חג שמח :) שאלה ...

aodem

New member
חג שמח :) שאלה ...

אם הוצאנו לסבי אזרחות פולנית (הוא יליד פולין), האם כעת אמי (בתו) יכולה לבקש דרכון פולני ולאחר מכן להעביר אחד כזה גם על שמי (אני הנכד) ? או שמא ישנם תנאים נוספים ? אני שואל, מאחר וקראתי באתר של השגרירות הפולנית, שאם סבי לא היה בעל אזרחות פולנית בזמן שאמי נולדה, אזי היא לא זכאית לדרכון פולני(אזרחות), אך השאלה היא אם הוא הוציא כעת ?? עכשיו היא כן יכולה להגיש בקשה ?? מקווה שהשאלה ברורה ... תודה מראש ושנה טובה :) א ל ע ד

aodem

New member
היי, שנה טובה :)

אין בכוונתנו דווקא לחזור לפולניה, אלא ברגע שתיכנס פולין לאיחוד נוכל לזכות ליחס הולם ולמס' לא מבוטל של זכויות בשאר מדינות אירופה ובפרט למערביות שבהן כדוגמת: איטליה, ספרד, אנגליה וכדומה. ממתין לתשובה לשאלה .. בברכת חג שמח :) אלעד

טלמ

New member
פולין כבר מ-2004 באיחוד

וגם אני ומשפחתי מתחילים להוציא תעודות עכשיו (סבתא שלי כמובן תוציא ראשונה, כילידת פולין ואנחנו אחריה כצאצאים) ואין שום מניעה שגם אתה ואמך תקבלו תעודות ודרכונים, יש כל מיני חוקים של השתפפות במלחמות ועליה לפני שנה מסוימת אבל החוקים האלה בוטלו כבר. טל

aodem

New member
אני שמח לשמוע שגם אתם מתחילים

את התהליך כעת ואשמח לקבל עזרה בכמה שאלות אם זה אפשרי מבחינתך כמובן :) אז ככה ... סבי וסבתי משני צדדי נולדו בפולין (רייגרוד, לבוב, טומשוב וורשה).סבי וסבתי מצד אבי כבר נפטרו וכן סבתי מצד אמי גם כן. סבי מצד אמי כיום בן 87 וצלול מאד :) הוא יליד לבוב, אך בגיל 3 כבר עלה ארצה (הוא היחיד מבין הארבעה שציינתי שלא עבר את אימת הנאצים בפולין של 1939). אני מניח שאם נפנה למקורות כאלו ואחרים בפולין נוכל להוציא אילו שהם מסמכים שדרושים לקבלת אזרחות .. הבעייה היא שסבי לא יוכל לשתף פעולה בכל מה שקשור לינסוע לשגרירות פולין לראיונות אם צריך וכו' .. ז"א אני (הנכד - בן 25) אצטרך לעשות את כל מלאכת מילוי הטפסים לעשות לבד !! השאלה היא האם זה שווה את המאמץ ? האם זה ייקח לי הרבה זמן ? עלויות ? וכו' ... אני חושב שזה מאד מסובך ולא יודע אם כדאי לי להיכנס לזה. מה שמעצבן הוא ששני סבותיי וסבי מצד האבא ברחו כל אימת נפשם מפולין בה נולדו - נרדפו ע"י הנאצים הארורים וכעת אנחנו כנכדים צריכים לבוא ולהוכיח שהם אכן היו אזרחי פולין - חוצפה !! הרי הם ברחו משם כשמה שלקחו עמם היה כסף ואוכל ותו-לו !! ממש לא עניין אותם שאר המסמכים !! אז איך בכל זאת ניתן לעשות משהו אם בכלל ?!?! תודה רבה רבה מראש :) אלעד

