חג שמח

חג שמח ../images/Emo13.gif

שלום לכולם ממש מחמם את הלב לקרוא את התגובות,העצות,והפירגון אנחנו בעיצומו של הריון באמצעות פונדקאית,לאחר 13 שנים של טיפולים ללא תוצאות. דרך עמותה הגענו לפונדקאית עברנו את כל ההליך המייגע,הטיפול הראשון הצליח.[ תאומות] הקטע הקשה ביותר זו ההתנהלות איתה,הסחיטה הרגשית,נפשית,ואפילו כספית. שלא חשבנו שנעבור הכל לבד ללא תמיכה ועזרה מהעמותה.מהרגע שיצאנו מהוועדה וקיבלנו אישור להתחיל בטיפול.שם נגמר הרומן.איך היו ההתקשרויות שלכם בפונדקאות

עָנת

New member
סיסי../images/Emo20.gif ברכות על ההריון היקר.

אנא התנחמי שהספירה לאחור כבר החלה. מאחלת לכם המשך הריון בריא ומוצלח. ותיקשורת נעימה/סבלנית וסובלנית בינכם לפונדקאית. שוב... הריון לא נמשך לנצח......

סיס יקרה ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מוכרת לי טוב מאוד תחושת ה"נטישה" שאת מתארת. אני בטוחה ויודעת מניסיון שגם אם הדברים נאמרו מפורשות, בעת ההתקשרות עם המרכז/עמותה (מי שזה לא יהיה) זה לא נעים לחוות את הנטישה בפועל מייד לאחר החתימה בוועדה (על אחת כמה וכמה כשמתגלעים קשיים במערכת היחסים). אתם צריכים לזכור שלמרות שיש אינטרס אחד משותף (הריון ולידה) משום מה (ואני לא בעלת מקצוע) המתח שנוצר סביב ההריון מעצים את ניגוד האינטרסים (הסיבות של כל צד להשגת ההריון)... אני גיליתי שגם כאן כמו בכל מערכת יחסים "צריך 2 לטנגו"... ולא הייתי מגיעה למסקנה הזאת לבדי !! עצה שלי, בעיקר לאור הדברים שאת מתארת במערכת היחסים שלכם עם הפונדקאית, היא למצא בעל/ת מקצוע שילווה את התהליך, אפילו מגשר/ת בעלת הבנה בתחום הפסיכולוגיה/משפט/ עו"ס.. אני לא יודעת באיזה שלב של ההריון אתם, אבל זה לא כל כך משנה כי התהליך שאת מתארת סוחט אתכם בוודאי נפשית והמטרה (לפי דעתי) היא להגיע ללידה ולאחר מכן להגיע הביתה עם הבנות עם כוחות ומספיק אנרגיות בשביל הגידול שלהן (שיהיו בריאות
מים מלח מים מלח). שולחת לך במסר את ה-
ים שלי, את מוזמנת להתקשר. בכל מקרה מחזיקה אצבעות
שיעבור מהר ובשלום

ברוכה הבאה../images/Emo20.gif

ראשית ברכות על ההריון+2
כעיקרון הרומן מסתיים,אם מציאת פונדקאית!! שנית למה לא פניתם לליווי,או לייעוץ??ועוד שאלה באיזה שבוע אתם?? אולי שווה ללכת לאיש מקצוע,בכדי לעבור את התהליך על הצד הטוב ביותר לשני הצדדים!! למזלנו ה
שלנו היתה מדהימהאך כפי שחברתי כתבה לטנגו צריך שניים!! אני מאחלת לכם המשך הריון קל,ומשעמם
בהמשך!!

אתתיקה

New member
ברוכה הבאה

אין ספק שמדובר בתקופה מלחיצה מאד וכל אחד מגיב אחרת בפורומים ממעטים מסיבות שונות להציג מצבי עימות בין הצדדים או חוסר הסכמות/חוסר שביעו רצון אבל המצבים האלה קיימים בחלק מהמקרים. ויש מקרים אחרים-הנסיון האישי שלי הפוך לגמרי ואני מגלה פונדקאית תומכת ומשתפת פעולה. אני מניחה שמדובר בתכונות אופי שבאות לידי ביטוי בתחומים שונים ולא רק במערכת היחסים בפונדקאות. מדובר במערכת יחסים בין אנשים והכימיה בין הצדדים חשובה. אני מעדיפה תקשורת ישירה ולא חושבת שתיווך היה רצוי או עוזר לשני הצדדים. ניתן בהחלט לממש תמיכה פסיכולוגית (יעוץ) באם אתם או הפונדקאית מרגישים צורך ובד"כ יש לכך גם התיחסות בחוזה. מדובר בהתקשרות לפרק זמן מוגבל ולמטרה ברורה. נשמע לי שבמקרה שלך ההתקשרויות מתמקדת בפן ה"עסקי" ולא ברגשי וגם זו דרך של פונדקאית להתמודד עם הנושא. אולי כדאי להקטין ציפיות ולהיצמד למחויבויות שהגדיר החוזה. לא אידיאלי בעיני אבל אם זה יעזור לכם להתמודד עם הסיטואציה גם זה פיתרון. אנחנו כאו כדי לתמוך.

