העלית נושא מעניין וחשוב ../images/Emo45.gif
קודם כל לא זכיתי לברך אותך לפורום, וספרי לנו קצת על עצמך
וכמובן חג שמח ומבורך שיהיה לך ומשפחתך. לגבי סוגיית העברת האמונה לילדים ולתינוקות שאני חושבת שזה עניין חשוב מאוד ולצערי יש כשל בנושא הזה בכנסיות המקומיות שלנו. ישנה אפשרות בהחלט להרחיב על הנושא ולהתייחס לניסיונות מבורכות של חלק מהכנסיות לייסד מה שנקרא "مدارس الاحد" שיש להם תפקיד חשוב מאוד בשילוב הילדים בתוך מסגרת הכנסייה והאמונה. אני אתייחס בהרחבה יותר לנושא הזה מחר כי זה באמת נושא חשוב להעלאת לדיון. בואו נתחיל שהשבוע הקדוש הוא השבוע העמוס ביותר בכנסיות, בו נראה פרצופים שלא ראינו מזמן בכנסייה והכנסיות מתמלאות עד אפס מקום ואף החצרות והכבישים מתמלאים. והשאלה היא למה זה רק בשבוע הזה?
למה לא כל שבוע כזה. אבל את התופעה שתיארת שלרוב הילדים נשארים בחוץ ומשחקים בחצר קיימת גם בכנסייה שאני מתפללת בה וזה מאוד מצער לראות את זה. הבעיה אני חושבת בהורים ובחינוך שלהם- עובדה שישנם ילדים שאכן משתלבים יפה בתוך התפילה וגם במבנה של התפילה אשר מקשה על הילד להתרכז למשך יותר משעה (עניין של מבוגרים). ולכן אני חושבת שצריך וחשוב לייסד בכל כנסייה את מדאריס אל אחד.... למי שלא יודע, אז במדאריס אל אחד מוציאים את הילדים מהכנסייה לחדר הקהילה, ומקריאים להם את אותם הקראות מהספר הקדוש כפי שזה מתוכנן במיסה אבל בצורה מופשטת ולפעמים ע"י המחשות באמצעות צעצועים והצגות, כמובן מלווה בתראתיל לילדים הקטנים והילדים לומדים את אותו סיפור שמוקרא בכנסייה אבל בצורה מופשטת שיוכלו להבין אותה. כתוצאה מהפעילות הזאת, יותר ילדים רוצים לבוא לתפילה כי זה מתחבר להם ולדרך החשיבה שלהם, והעניין הכי מעניין כי הילדים שרוצים לבוא למדראסית אל אחד כל שבוע עכשיו מביאים את ההורים ביחד איתם (שלא התמידו בתפילות). וזה אכן מחולל הרבה דברים טובים בנושא העברת האמונה לילדים. " זה סוג של מנהג באזור אנו מתגוררים בו ...................?" לצערי הילד מחקה מה שההורים שלו עושים, ולרוב מדובר באנשים שבאים לכנסייה לאו דווקא בשביל להתפלל אלא יותר בגלל שזה חלק מאווירת החג... מצד שני כאשר אין התאמה של התפילות לילדים קטנים גם הילדים הקטנים מתפספסים וזה חבל מאוד. אני חושבת שכל אחד בוחר לעשות לפי אמונתו האישית וחשיבות הקשר שיצר עם אלוהים... זה עניין אישי של כל אחד, כמובן שישנה השפעה של המשפחה אם מדובר במשפחה מאמינה אז הילד יגדל בסביבה כזאת. נ.ב- אני אתן לאחרים לענות ולהביע את דעתם, וגם נחמד ללמוד איך המצב בקהילות שלכם... אני גם אנסה להרחיב על הנושא עוד יותר מחר
לילה טוב