חג שמח

חג שמח

בטיסה לחול לפני שבועיים עברתי בדיוטי
רציתי לקנות לאגוולין 16 אבל התבאסתי מהמחיר, מה גם שלא ממש תקצבתי קנית אלכוהול בטיול משפחתי -
תמיד זה נגמר תוך כמה חודשים ו-120$??
שאלתי את המוכר לגבי מעושנים הוא הציע לי את הארדברג ביחד עם הלאפרויג או הלאגוולין ב-200$ - מאוד רציתי אבל לבסוף ויתרתי
כמה הרון זקאפה? 50$ פשוט התקמצנתי ולא קניתי כלום רק סיננתי שזה בקבוק של 35$.

היינו בפראג ונורא זול שם - הקפדתי לאכול כל דברים חדשים - אשתי והילדה אוכלות רק עוף בד"כ
היינו באיזה פאב אחרי שאשתי החליטה שלא נאכל איפה שכל התיירים שלא "יזיינו" אותנו במחיר.
הטיול המעייף השתלם שעצרנו במקום בלי הרבה כיתוב באנגלית - הזמנתי רגל ארנב על כרוב לא זוכר בדיוק מה - ובירה מגינג'ר תוצרת אנגליה - - פשוט מעולה.
היו גם התנסויות לא טובות עם מקום שנקרא שריון האביר - החוויה נהדרת אבל האווז היה קצת יבש - לא מוצלח.

בחנויות האלכוהול המקומיות תמיד יש פרסום לAbsynth לא נגעתי בזה
גם וודקה מקנאביס כולל פרחי הצמח בתוך הבקבוק..

אני הלכתי לסופר מקומי לא של תיירים וקניתי את כל סוגי הבירה שהיו שם - המחיר בין שקל לשקל וחצי לפחית..
אני אשתדל לעלות תמונות כי צריך להקטין את הגודל שלהם..

עכשיו אני קצת מצטער שלא קניתי משהו כי בבית יש לי רק ערק למרות שני לא אוהב את הריח - אני עושה לי כל מיני שייקים פירותיים עם טיפה ערק רבע כוס או יותר.
מי שרוצה אביא מתכון פשוט תענוג!

down under

New member
הערה קטנה, זה לא רון זקאפה

אלא רום זקאפה. פשוט המלה רון בספרדית זה מה שבמרבית השפות האירופאיות וגם בעברית, רוּם.

ובקבוק זקאפה ב-50 דולר זה, יחסית למחירו בחנויות (המעטות מאוד) שמחזיקות אותו זה מחיר מעולה.

חג שמח גם לך.

yezer

New member
אני אשמח למתכון

בפסח שותה ערק בגלל הכשרות. נראה לי יהיה מהנה לגוון עם שייק.
תודה

פרגן לעצמך עם כרמל 100

ברנדי כשר, איכותי ובמחיר נגיש.
יש עוד כמה אפשרויות שעלו בשרשור קודם עם ברנדי וקוניאק כשרים.

בשמחה

לגבי יין אדום זה דווקא מעולה ולמען האמת אני מתנסה עם ה"שייקים" האלה די הרבה זמן
עם (קוניאק לא ניסיתי) יין אדום אני לוקח תפוח או שניים מקלף, חותך לארבע שיהיה קל להוציא את הבפנוכו מוסיף סוכר תלוי בגודל הבלנדר שלך
המרכיב העיקרי הוא לגרד קליפת לימון אני אוהב די הרבה כי זה משנה את הטעם ונותן טעם של דובדבן - ממש לא מרגישים שזה תפוח.
אבל תפוחים ויין זה משהו שלא עשיתי הרבה זמן.

אגב השייקים שאני עושה הם עם הרבה קרח ופירות - ממש סמות'י

עם ערק תלוי איזה פירות יש לך בבית..
אני חולה על נענע וקינמון וכמובן מוסיף לזה סוכר וקרח - ללא המרכיבים האלה חוץ מאולי קינמון אני לא מכין כי זה לא טעים לי.
לגבי הנענע יש בסופר כל מיני סוגי נענע, אני אוהב את העלים הבשרניים לא החלקים ועדיף שיהיו.

הפירות שתמיד יש לי בבית הם גזר (שאולי נחשב ירק לא חשוב), תפוזים, בננות ותפוחים.
אם יש לך אפרסמונים זה פרי נעלה ומדהים לשייקים.
אני אוהב מאוד את השילוב המפתיע של גזר, בננה וקינמון.
אבל אני אוהב להוסיף להם או תפוח או תפוז (או תפוז סחוט)

שלב ראשון קולפים את הפירות ז"א גזר אחד, בננה אחת וחופן עלי נענע בלבד לתוך הבלנדר (בגלל זה אני אוהב את העלים הבשרניים שקל להוציא אותם מהגבעול)
אני מרתיח מים בקומקום ומוסיף את הסוכר ועליו את הקינמון לבלנדר.
אני שופך מים רותחים לבלנדר וטוחן שהמים ימיסו את הסוכר (אם יש לך אגבה או אבקת סוכר זה כמובן יותר טוב).
אחרי שנוצר פודינק של פירות אני מוסיף את הקרח והאלכוהול אך לא תמיד.
אצלי בבלנדר ה"פודינק" תופס חצי מהנפח ואני ממלא את החלל שנשאר עם קרח.

אם יש לך טקילה ואם זה כשר אני ממש ממליץ כי ביום שהכנסתי טקילה לשייק היה אחד ההתגלויות של טעם מדהים.
עם ערק זה מעולה כי אני שם כמות שלא מרגישים את הטעם ואצלי במשפחה אף אחד לא סובל ערק.

yezer

New member
תודה רבה לכם...

ואני מוסיף בהזדמנות גם מתכון משלי: בזמנו היינו במסעדת פאשה בת"א ובעוד שחיכינו לשולחן שיתפנה קיבלנו צייסרים של ערק טעים בטעם אניס מודגש. כשביקשתי לראות את הבקבוק ראיתי שמדובר בערק סטנדרטי עם כמה כוכבי אניס (סוג של תבלין) שזרקו לבקבוק.

לאוהבי אניס בלבד !

למעלה