mytal 34

New member
דעתי

משיחות עם כמה זוגות שלא לקחו ליווי הבנו שקשה להתמודד עם הכל לבד, בעיקר עם האחריות שנופלת לגמרי על הזוג, ולא מתחלקת עם איש המקצוע שמלווה. אנחנו לוקחים ליווי וחושבים שההחלטה היתה נכונה מאוד למרות שזו בכל זאת הוצאה כספית. יתכן שההחלטה שלכם לא לקחת ליווי נראתה לכם בזמנו נכונה ועכשיו אתם מרגישים שאתם לא מצליחים להתמודד עם הכל לבד, לדעתי הפתרון אינו לכעוס על גורם כזה או אחר, או להרגיש נטושים אלא לקבל החלטה אחרת וכן להעזר באיש מקצוע לטובתכם ולטובת הפונדקאית שלכם, שבסופו של דבר היא ואחרות עושות עבורנו את הדבר היקר מכל. .

mytal 34 ../images/Emo13.gif

את מתכוונת להכנס לתהליך בלי חברת תיווך שמוצאת שובודקת את הפונדקאית? או לעבור את התהליך עם ליווי צמוד לאורך ההריון שכולל פגישות אישיות?

זהה לשלך ../images/Emo13.gif

רק שאני הייתי מהעבר השני של המטרס, הרגשתי שההורים פחות רגישים אלי מהרגיל. והמרכז שדרכו תווכתי לא ממש עזר
לשמחתי היה לי את מירבי כאוזן קשבת, ואף לידי לפני הלידה ואחריה. סיימנו לא נעים אני וההורים, באיזה מקום סיימתי עם טעם לא טוב מהם. ויחד עם זאת השלמתי והתמודדתי עם מה שהחלטתי בחיי. לילה טוב.

לא יודעת אם אוכל לעזור אבל..

הי סיסי, לא יודעת אם אוכל לעזור כי אנחנו עדיין לא בהריון, אבל לצערי כבר זמן ארוך בתהליך הפונדקאות. בשלב הראשון של התהליך, מצאנו פונדקאית לבד וכמעט חתמנו על חוזה ללא ליווי ומרכז/ עמותה. הקשר הזה "התפוצץ" בזמן - לפני החתימה (ועלה רק במשאבים כספיים ורגשיים, אבל כשאני מדמיינת מה היה אם הקשר היה מתנהל כפי שהתנהל בזמן הריון - אני נחרדת!) כיום אנחנו עובדים דרך מרכז וזה הרבה יותר קל ורגוע ובעזרת השם - הלוואי שבקרוב נהיה סוף סוף בהריון.. בקיצור - אני מרגישה שאני מבינה מה עובר עליך.בתהליך כולו נדרשת מאתנו (המיועדות) היכולת לוותר לחלוטין ולשחרר כל גרם של שליטה.הכל מתנהל "בשלט רחוק", כל הקסם הזה של התאומות שלך שמתפתחות ונוצרות - מתרחש הרחק בגוף של אישה אמיצה שהסכימה לעשות דבר נפלא.חוסר האונים כשמשהו קורה - נראה לי מפחיד וקשה. אנחנו מצד אחד מוקירות תודה, ומצד שני - יש לכל צד את הזכות ליחס הוגן, ומאוזן ובטח שאין מקום לסחיטה מכל סוג. את מוזמנת לפרט במה מדובר (רק מה שנוח לך, כמובן לא מתוך רכילות, אלא כדי באמת להוריד מהלב ואולי ביחד אפשר יהיה לחשוב מה ניתן לעשות.) הרעיון לפנות לעזרה מקצועית נשמע טוב, אבל השאלה היא האם תהיה לכך הסכמה? אם אפשר פשוט לדבר - להפגש ב 6 עיניים ולנהל שיחה פתוחה וכנה על מה שמפריע ועל הציפיות זה תמיד מומלץ, אבל נשמע שכעת משבר האמון הוא גדול מדי וצריך עזרה גם בכך. בכל מקרה, מאחלת הצלחה רבה בהריון! כ"כ הרבה שנים חיכתם לו, והנה הוא כאן! שיעבור במהירות ובקלות - ויאללה לחיים חדשים כמשפחה גדולה ועליזה! חג שמח, יפית.

תהיי חזקה,

ההריון הוא זמני, ובסופו הן יהיו בע"ה בידייך והכל מאחורייך. סיפורך מזכיר את שלי, תאומותי נולדו לאחר הריון ללא ליווי שהיה בעייתי ומורכב עד מאוד. תוכלי ליצור קשר במסר ואעזור בכל מה שאוכל. ושוב אנרגיות חיוביות ותהיי חזקה אוטוטו השליטה תהחזור אליך. אמן.

למעלה