חג שמח

מצב
הנושא נעול.
חג שמח

חג שמח
שאלה עבור האח שלי,ברשותכם. הוא נמצא בהליך גירושין ומבקש לדעת האם עורך הדין המייצג שלו רשאי לחתום על תצהיר שנניח היה אצלו בבית והיה עד ראיה להמצאותם של פריטים מסוימים בדירה? שאלה שניה:האם רשאי אחי לערוך את החקירה הנגדית לאשתו בעצמו,כאשר עורך הדין שלו משגיח מהצד על המתרחש? התשובה על השאלה השניה חשוב מאד! חג שמח לכם.

תשובה

חג שמח
שאלה עבור האח שלי,ברשותכם. הוא נמצא בהליך גירושין ומבקש לדעת האם עורך הדין המייצג שלו רשאי לחתום על תצהיר שנניח היה אצלו בבית והיה עד ראיה להמצאותם של פריטים מסוימים בדירה? שאלה שניה:האם רשאי אחי לערוך את החקירה הנגדית לאשתו בעצמו,כאשר עורך הדין שלו משגיח מהצד על המתרחש? התשובה על השאלה השניה חשוב מאד! חג שמח לכם.
תשובה
1. אם מדובר בענין מהותי, לעו"ד אסור לייצג לקוח ולהעיד עבורו. ראי את סעיף 36 לכללי האתיקה : 36. עורך דין כעד (א) לא ייצג עורך דין אדם בהליכים משפטיים, לרבות ערעור, אם הוא עומד להעיד מטעם אותו אדם באחד משלבי ההליכים האמורים; נקרא עורך הדין להעיד מטעמו של אדם אחרי שהחל לייצגו - יחדל מן הייצוג. (ב) הוראות סעיף קטן (א) לא יחולו על מסירת עדות כשעורך דין נקרא להעיד בידי בעל דין יריב, או בענין שהוא טכני או ברשות בית המשפט או ברשות הועד המחוזי. 2. באופן עקרוני זכותו של אחיך לערוך את החקירה הנגדית בעצמו. באופן מעשי אם יש לו עו"ד יתכן שהשופט/ת לא יאהבו את הענין ויתנגדו לו.

תשובה

חג שמח
תשובה
מותר לעו"ד להעיד למען לקוחו ברשות ביהמ"ש. לגבי השאלה השניה אינני מכיר תקדימים. עקרונית לפי חוק השליחות מה שמותר לשלוח מותר גם לשולח שכן לשלוח אין כוח גדול מהשולח. נהפוך הוא. הוא שואב את כוחו מהשולח. לכן תאורטית יכול האח ככל הנראה לחקור את העדה בעצמו. יחד עם זאת באופן מעשי בתי המשפט לא מתירים לצדדים לנהל את הדיון בעצמם כשהם מיוצגים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה