חג שמח

tamaraa2

New member
חג שמח

אני סובלת מהפלות חוזרות והחג חשבנו שאולי כדאי לבדוק פונדקאות, אשמח לקבל פרטים.

מירבי*

New member
ברוכה הבאה תמרה../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

אני שמחה שמצאת את הפורום שלנו, בפורום גולשים הורים מיועדים הנמצאים בשלבים כאלה או אחרים של התהליך ופונדקאיות שחלקן סיימו את התהליך וחלקן בעיצומו. את מוזמנת להתלבט ולשאול.... השלב הראשון של התהליך צריך להיות מכתב מהרופא המטפל שלכם שמסביר מדוע אתם צריכים פונדקאות, מהי ההיסטוריה הגניקולוגית שלך ועוד פרטים על מצב בריאותכם, את המכתב שולחים למשרד הבריאות בירושלים והם דנים בבקשה שלכם,במידה ויחליטו שהמקרה שלכם מתאים ומצדיק פונדקאות תקבלו אישור להתחיל באיסוף החומר. צריך להבין במקרה כמו שלך אם הסיבה להפלות החוזרות היא ברחם או בביציות. אם מדובר בבעיה בביציות פונדקאות היא לא הפתרון, אם ההפלות מתרחשות על רקע של בעיה מכנית במבנה הרחם או בעיית קרישת דם יש מקום לשקול פונדקאות. האם שיתפתם את הרופא המטפל שלכם במחשבה על פונדקאות? אני מקווה שלא העמסתי אותך ביותר מדי פרטים, בכל מקרה הרגישי נוח לשאול ולהתייעץ. בהצלחה וחג שמח

tamaraa2

New member
הבעיה לא בביציות

יש לנו עוברים טובים, עובדה שכל פעם נכנסתי להריון, אבל יש לי רחם T וההריון כל פעם מסתיים, היו לי כבר 5 הריונות ועברתי הפלות בשבועות מתקדמים יחסית. חייבים קודם להגיש טפסים לועדה? מה עם פונדקאית?

מירבי*

New member
ערב טוב תמרה

לפני שמתחילים לחפש פונדקאית , צריך לקבל אישור עקרוני מהוועדה, לא הייתי ממליצה לכם להפוך את הסדר. בהצלחה

tamaraa2

New member
מירבי התקשרתי למשרד הבריאות

ואמרו לי שאביבה שהיא המזכירה שמרכזת את הפונדקאות בחופש עד אחרי החגים, זה עוד חודש בערך, חבל לי לא לנצל את הזמן למצוא אולי בנתיים פונדקאית ולעשות את מה שצריך, מה בדיוק צריך? אני לא חושבת שמשהוא לא יאשר אותנו, זה רק אישור פורמלי לא?

מירבי*

New member
בוקר טוב תמרה../images/Emo42.gif

אביבה אמנם בחופש עד אחרי החגים אבל אפשר יהיה לדבר איתה במשרד בשבוע הבא בימי שלישי, רביעי וחמישי. בלי קשר לזה, אף אחד לא יכול לעצור אותך מלחפש פונדקאית, את יכולה לפרסם מודעה בעיתון או לפנות למרכז שיאתר עבורך פונדקאית. יש מספר דברים שאת יכולה לעשות כדי לקדם את עניין האישור העקרוני, מכתב מהרופא המטפל, בדיקות דם שאתם צריכים לעבור, צילום של תעודת זהות ועוד. בהצלחה

tamaraa2

New member
אם אני מפרסמת בעיתון

זה העלות של הפרסום לא? ואיך מרכז מוצא פונדקאית? וכמה זה עולה אם מרכז מוצא, זה כמו לשלם דמי תיווך?

מירבי*

New member
תמרה, לפי שאלותייך את בעניינים

את צריכה להחליט מה נכון לך יותר למצוא בעצמך או ללכת למרכז. תפקיד המרכז לא מסתכם באיתור הפונדקאית. בהצלחה

בנדה1

New member
הי תמרה, קודם כל, בהצלחה.

איתור עצמי של פונדקאית כרוך באיתור המתאימה. בד"כ רצוי לפרסם בעיתונות-מקומונים אולי עיתוני נשים (את, לאישה) וכד'. אפשר גם בעיתונים שבשפה הרוסית. לאחר מיון ראשוני בטלפון נפגשים פעם, פעמיים ובו מתרשמים מהמועמדת (והיא ממכם) מסכמים את הפרטים העקריים כגון כספים וכו'. אם מגיעים להסכמה המועמדת צריכה לעבור בהצלחה בדיקות רפואיות, אבחון פסיכולוגי, ומתקדמים הלאה. העלויות הן כמובן של הפירסום, הבדיקות ובהמשך עו"ד ועוד. מרכז מעמיד עבורך משהי שכבר עברה את כל הבדיקות. היתרון הוא שהמועמדת הפוטנציאלית מוכנה ע"פ דרישות החוק. המרכז גובה כסף על שרותיו הכוללים את האיתור המיון המבדקים עו"ד ונושאים אחרים שחוסך מכם את הטיפול בהם. לעבוד עם מרכז זה נוח אך כמובן שכרוך בעלות כספית. כדאי להתחיל ב"זמן המת" עד שיהיו בידך כל האישורים כמובן אם את בטוחה שתקבלי את כל האישורים אחרת חבל על הכספים. לשיקולכם, מקווה שסייעתי אשמח לסייע בהמשך.

tamaraa2

New member
בנדה תודה על האינפורמציה

זה רעיון טוב העיתונים שנתת, אני באמת אבדוק את זה, לגבי עליות את יודעת בין לבד למרכז?

בנדה1

New member
האמת, לא ממש.

לכל מרכז יש את הסכום שלו, אם תרצי המלצות אשמח להעביר במסרים אישיים. עלויות הפרסום והבדיקות (פסיכולוג+ עו"ד) אני לא יודעת מה הם גובים, יש לנו ברשימת הקישורים מספרי טלפון את יכולה להתקשר ולברר. לא יודעת אם ציינתי אבל גם אתם צריכים לעבור פגישה עם הפסיכולוג. בדיקה רפואית לא אמורה לעלות אם את עושה זאת דרך קופות החולים, אם את הולכת באופן פרטי אז מן הסתם זה עולה. אני ממליצה ללכת לבעלי המקצוע השונים שמתמצאים בנושא הפונדקאות ולא "סתם" עו"ד שאת מכירה או פסיכולוג ואפילו לא רופא נשים כלשהו. הנושא כל כך מורכב שעדיף לעבוד עם כאלה שיודעים בדיוק מה צריך להיות, גם אם זה עולה קצת יותר.

mondani5

New member
תמרה שלום!

שמי אירית ונולדו לי תאומות מהליך פונדקאות,אני הלכתי עצמאי וכך חסכתי הרבה כסף,אבל פשוט היה לי מזל באיתור פונדקאית מתאימה,אך הכל תלוי אם את בגיל מתקדם שהזמן משחק לך לכי על מרכז כל שהוא,איתור הפונדקאית מהיר יותר וגם למעשה מגישים לך את התיק לוועדה כמעט מוכן וגם מלווים אותך במהלך ההליך. מאחר והלכתי עצמאי שלמתי רק עלות פונדקאית,עו"ד לשני הצדדים ואבחון פסיכולוגי. בהצלחה בכל דרך שתבחרי. אירית

למעלה