חג שמח

pirge

New member
לגבי עוגת השמנת הוספתי הערה:

את החלק השני ששמים מעל המילוי כדאי לחתוך לריבועים ולא להניח שלם. ואז יותר קל לחתוך את העוגה. גם בעוגת קרמשניט אני חותכת את העלה השני ומניחה את הריבועים מעל המילוי. בבקשה.
 

wan

New member
פירגה לגבי מתכון עוגת השמנת../images/Emo141.gif

תוכלי בבקשה להסביר למה הכוונה תבנית הפוכה? איזה תבנית מלבנית מרובעת עגולה מתפרקת? ומה הפירוש אחד בפנים והשני בתבנית הפוכה . אפשר הסבר בבקשה? נשמע מעניין. תודה על המתכון/ מתכונים.
 

pirge

New member
בקר טוב, הסבר ל - wan

הכוונה פשוטה מאד. ולא תבנית עגולה. תבנית מלבנית. לחלק את הבצק ל-2 וכל חלק לאפות בנפרד כדי שיצאו 2 עלים גדולים. (כמו שעושים עוגת קרמשניט)..... אני אופה בתבנית מלבנית בינונית חלק אחד. מקררת. ועליו שוטחת את המילוי . את החלק השני כדאי לאפות על אותה תבנית אבל הפוכה ומשומנת שייצא אותו גודל. ואז מגליצ'ים את עלה הבצק על המילוי. חשבתי אולי לחתוך ישר לריבועים ולסדר על המילוי כדי שיהיה קל לחתוך את העוגה.
 

wan

New member
פירגה תודה אך עדיין לא ברור לי

ענין התבנית ההפוכה, האם כוונתך שאופים את החלק השני על החלק החציוני של התבנית,בה אפינו את העלה הראשון בחלקה הפנימי של התבנית? כלאמר אופים עלה בפניםץ מוציאים. הופכים תבנית ואופים עלה שני בחלק החיצוני? ואם יש שתי תבניות באותה המידה אז פשוט אופים ביחד בתחתית? ומה גודל התבנית? תודה
 

pirge

New member
כן. הופכים ומשמנים את התבנית מבחוץ

וכך כשנאפה, מחליקים על החלק הראשון הממולא בקרם. צריך כמובן להיות אותה תבנית. 2 עלים זהים בגודלם. בקיצור, הבנת אותי בסדר גמור.
יכולים אולי לאפות על ניר אפיה ואז אין בעיה להוציא את העלה בשלמותו. תבנית 27X33. ושוב, כדאי לחתוך מראש לריבועים את העלה השני אחרי האפיה . ואז קל יותר לפרוס.
 

wan

New member
פירגה תודה אך עדיין לא ברור לי

ענין התבנית ההפוכה, האם כוונתך שאופים את החלק השני על החלק החציוני של התבנית,בה אפינו את העלה הראשון בחלקה הפנימי של התבנית? כלאמר אופים עלה בפניםץ מוציאים. הופכים תבנית ואופים עלה שני בחלק החיצוני? ואם יש שתי תבניות באותה המידה אז פשוט אופים ביחד בתחתית? ומה גודל התבנית? תודה גם לי נראה הגיוני לחתוך מראשץ כי זה נראה כמו בצק בסקטיט וקשה לחתוך יפה אחרי אפיה. גם אני חותכת קרם שניט מראש.
 

pirge

New member
נקניק שוקולד

נקניק שוקולד החומרים: 200 ג' מרגרינה רכה ½ כוס סוכר 1 כוס אבקת קקאו ½ כוס יין אדום עתיק ½ כפית תמצית וניל 4 כוסות עוגיות מפוררות אופן ההכנה: מבשלים על אש נמוכה את המרגרינה ,הסוכר ואבקת הקקאו תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את שאר החומרים. מחלקים את התערובת לשני חלקים. מגלגלים כל מחצית לנקניק, ועוטפים בניר פרגמנט מהודק. מכניסים לתא ההקפאה למשך שעתיים. לאחר מכן אפשר להוציא ולפרוס לפרוסות דקות ולהגיש. * רעיון למתנה! אפשר לחתוך עיגולים מהנקניק, לסדר ע"ג צלחת נאה, לקשט עם קצת קוקוס, לעטוף בצלופן ולקשור בסרט, והרי לכם מתנה מתוקה! של יערה הולצמן
 
