חג שמח! משהו שכתבתי.

brainiac

New member
חג שמח! משהו שכתבתי.

I have a knot in my stomach. זה מה שאני מרגיש. אולי אם אני אכתוב כאן אצליח איכשהו להשתחרר מהתחושה הזו. מה אני עושה עם החיים שלי? אני שואל את עצמי את השאלה הזו כ"כ הרבה זמן. עוד מילדות ידעתי שאני שונה, כבר בחטיבה הספקתי "התמזמז" ולקיים מין חלקי עם כמה בנים. איפשהו הרגשתי שאני מנצל אותם (את הבנים שעשיתי את מה שעשיתי איתם), הרגשתי שהם טיפשים ממני – ושהם "רק מנסים" אבל אני יודע מה אני רוצה. אני רוצה אותם, מינית. והם מצדם הסכימו. בעיניהם, גם אני "רק מנסה". ואז באה הבחורה הראשונה, ממש לפני התיכון. השכלתי להבין שאפשר ליהנות משני העולמות. ואולי אפילו לוותר על גברים – ככה יהיו לי חיים נורמאליים. בינתיים הקשר איתה דעך. בתיכון, נשארתי מבולבל ומדוכא. אבל לא עשיתי יותר מדי גם ככה. כך חלפו להם 3 שנים ששנאתי כל רגע מהם. לא השקעתי בלימודים, לא עשיתי חברים. רק אכלתי כל היום. ממש לקראת סוף תקופת הבגרויות בכיתה י"ב נפחתי חברתית והשלתי מעצמי המון משקל – והיום, לפני שחרור מצה"ל, אני ממשיך לרדת. ונראה טוב מתמיד. לא עסקתי עד לפני שנתיים בכל הנושא הזה בצורה מעמיקה. "הנושא" אני מתכוון לכך שאני הומו או דו – אני רק ידוע שאני לא סטרייט. הצלחתי לכתוב את זה (!) החדרות מהצה"ל לפני הגיוס, החברים החדשים/ישנים מהבית-ספר שהתחברתי אליהם ממש לפני כשהסתיימו הבגרויות, והבעיות שהיו לי בתחילת השירות – כולם יחד מילאו את כל הראש שלי. הרבה מחשבות היו לי: היה לי המון אושר ונחת מהעובדה שאני חלק ממעגל חברים שהיו איתי בקשר עד הגיוס וגם אחריו. היה לי כיף לדעת שפרצתי את החומות האלה שבניתי סביבי, ושהצלחתי בעזרת כלים חברתיים, לרכוש לעצמי חברים. חוץ מאלה באזרחות, הצלחתי גם בצבא. לא ציפית להיות מרכז העניינים, אבל גם לא התבודדתי בצד. חוץ מהצלחה סבירה מבחינה חברתית בצבא (ועוד רק עם בנים), היו גם די הרבה קשיים ובעיות. והיום, בכוחות עצמי, סידרתי הכל – אני מת להשתחרר, אבל היה לי שירות סבבה. למדתי הרבה על חיים ועל עצמי בצבא, וכיף לי בתפקיד שלי. עם זאת, אני מרגיש ריקנות מטורפת. אני כל פעם כמעט ומחליט לספר לכולם מי אני. אני מקווה שיום אחד אמצא איזה מישהו ואוכל לקיים איתו חיים כמו כל זוג אחר. אני נורא רוצה את זה. קשה לי לחשוב על מצב שבו אוכל להתאהב בבחור. אבל אין טעם לשקר לעצמי, אני נמשך לגברים. מה לעשות? אני לא נותן לעצמי יותר מדי חמלה מהעניין – גרוע מזה, אני מרחם על עצמי לא מעט. למה אני חייב להיות כזה? למה אני לא יכול לצאת לבליינדייטים שגיסתי מסדרת לי? למה אני לא יכול לסדר לחבר הכי טוב שלי את הבת-דודה הכוסית של החברה הכוסית שלי? זאתי שהספקתי לספר לו שהיא בולעת. (גם אותי זה מגעיל). בכל אופן, אני עכשיו בקשר עם מישהי, היא חמודה מאד. הכרנו בצבא – בעקיפין, ובטלפון. אנחנו גרים די רחוק אחד מהשנייה – אנחנו בקשר כבר קצת פחות מחודש, הולך סבבה – טרם נפגשנו. גם אתם חושבים שאני מרמה אותה? הרי אני ידוע שיש גם גברים שבגיל 40 יוצאים מהארון. יתכן שיש אפילו איזה סבא עם נכדים שסיפר ביום הולדת של אחד מהם שהוא הומו. אבל אני רוצה שיהיו לי ילדים ונכדים. אני ידוע שיש בי המון תכונות שהרבה נשים היו אוהבות: אני רגיש, חמוד, קשוב, אוהב, אני בחיים לא אעדיף לצפות במשחק כדורגל תוך כדי שאני מפצח גרעינים ויורק את הקליפות שלהם על השטיח שהיא טורחת כל פעם מחדש לשאוב אותו כמו שצריך – על פניה. אני די בטוח שאצליח להיות נאמן אליה, אני גם בחור אמין, נו טוב - חוץ מהעובדה שאי לא מספר לה שיש מצב שאני הומו. אבל זה לא רק לה שאי לא מספר את זה. יש לי כמה חברים וירטואליים ששיתפתי אותם בעניינים – עם שלושה מהם אני בקשר טלפוני. אנו גם נפגשים מדי פעם. הם אחלה אנשים, באמת. אין רומנטיקה, אבל זה גם לא מה שחיפשתי כשהתחלית להידבר איתם – רציתי קצת תמיכה. אני יודע שיקבלו אותי כמו שצריך. אני לא חושב שהמשפחה שלי תזדעזע יותר מדי, גם לא החברים שלי – לא האזרחות ולא מהצבא. עם זאת, לא השתכנעתי שזה באמת מה שאני רוצה. קשה לי לחשוב שאני אהיה מאושר. הבעיה היא – שזה בלתי הפיך. אמרת שאתה הומו – בזה זה נגמר. בטח שבגיל שלי – 21. גיל מופלג, אני יודע. אין יותר את גיל ההתבגרות להעמיד לי את הזין ממראהו של "דן" שבמקום מזו של "דנה". מה אתם אומרים, חברים?

