חג שמח עם שיר

הזהוב

New member
חג שמח עם שיר ../images/Emo39.gif

רציתי להעניק לכם שי צנוע לחג, כמנהג המקום, וכך הגעתי אל השיר הזה. נכון, השיר הוא קלאסי וותיק מאד אך הביצוע ...... מיוחד מיוחד. אז ככה, לאחר ליל הסדר, לקראת סוף האשמורת השלישית של הלילה השמיעו לכם את "שיר הערש של השחר" (To Minore Ths Avgis) והקשיבו לו היטב היטב. שרים: מריו ודימטריס ליבאנוס עלי בוזוקי: דימטריס ליבאנוס. חג שמח לכם ידידי מהזהוב.

Yasoo

New member
תוכנית מיוחדת של הזהוב ב-Rדיו Yasoo

תוכנית מיוחדת של "הזהוב" ב-Rדיו Yasoo בתוכנית יסופר על מפגש מיוחד עם רבטיקן ידוע, זמר וכותב שירים, בשם נאקוס קיופרוליס הידוע בכינוי "חונדרונאקוס". המפגש היה באתונה בשנת 1997 ובתוכנית יובאו קטעים נדירים מן ההופעה של חונדרונאקוס, שנערכה במועדון "קאראבני". הקלטות אלה הינן, ככל הנראה, הקלטות מן האחרונות בחייו. לפני כן הזהוב ישדר לנו כשעה ממיטב המוסיקה שהוא ערך התוכנית תשודר ביום ג' הקרוב 6.4.2004 בשעה 18:00 הזהוב ימתין בזמן השידור בצ'ט של Rדיו Yasoo

לזהוב היקר, יש בעייה עם פתיחת השיר!

האם יש דרך אחרת לקבל אותו??? תודה על כל מאמץ שתעשה...חיים

GLGGM

New member
חג שמח גם ממני ובני ביתי

השיר משום נה מסרב לרדת. זהובי נא טיפולך בבקשה כי אם זה השיר שאני חושב יש לו קשר יהודי חזק ביותר

הזהוב

New member
בעיה זמנית

אתר streamload מושבת זמנית. מקווה שהתקלה תתוקן במהרה. בינתיים חג שמח לכולכם הזהוב.

GLGGM

New member
היות ואני יודע באיזה שיר מדובר...

אקדים את תרגומו... Το μινόρε της αυγής Μουσική/Στίχοι: Περιστέρης Σπύρος/Μάτσας Μίνως Ξύπνα μικρό μου κι άκουσε Άκου μινόρε της αυγής Για σένανε είναι γραμμένο από το κλάμα κάποιας ψυχής Το παραθύρι σου άνοιξε Ρίξε μου μια γλυκιά ματιά Κι ας σβήσω πια τότε μικρό μου μπροστά στο σπίτι σου σε μια γωνιά TO MINORE TIS AVGIS ניגון מינור של שחר MUSIC: SPIROS PERISTERIS LYRICS:MINOS MATSAS עורי אהבתי והקשיבי לניגון מינור של שחר נכתב הוא עבורך מדמעותיה של נפשי. פתחי נא את חלומך העיפי לי מבט מתוק קטן ואז אדעך לי כבר אהובתי אל מול ביתך מוסתר. את המילים כתב אברהם (אברמינוס- מינוס) מצאס יהודי ממוצא רומניוטי, ילד PREVEZA שבצפון מערב יוון, לא רחוק IOANNINA, כנראה כוורסיה ביוונית של הרומנסה הספרדית AVRE TU PUERTA SERADA. מצאס היה בעלים של חברת התקליטים ODEON אשר לאחר שנים רבות ובניהולו של בנו מקים ונכדיו הפכה לMINOS EMI, והיה החלוץ של ההקלטות ביוון ומי שבעצם חייבת המוזיקה היוונית רבות ונצורות להתפתחותה עד עצם היום הזה. זה האישעשה את ההקלטות הראשונות של VAMVAKARIS ,TSITSANIS, PAPAIOANOU ואחרים מגדולי הרבטיקו, גילה והפך לכוכב את KAZANTZIDIS למרות הטינה(שנאה היה יותר מתאים) שהאחרון שמר לו עד יום מותו, את DALARAS, את ALEXIOU וכוכבים רבים אחרים. אגב נכדו הוא כותב מוזיקה. המלחין SPIROS PERISTERIS , יליד איזמיר שבילה חלק מתקופת נעוריו היה אומן המנדולינה וניגן בהרבה כלים אחרים ברמה וירטואוזית. משנות ה-30 המוקדמות שימש כמנהל אומנותי של ODEON וכתב בעצמו שירים רבים.