עלה למאמרים = עוגות

יואו איך שהנכדים שלי אוהבים את זה הורסיה שלי למתכון במאמרים
 

adidas4

New member
i'm a my work now

and this thing sound so good , i think i'll try to make it tomorrow what kind of cookies to use??
 

pirge

New member
לא חשוב איזה עוגיות .כל סוג מתאים

לנקניק. בדרך כלל משתמשים ב"פתי בר".
 

צוצונת

New member
חיתוכיות קוקוס במילוי ריבה

חיתוכיות קוקוס במילוי ריבה חומרים: לבסיס: 180 גרם קמח 1 כפית א.אפיה 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 60 גרם אבקת סוכר 1 חלמון ביצה מילוי: 150 גרם ריבת תות (שושה:אני השתשמשתי בקונפיטורת פטל) ציפוי: 125 גרם סוכר (שושה: שמתי 100 גר') 3 ביצים (שושה: 2 ביצים הספיקו) 270 גרם קוקוס (שושה: שמתי 200 גר' קוקוס) הכנה: לחמם תנור ל-180 מעלות. להניח בתבנית מלבנית 25 (שושה : הכמויות די קטנות כך שהשתמשתי בתבנית המרובעת של הטוסטר אובן) נייר אפיה שגדול מהתבנית, ככה נוכל בחופשיות לשלוף את העוגה מהתבנית. לערבב את חומרי הבצק פרט לביצה, ללוש טוב, לבסוף להוסיף את הביצה. לרדד את הבצק על הנייר אפיה שבתבנית, לשים במקרר למנוחה של 10 דקות. לאפות את הבצק 15 דקות עד שמתחיל להזהיב. להוציא מהתנור ולקרר מעט. למרוח את הריבה על הבצק, להכין ציפוי, לערבב טוב עם המקציף את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה וקרמית, (אפשר במקציף הידני לא החשמלי)להוסיף את הקוקוס ולערבב טוב. למרוח את תערובת הקוקוס מעל הריבה בצורה אחידה, להדק מעט עם גב של כף. לאפות 25 דקות עד שהקוקוס מזהיב יפה. להוציא מהתנור, לקרר. לשלוף מהתבנית, לחתוך לריבועים קטנים. (שושה טיפ :סידרתי את הקוביות בעטרות נייר חומות עם פז זהב שקניתי את מיסטר קייק כי הריבה קצת מלכלכת את האצבעות וכך יותר קל לאכול וגם ההגשה יפה) מתכון גרמני תרגום: למוניה
 

limim

New member
קינוח אקספרס - שולה מודן

מתכון: קינוח אקספרס רכיבים: 1 קופסה (825 גרם) קוקטייל פירות מסונן 1/3 שקית מרשמלו חצויים 250 גרם תות-שדה נקי וחתוך לרבעים 1 מיכל שמנת מתוקה עמידה אופן הכנה: 1. שמים בקערה מחצית מקוקטייל הפירות, ומפזרים מעליו את חצאי המרשמלו. 2. מפזרים על המרשמלו את יתרת קוקטייל הפירות, ומעל את התותים. 3. יוצקים מעל את השמנת המתוקה ומערבבים קלות. שומרים במקרר לפחות שעה למזיגת הטעמים. * אפשר לשדרג עם "נשיקות" מפוררות. הערות: 8 מנות קינוח מרשים, טעים ומהיר, שיפה להגישו בקערה עמוקה, גבוה וחגיגית. כשאין תות שדה, אפשר להשתמש בשתי קופסאות ליצ'י מסוננות, או בקופסת דובדבנים חמוצים, מגולענים. רצוי להכין את הקינוח שעתיים-שלוש לפני ההגשה. הקצפת נספגת במרשמלו, וקשה לנחש מהי התוספת הנימוחה. מקור המתכון: "בישולה"-שולה מודן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
מתכון: קציפת מוקה בצ`יק