טלמ

New member
כמה דברים

קודם כל סבתי מטומשוב לובלסקי, מאיזה טומשוב המשפחה שלך?
אם אין תעודות, השגרירות יכולה לסייע לך בחיפוש תעודות ואם ידוע לך על בני משפחה שנולדו לפני 1910 או משהו כזה האתר JRI-PL יוכל לסייע לך רבות (אם כי הוא מתמקד בתעודות של יהודים מהמאה ה-19 במיוחד). גם הארכיונים הפולניים יכולים לעזור, אבל צריך מידע מאוד מדויק והרבה סבלנות, אלא אם יש לך מישהו שנמצא בפולין ויכול לשבת להם על הוריד. אנחנו מחפשים עו"ד ולמרות שזה עולה לא מעט זה שווה, במקום להתעסק בכל הדברים האלה, מישהו עושה את זה בשבילך וכנראה גם בפחות זמן (ייקח לך להבין נראה לי שבוע מה בכלל רוצים ממך בטפסים...
). ד"א יש לי גם משפחה מלבוב, שעלו לפני המלחמה גם כן. משפחת סלובטיס, אם תוכל לשאול את סבא שלך לגבי משפחת סלובטיס אני מאוד אשמח (סבתי מצד אבי, לבית סלובטיס, נפטרה שאבי היה בן 4 כך שאין לי הרבה מידע עליה). שנה טובה ומתוקה
טל

aodem

New member
היי טל ושוב אלפי תודות :)

בנושא טומשוב לצערי סבי נפטר כשאבי היה בן 11 :S כך שהרבה מידע אין. מה גם שהיה הניצול היחיד מבני משפחתו ועלה ארצה לבד ! שם משפחתי הוא בינדר,אם זה עוזר במשהו
אלעד

SupermanZW

Well-known member
חוקי התאריכים בוטלו? מתי?

לפני חצי שנה נאמר לי ע"י עו"ד שלא אוכל לקבל אזרחות פולנית כי סבתי עלתה לפני ינואר 1951 (היא עלתה בנובמבר 1950), מתי שונה החוק? האם תוכל בבקשה להפנות אותי לקישורים באנגלית? (ואם לא תמצא באנגלית אז בפולנית, סבתי תוכל לתרגם לי)

deebeebee

New member
אגב חזרה לפולניה---

אתמול צפיתי בכתבה של הביביסי על כמות המהגרים הפולנים שמציפים את בריטניה מאז הפכה פולין לחברה באיחוד האירופאי. המהגרים הפולנים רבים, בעיקר בגלל שהמצב הכלכלי בפולין לא מזהיר והאבטלה גבוהה. בין השאר דיברו שם על קבלני הבנין שאינם מוכנים לשלם שכר הוגן לפועלי הבנין ושמשום כך משרות פועלי הבניין מאוישות על ידי 'פועלים זרים' המוכנים לעבוד בתנאי עבדות (נשמע מוכר?). אצלם הפועלים הזרים מגיעים מאוקראינה השכנה.

danipoland

New member
אגב חזרה לפולניה....

בפולין 40 מיליון תושבים. 80 אלף פולנים שמנצלים את זכותם החוקית ועוברים לעבוד בבריטניה "ומציפים" אותה, מהווים פחות מרבע אחוז מכלל התושבים. קבלני הבניין בפולין משלמים לפועלי הבניין משכורות הגבוהות מהממוצע (זו עובדה). מה לעשות שבבריטניה מרוויחים יותר מאשר בפולין. זה מזכיר לי שבארצות הברית מרוויחים יותר מאשר בישראל ולדעתי כמות הישראלים המציפה את ארצות הברית היא יותר מרבע אחוז מכלל תושבי מדינת ישראל.... אגב שמעתי שהמעבידים בקיבוצים, במושבים, ובישובים הכפריים אינם מוכנים לשללם שכר הוגן לעובדי החקלאות ומשום כך משרות עובדי החקלאות מאויישות ע"י פועלים זרים המוכנים לעבוד בתנאי עבדות (נשמע מוכר?). בישראל הפועלים הזרים מגיעים מהמזרח ומשטחים שנכבשו ע"י ישראל. (ואפשר לחשוב שתחום הבנייה בישראל נראה יותר טוב מבחינה זו).

talia olav

New member
העובדות אינן נכונות -

בישראל, הן במגזר החקלאי והן בענף הבניה יש נכונות מצד מעסיקים לשלם שכר אטרקטיבי לישראלים - אך אלה אינם מעוניינים לעבוד בענפים אלה. אמנם קיימת בישראל תופעה נילוזה של העסקת עובדים, מקומיים וזרים, בתנאים מחפירים - אך היא אינה יחודית לענפים שציינת וקיימת למרבה הצער בכל מיני ענפים, כגון אבטחה, טקסטיל ועוד (שלא לדבר על סחר בנשים).

עלי גפן

New member
נצל"ש

האם מי שנמנה על כוחות המילואים ולא שירת בסדיר מאבד את אזרחותו?

למעלה