הזהוב

New member
אפשר להוריד את השיר

האתר חזר לתפקד. תודה לאנג'לו על תרגומו המעולה ועל הסבריו מאירי העיניים. תיהנו כולכם מהזהוב

הזהוב אתה פשוט ענק, מריו הגדולה

תרתי משמע גם גופנית וגם שירה, המלווה בשיר הזה למי שלא זיהה הוא הבוזוקאי דימיטרי-ליבנוס...שוב תודה תודה...עכשיו נותר רק לבקש ממי שיכול להעלות את המילים האנגלו/יוונית של השיר לפורום...שנוכל גם אנחנו לזמזמו בהיגוי נכון, ותודה מראש למי שיעלה את המילים...חיים

odeliaabut

New member
חג שמח ותודה

חג שמח וי כיפי שבעולם אני מחכה בקוצר רוח לתוכנית שהבטחת ביום השואה הנושא מעניין אותי ונראה לי שיש המון עוד מה ללמוד אבל נמתין בינתיים חג שמח וכשר לך ולבני משפחתך

תמנונה

New member
כמעט רגע לפני ליל הסדר.... ../images/Emo140.gif

שיר כל כך יפה בביצוע מדהים. תודה וחג שמח ושקט... תגידו איפה נתקלתם בתופעה שמאות אנשים בפורומים ובכלל מברכים בחגים..... חג שמח ושקט.......????? אז זוהי המדינה שלנו שאין לה אחרת לטוב ולרע ואנחנו נמשיך לאהוב אותה, וגם את השירים של שכניה ולא נפסיק לשיר. תמנונה~~~~~~~~~~ שבא לה קצת ציונות

MAKRIA

New member
תודה לזהוב על מתנת החג.

אלפי תודות על השיר המקסים.

MAKRIA

New member
ולאנג'לו.........

ולאנג'לו על התרגום היפה. חג שמח.

F a d i

New member
המון תודות לזהוב ולאנג'לו על כל מה

שאתם עושים בפורום זהוב יקר...בחירה ענקית....איזו פריטה הבחור נותן...תענוג..מדהים!! חיים ידידי הנה המילים באנגלויוונית... תהנה TO MINORE TIS AVGIS לחן:ספירוס פירסטירס מילים:מאצאס מינוס XIPNA MIKRO MOU KI AKOUSE AKOU MINORE TIS AVGIS YA SENANE EINAI GRAMMENO APO TO KLAMA KAPIAS PSIKHIS TO PARATHIRI SOU ANIXE RIXE MOU MIA GLIKIA MATIA KI AS SVISW PIA TOTE MIKRO MOU BROSTA STO SPITI SOU SE MIA GONIA (זהוב,אם יש לך את כל ההופעה הזו בסטרימלוד אשמח אם תוכל להעביר לי ל: zorba_sou...תודה מראש) חג שמח לכולם

פאדי, אתה ענק, איזה מהירות...תודה..

אתה פשוט נפלא, רציתי מזמן את מילות השיר הזה, אך משום מה לא ביקשתי עתה משקיבלתי מתנה שכזו (מילים, מנגינה-שירה) אני מודה כפליים...

למעלה