

אדזה

New member
היי ציפי

כל הכבוד,הסנדויץ שלך ממש מגרה,והריר מתחיל לנזול,אבל לא אוכל ויהי מה כי לאור המצב הבית שלי נקי מכל חמץ (ולא רק מבחינה דתית).כף להתרחק ולו לשבוע אחד מכל הבצקים למיניהם,נכון זה לא קל לאלתר מאכלים במקום,אבל זה כדאי.חמותי ע"ה היתה אומרת שאחרי שבוע הפסח כל הילדים שלה (7 במספר) העלו במשקל ועל כך היתה גאוותה,ואנחנו הגענו למצב שבו אנחנו מברכים על פסח שעובר עלינו בשלום ללא האבסה.שיהיה לך חג שמח ללא נשנושים.להתראות ולהשתמע.

אדזה

New member
רונה

כל כך מבינה אותך,בני נמצא בחו"ל עם משפחתו ומאד מאד קשה,אומנם לתקופה לא ארוכה אבל הגעגועים חזקים.הייתי רוצה לתקשר איתם הרבה,אבל אז יקבלו את זה בוודאי כנדנוד סתם,ואם היו מרשים לי הייתי עושה זאת כמה פעמים ביום,רוצה להיות מחוברת על כל מה שעובר עליהם ואיך הנכדים וכו'.אבל מה לעשות-גם אני לא הייתי מסכימה שיעשו לי זאת ההורים שלי בזמנו.אז מסתפקים בטלפון פעם הם ופעם אנחנו ואומרים תודה לאל שהכל בסדר.מאחלת לך שתפילותייך יתגשמו במהרה

אדזה

New member
היי עמליה

אני תמיד מתלהבת מציורייך וכמו שכבר אמרתי אשרי האדם שבורך בכישרון כזה,יש לי בקשה שאלייך,מכיוון שמספר פעמים הוזכרה האיזדרכת הפורחת,האם ניתן להעביר תמונה כיצד היא נראית?אני בטוחה שגם אני פוגשת אותה בדרכים אך אינני יודעת מי זאת מי.תודה.

למעלה