ת ה ל ה

New member
בצומת דרכים

הי, המכתב המפורט שלך נגע לליבי לא רק בתור חברה בתהל"ה אלא גם בתור אם שהבן שלה עבר תהליך מאד דומה למה שאתה מתאר. גם הבן שלי עבר תקופה קשה בתיכון, לא היו לו חברים מי יודע מה וגם הוא הרגיש שונה ואחר. גם הוא ניסה קשרים עם בחורות וגם קיים איתן יחסים אינטימיים מתוך נסיון דומה לזה שאתה מתאר - להיות כמו כולם. לקח לו הרבה זמן - עד גיל 24 לצאת מהארון. בשיחות שהיו לי איתו אחרי שסיפר לי שאלתי אותו על התקופה הזו של ההתלבטות ובעיקר ענין אותי לדעת למה - אם הוא יכול לקיים יחסים גם עם בנות - הוא בעצם בחר להיות הומו ומה מבדיל בינהם. והוא אמר לי דבר מאד פשוט- לקיים יחסים אפשר עם שני המינים אבל להתאהב באמת אני יכול רק בגברים. היום הוא בן יותר משלושים, הוא חי כבר כמה שנים טובות עם בן זוג נהדר, הם קנו בית יחד ו"מיסדו" את הזוגיות שלהם ויש להם באמת חיים של אהבה אמיתית. אני לא אומרת שזה פשוט, זה לא היה פשוט לבן שלי, זה לא היה פשוט למשפחה ואני חושבת שעד היום זה לא ממש קל. אבל לא הייתי מציעה לו להתפשר, לא הייתי רוצה שיחיה חיים לא אמיתיים רק כדי שכולם יקבלו. בסופו של דבר, בדרך שלו, הלא קלה הזו, כל מי שחשוב קיבל. היום בן זוגו הוא כמו בן שני לי, הם באים יחד לכל האירועים המשפחתיים, המשפחה של בן הזוג היא כמו משפחה שלי וטוב להם וטוב לי. אני יודעת שאתה עובר תקופה לא קלה, של חוסר ודאות, של חשש, של - מה יהיה בעתיד ואיך אני אסתדר ומה יגידו ואיזה משפחה תהיה לי וכו'. עצתי היחידה לך, קח את הזמן שלך, בנחת, עכשיו אחרי הצבא יהיה לך זמן לעצמך, ולאט לאט נסה להגיע לדרך הכי טובה עבורך, הדרך האמיתית. באופן יותר מעשי - יש הרבה עזרה למתבלטים באגודה, ואם תבחר להגיע לשם, כדאי מאד. ושתהיה שנה טובה וגאה. כל טוב דליה

white star

New member
../images/Emo54.gif שאתה יוצר לעצמך גהנום פרטי?

וכן, מה שאתה עושה לה לא בסדר. תפסיק לרחם על עצמך ותתמודד עם המציאות. וכן אני אישית מכיר זוגות של הומואים ולסביות שיש להם ילדים. הכל עניין של איך אתה מקבל את עצמך

טליאמתי

New member
ואני מסכימה עם דליה וגם...עם רותם.

ראשית, מהמכתב שלך נשמע שאתה מבולבל ועדיין לא יודע מה אתה רוצה מעצמך. אתה, כדבריך, יודע מאז ומתמיד שאתה 'שונה' מחבריך יחד עם זאת מעיד על עצמך שאתה 'רוצה ילדים ונכדים'. נראה לי שהבלבול שלך בסדר. לא קרה כלום. כמו שדליה כתבה: קח את המזן שלך. מי אמר שבגיל כל כך צעיר צריך לדעת הכל על הכל? הפתעה: גם בגיל הרבה יותר מאוחר (ה ר ב ה...) לא תמיד יודעים במלא מובנה של המילה, מה רוצים בחיים. גם אז, כשאנשים מגלים על עצמם שהם לא בדיוק מה שהם חשבו שהם, ישנן התלבטויות ואי ודאות. יחד עם זה אין שום התנגשות בין היותך הומו להיותך, בעתיד, אבא לילדים ובעתיד הרחוק, סב לנכדים (אבל זה כבר תלוי בילדך לא?!). ישנם המון זוגות שמקיימים זוגיות ארוכת שנים וחולקים גידול ילדים משותפים. זו באמת לא בעיה. מה שכואב לי בדבריך הוא הדבר שרותם התייחס אליו. הקשר שלך עם הבחורה. אל תשלה את עצמך לרגע (ואין חכמה כבעלת נסיון), כל זמן שאתה לא מספר לה את האמת אתה משקר וגורם לה לחיות בשקר. אחרי הכל, ההחלטה איך ועם מי לחיות היא גם שלה. לא רק שלך. אתה מעיד על עצמך שאתה: 'רגיש, קשוב, אוהב...' וכו'. סליחה על החריפות אבל איך אתה יכול להיות כזה וגם להונות את החברה הכי טובה שלך? בתום לב אתה מדבר כשאתה אומר: 'אני די בטוח שאצליח להיות נאמן לה'. קודם כל, כבר כעת אינך נאמן לה. לפחות לא ברמת הנאמנות שאני חושבת כראויה בין בני זוג. שנית, הדגש צריך להיות על המילה די ולא על הנאמן. אין לך שמץ של מושג עד כמה קשה להיות נאמן, כלומר לדעת שמה שאתה רוצה זה איש ולא אישה. לא את מי שיש לך במיטה, בחיים. וזה שלא שאתה לא רוצה אותה, זה לא שלם. זה לא אתה לגמרי כי חסר שם את הגורם שאתה זקוק לו....גבר. קשה לי לפרט כרגע אבל תצטרך להאמין לי כמי שחוותה חיים ארוכים לצד גבר שגילה מאוחר שהוא הומו. אחרי 12 שנות נשואין. בגיל 37. וחשב שאם נשארים יחד עם הידיעה הזו, מספיקה החלטה שלו לנאמנות כדי להתרחק מגברים. (אני ד.א. הייתי המציאותית וטענתי שזה בלתי אפשרי לגמרי. שהוא חייב לעצמו את האמת ושהאמת היא לא רק ערך עליון של 'אני רק שלך' אלא גם 'אני של עצמי'). אז הפתעה יקירי: הומו זה לא רק זיונים עם גברים. זה הלך רוח, זו הנשמה, זה הלב, וכן, זה גם הגוף. וכשהלב נקרע...נאמנות זו מילה כבדה להתחייב עליה. אתה עושה לשניכם עוול גדול מאוד. מצטערת אם נשמעת קשה אבל זה בנפשי. מתנצלת מראש.

צודקת בכל מילה !

וןאני יכול לחזק את העובדה שלהיות הומו זה לא רק סקס, זו ההויה שלך! עד שלא תשכיל להבין את ההויה שלך ולהיות אתה עצמך אמיתי וישר -קודם כל עם עצמך ואח"כ עם החברה והסובבים, עד אז אתה חי על "זמן שאול,",,, נכון זה לא פשוט וזה בהחלט לא קל, אבל כבעל נסיון ומכיר נסיונם של אחרים אני יכול להציע לך דבר בסיסי אחד, חקור את עצמך בכנות ונסה להגיע למסקנה המתבקשת אתה בעניין גברים? או נשים? כל הבנה שאליה תגיע מתוך כנות וברור עמוק מקובלת, ואיתה תצטרך לחיות עם כל המשמעויות, ואין זו בושה להעזר באנשי מקצוע שיעזרו לך לקיים את הברור הפנימי הזה,אם תרגיש שאתה זקוק לזה, תוכל למצא באתר כתובות וטלפונים בנושא, שיהיה לך בהצלחה !

brainiac

New member
תודה לכולכם

אפתח בכך שאני מאד שמח שיש לי את הבמה לפרוק את הרגשות שלי ולתאר את מה שעובר עלי - אני מאד מעריך את תגובותיכם. ודאי שכל מי שפוקד את הפורום הזה, מכיר במידה כזו או אחרת את מה שעובר על אנשים בעלי זהות מינית שונה. בין אם על בשרו או לאו. היציאה מהארון, גילוי העצמי וההכחשה שקדמו לכך. אני לא יודע מה בדיוק להגיד מה היה או מהו ה'מסלול' שלי. כשאני חושב על זה, ההודעה הראשונה שכתבתי בנושא היתה לפני יותר משלוש שנים, בפורום 'זהות מינית'. שנה לאחר מכן פירסמתי עוד הודעה בעלת תכנים דומים וכן שנה מאוחר יותר. עיקר תוכן ההודעות היה שלמרות אני יודע שאני הומו אני לא רוצה לוותר על חיים נורמטיביים. כשבכל שנה אני כותב מוסיף לכתוב על כמה שאני כועס על עצמי שאני נותן לשנים לחלוף, כשבעצם אני תקוע בהמקום. אני מבין שאני נתפס כ'קורבן' אך ורק בעיני עצמי. ומי שמקבע אותי, זה אני. מי שמעלל אותי, זה אני. מי שעושה מזה סיפור גדול יותר ממה שזה, זה אני. מדי כמה חודשים, כשאני אני מבטיח לעצמי להניח את הרגשות האלה בצד, להתחיל לחיות ולממש את היצרים, הרגשות והרצונות שלי שבראש מעיניהם עומדים 'ענינים שבינו לבינו'. ובכל פעם מחדש אני מנסה לגרום לעצמי לממש יצרים אחרים. יצרים שהם לא שלי. 'שידולים' אם תרצו. למה 'שידולים'? אם נחזור להודעות בפורום 'זהות' שהזכרתי, אז באחת מן ההודעות האלה, מישהו הגיב וכתב לי שאני חי חיים 'סכימתיים'. נורא אהבתי את ההגדרה, שבאותה נשימה הצטערתי להודות כמה שהוא צודק - אני מנסה לשדל את עצמי לעשות משהו במחשבה שאם אכיר מישהי, אמסד איתה קשר ואביא איתה ילדים - אני אהיה הכי מאושר בארץ. כן, אני גם היום יודע שאין דבר שאני רוצה יותר מאישה וילדים, אבל זה לא אני. הייתי רוצה להיות מישהו שירצה את זה - הייתי רוצה להיות סטררייט, אבל אני לא. מה עכשיו? אמרתי לאותה בחורה שזה לא ילך, מאילוצים שלא תלויים בנו (מרחק, צבא וכו'). נראה לי שהיא קיבלה את זה בצורה טובה. אני כזה חפרן, אני מצתטער, פטוש זו מעין תרפיה בשבילי לרשות את כל מה שהוביל אותי לנקודה הזו. אני מקווה לטוב, בעיקר ליציבות ולהחלטיות.

white star

New member
../images/Emo54.gif תגובה "קצת" מאוחרת

אני שמח שהחלטת להיות כנה עם עצמך, ויותר על זה שלא תשלה אותה. למה שלא תנסה לחפש את עצמך, למצוא מה אתה באמת רוצה? עזוב אותך כרגע מהגדרות, תנסה להקשיב לגוף שלך. תפסיק את הפילטר הפסיכולוגי המון בהצלחה

למעלה