מתכון: קציפת מוקה בצ`יק רכיבים: בישקוטים שקית/קופסה שמנת מתוקה כפית קפה נמס 1/2 כפית תמצית וניל חבילה גבינה לבנה 5% 3 כפות סוכר 2 כפות אבקת קקאו 2 כפות שוקולד מגורר או נטיפים קצפת לקישוט אופן הכנה: מעמידים 4 בישקוטים בכל כוס הגשה שקופה (מקצרים לפי הצורך) - רצוי גביעים על רגל. במעבד מזון מערבלים לתערובת חלקה וקציפתית את השמנת, קפה, וניל, גבינה, סוכר וקקאו. מעבירים התערובת לקערה ובוחשים פנימה שוקולד. מחלקים בין כוסות ההגשה, מאחסנים במקרר. לפני ההגשה מקשטים בקצפת או נטיפי שוקולד. הערות: מקור המתכון: לא ידוע הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
מתכון: עוגה למיקרו-כושית מגניבה

מתכון: עוגה למיקרו-כושית מגניבה רכיבים: 3 ביצים 1 כוס סוכר 1 אבקת אפיה חצי כוס שמן 1 כוס קמח רבע כוס קקאו בכוס והנותר למלא במים רותחים ציפוי: 25-50 גרם מרגרינה 100גר שוקולד מריר 5 כפות חלב אופן הכנה: לערבב ולצקת לפירקס למיקרו בחום גבוה 9 דקות. להמיס במיקרו את חומרי הציפוי ולצפות העוגה. הערות: המלצה אישית להשתמש ב25 גרם מרגרינה. מקור המתכון: פורום בישול לילדים-12רוניתי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
עוגת יוגורט מהירה (עוגת שס'ק)

אני אפיתי אותה בזמנו עם ציפוי בטעם קפה וכולם ליקקו את האצבעות... מתכון: עוגת יוגורט מהירה (עוגת שס'ק) רכיבים: רק חמש דקות עבודה ו-40 דקות אפייה ויש לכם עוגת בסיס מצויינת ליומולדת בגן, להביא לעבודה לישיבה השבועית, או סתם לנשנש. כל מה שצריך זה גביע אחד של יוגורט - שלאחר שיצקנו את תוכנו אל הקערה ישמש גם ככלי המידה שלנו. אז יוצקים את כל החומרים אל תוך קערת המיקסר (בלי להפריד, בלי להקציף, ובלי לגרד). 1 גביע (150 מ"ל) יוגורט או שמנת חמוצה (הגביע ישמש כלי מדידה לחומרים הבאים) 1 גביע שמן (לא שמן זית) 2 גביעי סוכר 3 גביעי קמח תופח 4 ביצים 1 כף תמצית וניל אופן הכנה: 1. מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר ומעבדים לבלילה אחידה. 2. משמנים תבנית אפייה, יוצקים פנימה את התערובת ואופים בתנור שחום מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך כ-40 דקות - עד שפני העוגה מתכהים, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. אפשר להוסיף לעוגה קליפת לימון מגוררת, או מעט קינמון. אפשר גם לפזר בתחתית פירות מקופסת שימורים של ליפתן.תוספות פקאנים מסוכרים, קרם שוקולד או אולי לפרוס אותה לשניים ולמלא בקצפת ותותים, אבל אני הכי-הכי אוהב אותה כמו שהיא: רכה, צהובה ונימוחה בקלות עם כוס קפה בבוקר, לפני שנכנסים לאוטו בדרך לעבודה. הערות: 6 מנות כלום עבודה ובכ"ז עוגה פצצה. המרקם שלה מאוד רך ומתאים גם לילדים קטנטנים. מקור המתכון: ynet-מתי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה