חג שמח לכל הנלחמים

הנלחם

New member
חג שמח לכל הנלחמים

בזמן האחרון אני מוטרד ממחשבות טורדניות לגבי פעולות של אישורים מהאינטרנט לגבי נושאים שאני רוצה לקבל אליהם פידבקים שקשורים לOCD ולחיי יום זה דבר שגורם לי לדאגות ולמחשבות עקשניות ,זהו עוד חלק לא קל במחלה.
איך אתם מתמודדים עם ספקות אלה?
חג שמח ובשורות טובות

spirt20

New member
לא יודעת אבל מנסים להילחם

אין לי מושג מה זה אישור מהאינטרנט, אבל בעקבות צפייה בחדשות( מה שאני לעולם לא עושה), התחלתי לפקפק בעצמי ובמי שאני ולשחזר כל רגע בעבר שלי ובהווה. ואפילו שהמוח מבין זזה כנראה קשקוש כי הרי עד אותו רגע אהבתי את עצמי והייתי בטוחה שאני אדם המדהים, החשש קטן ככל שהוא יהיה מלחיץ מפחיד גורם לדכאון ולחרדה יומיומית . פחד אלוהים. אני קבעתי תור לפסיכולוג ושוקלת לקחת תרופה

jacolevi

New member
בוקר טוב לכם

מעניין אותי לדעת במה או במי בדיוק אתם נלחמים, במה באה לידי ביטוי הלחימה שלכם.

spirt20

New member
מהמחשבות הטורדניות

והחשש גם הפצפון ביותר שאולי הם אמת

הנלחם

New member
היי שבת שלום

נלחמים במחלה,בסימפטומים,בחרדות, בזמן היקר שהמחלה גובה מאיתנו ובאיכות החיים שלנו.
האוסידי לימד אותי כמה דברים בחיים וגם חישל אותי אבל בגדול כולנו רוצים לנצח את המחלה הזאת ולנסות להחלים, להחלים על ידי הילחמות במחלה ובגורמים לה ולא לתת לה לנצח אותנו.
שבת שלום ותמישו להלחם כולכם כי זהו הצעד בדרך להחלמה

jacolevi

New member
אני עם הסיפור הזה הרבה שנים , ומה שהכי מפריע לי בפוסט שלך זו

ההגדרה שלך כביכול "נלחמים". נלחמים במה נלחמים במי ? אתה לעולם לא תצליח להילחם בתופעה הזאת כל זמן שאתה חושב שאפשר להניף את החרב ולצאת לקרב . אי אפשר להיפטר מהמחשבות האלה בכוח ,וככל שתנסה יותר כך תסבול יותר. השיטה היחידה שמאפשרת להתמודד היא קבלת התופעה , הגעה למסקנה שאלו רק מחשבות ולמחשבות אין כח , בדיוק כמו שתחשוב שמחר תרוויח מיליון שקל בפיס , שום כלום . אלא מה, ב CBT אתה לומד איך להתמודד המטפל שהייתי אצלו והדריך אותי בשיטה שנקראת ACT ויש על זה המון מידע באינטרנט , אתה לומד לתרגל מיינדפולנס שאחרי זמן (כמה זמן שונה מאחד לשני ) מתחיל לשנות את הלך המחשבה ולהוציא אןתך מהתקיעות המחשבתית שלך.
אני בנוסף נעזר גם בתרופות ואני מקווה ומרגיש את השיפור .

MoroccanBoxer

New member
היי

גם לא להילחם ולקבל את המחשבות זו לחימה במובן של האוסידי. לכן, פותח הפוסט דיבר לעניין וצודק במה שרשם.

Never give up1

New member
ספק

היי, כל האישורים האלו רק מזינים את המחשבות, אולי הם מרגיעים אותם לאותו הרגע אבל הם חוזרות ושוב מפחידות.
הפיתרון והדבר הכי קשה זה לחיות עם הספק ועם השאלות

spirt20

New member
האם התרופה עוזרת?

אתה בהחלט צודק כי ככל שאני משחזרת רגע רגע זה מרגיע לאותו רגע ואז שוב פעם הכל מתחיל. האם התרופות עוזרות ?

Never give up1

New member
תרופות

אני לא יודע להגיד לך באופן חד משמעי אבל אני חושב שכן, זאת אומרת המחשבות לא נעלמו ממש לא.
אבל הם לא באותו הווליום וברגע שזה מגיע למצב כזה צריך לטפל בcbt

spirt20

New member
אני ממש ממש שמחה לשמוע

אשמח לשמוע בפרטי כמובן בזמנך החופשי

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי, דעתי בקשר למושג נלחם

אני דווקא התחלתי את דרכי בפורום (למי שזוכר מקשישי הפורום) בתור הכינוי
"הלוחמת".
שנים היה לי גם כינוי בתפוז בשם לוחמת צללים.
דווקא במונח הזה ג'קו ידידי אני לא מסכימה איתך.
מי שקורא לעצמו לוחם, בעיניי הוא אדם אמיץ, כי זה לא תמיד משנה במה הוא נלחם או בדרך שהוא נלחם, (בין אם זה לקבל את המחשבות או דווקא להלחם בהן, שאני עושה גם וגם ושתי השיטות טובות לי), אלא בזה שהוא מקבל על עצמו את התואר.
אפשר להשוות זאת לתואר אבירות אם נסחפים, אדם לא קורה לעצמו לוחם אלא אם כן בליבו הוא מקבל עליו את מהות המשמעות להיות לוחם, הכוונה להלחם נגד או בעד מה שהוא מאמין בו.
הכינוי הראשוני הזה שלי "לוחמת" נתן לי גב ותמיכה שנים רבות, ואף אמרו לי בזמנו כשהצלחתי להלחם באוסידי, שאני באמת לוחמת בנפשי.
כל אחד מפרש לעצמו את המושג הזה, ואני לא מסכימה עם המושג לפסול מישהו בגלל זה.
נכון לפעמים צריך לקבל את המחשבות ולזרום איתן אבל לפעמים אפשר גם להלחם בהן. כל אדם לגופו וליכולות שלו ולמה שמתאים לו גם באותו רגע נתון בחיו.

jacolevi

New member
שלום כהנא , מה שלומך בימים אלו.

המושג מלחמה או לחימה , בעיני לפחות היא בעלת קונוטציה שלילית בכל מה שקשור לאוסידי והרבה שנים הייתי בטוח שזו הגישה הנכונה , עד שהבנתי שבן אדם לא יכול להילחם עם המחשבות שלו , הן הרי שלו עצמו ואי אפשר לברוח מהן . אני למדתי פשוט להשלים איתן ולהבין לאט לאט שאלו רק מחשבות ,ולמחשבות אין כח בכלל , הן פשוט מחשבות , בדיוק כמו כל מחשבה אחרת , באות והולכות כלעומת שבאו.
נשמע פשוט נכון ? ממש לא , נפתרה לי הבעיה ? גם לא אבל לפחות אני מתרגל בעקשנות את העובדה הפשוטה שאני חי את הרגע העכשווי ולא את מה שיהיה . יש לי ברוך השם מספיק מלחמות ודאגות (אמיתיות) בחיים לכן ההגדרה לחימה/לוחם לא מתאימה לי כשאני מתאר את הבעיה הזאת שלי/שלנו.

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי ג'קו יקירי

שלומי טוב, הרבה לחץ בגלל החג. אני מבינה את עמדתך ומכבדת אותה בכל ליבי. אני גם אדם שמעדיף שלום, אבל למדתי על בשרי שלפעמים יש דברים שחייבים להלחם בהם. כל אחד לוקח את המושג לחימה לגופו. אני רואה במושג לחימה דווקא דבר טוב. בן אדם שנלחם אחרי ניתוח לחזור ללכת, או אמא שקמה לעבודה ונלחמת כדי להאכיל את ילדיה, או אדם אשר נלחם עבור זכויותיהם של אנשים או חיות שלא יכולים להגן על עצמם, אלו לחימות מוצדקות. ולפי דעתי ואולי בגלל שאני תמימה מידי, כל מלחמה אפשר לנהל בחוכמה ובלי נפגעים אם בכלל.

jacolevi

New member
מה שכתבת כאן לא נוגע בכלל לענייננו.

כל המושגים לגבי לחימה שתיארת כאן מאוד נכונים . בן אדם שיוצא ללחימה על המטרות שהזכרת אכן צריך לעיתים להילחם עליהן , זה ממש מאבק . אבל מחשבות ?
אי אפשר להילחם נגדן , מה אומר למחשבה מציקה , לכי מכאן? או אחליט להפסיק לחשוב עליה ? אז נכון שגם את זה ניסיתי והגעתי לפעמים למצב שהצלחתי לחסום מחשבות , לשבוע אפילו , אבל זה לא מחזיק מעמד להרבה זמן ואז היא חוזרת , והרבה יותר חזק.
אי אפשר להילחם נגד מחשבות , אפשר להילחם אולי נגד טקסים כי זו פעולה לא וירטואלית , אבל נגד מחשבות לא ניתן להילחם במה שמתפרש בעיני לפחות כלחימה .
לי למשל אין טקסים בכלל , לא מחשבתיים ולא אמיתיים מה שנקרא pure -o והמטפל שהייתי אצלו טוען שמחשבות צריך לקבל כמו שהן, לתת להן לבוא וללכת בלי ביקורתיות ובלי פירושים ואפילו להתידד איתן ,ובצורה כזאת להתנהג .
שיטת הטיפול הזאת נקראת acceptance and commitment therapy או בקיצור ACT ויש על כך בלי סוף תיאורים של השיטה באינטרנט .

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי

מסכימה שעם המחשבות צריך לזרום,אבל אני מדברת על עצם זה שאתה מחליט להלחם במשהו ולא משנה מה זה,אתה כבר נהפך לאדם אקטיבי שפועל לטפל בבעיה,ולא לאדם פסיבי שמחליט לא לעשות כלום ולהרים ידיים. לחימה זה לא תמיד לרוץ בצעקות ולצעוק כמה אתה נלחם, מבחינתי לחימה זה אפילו לומר, היום אני מחליט לקום בבוקר ולחייך.

למעלה