חג שמח לכולם

חג שמח לכולם

שלום ברצוני להעלות כאן נושה מאוד דינאמי בעניי כך גם בעניי אנשים באים מתפיסה שלי ... נושה זה הוא מאגר דיי רחב אך וגם מודגש מפני חברות מסויימות ."איך אנחנו מציירים על אותו תינוק שנולד כדף לבן צורת האמונה ?"
רבות הם בפעמים שהתבוננתי בצורת תרבות בה האב ניגש עם המשפחה לכנסיה נשאר כל הזמן בחוץ מעשן ומדבר עם אחרים ולאט לאט גם הילד מתחיל להימאס לו אז גם הוא יוצא עם האב ................. זה סוג של מנהג באזור אנו מתגוררים בו ...................? הבעיה העיקרית שחיי האמונה אצל אותם אנשים בעלי מנהגים דומים נהפכים לשאנטים בנוסה .. כשיש חג נזכרים באמונה .... אך מהנחה תיאורטית אחרת אנשים אחרים האמונה אצלם היא חיי היום יום ?..............אז מה ההבדל העיקרי בטפיסות שונות אמונה?הרגל?תרבות?או אפילו בחירה עצמית???

salt of earth

New member
העלית נושא מעניין וחשוב ../images/Emo45.gif

קודם כל לא זכיתי לברך אותך לפורום, וספרי לנו קצת על עצמך
וכמובן חג שמח ומבורך שיהיה לך ומשפחתך. לגבי סוגיית העברת האמונה לילדים ולתינוקות שאני חושבת שזה עניין חשוב מאוד ולצערי יש כשל בנושא הזה בכנסיות המקומיות שלנו. ישנה אפשרות בהחלט להרחיב על הנושא ולהתייחס לניסיונות מבורכות של חלק מהכנסיות לייסד מה שנקרא "مدارس الاحد" שיש להם תפקיד חשוב מאוד בשילוב הילדים בתוך מסגרת הכנסייה והאמונה. אני אתייחס בהרחבה יותר לנושא הזה מחר כי זה באמת נושא חשוב להעלאת לדיון. בואו נתחיל שהשבוע הקדוש הוא השבוע העמוס ביותר בכנסיות, בו נראה פרצופים שלא ראינו מזמן בכנסייה והכנסיות מתמלאות עד אפס מקום ואף החצרות והכבישים מתמלאים. והשאלה היא למה זה רק בשבוע הזה?
למה לא כל שבוע כזה. אבל את התופעה שתיארת שלרוב הילדים נשארים בחוץ ומשחקים בחצר קיימת גם בכנסייה שאני מתפללת בה וזה מאוד מצער לראות את זה. הבעיה אני חושבת בהורים ובחינוך שלהם- עובדה שישנם ילדים שאכן משתלבים יפה בתוך התפילה וגם במבנה של התפילה אשר מקשה על הילד להתרכז למשך יותר משעה (עניין של מבוגרים). ולכן אני חושבת שצריך וחשוב לייסד בכל כנסייה את מדאריס אל אחד.... למי שלא יודע, אז במדאריס אל אחד מוציאים את הילדים מהכנסייה לחדר הקהילה, ומקריאים להם את אותם הקראות מהספר הקדוש כפי שזה מתוכנן במיסה אבל בצורה מופשטת ולפעמים ע"י המחשות באמצעות צעצועים והצגות, כמובן מלווה בתראתיל לילדים הקטנים והילדים לומדים את אותו סיפור שמוקרא בכנסייה אבל בצורה מופשטת שיוכלו להבין אותה. כתוצאה מהפעילות הזאת, יותר ילדים רוצים לבוא לתפילה כי זה מתחבר להם ולדרך החשיבה שלהם, והעניין הכי מעניין כי הילדים שרוצים לבוא למדראסית אל אחד כל שבוע עכשיו מביאים את ההורים ביחד איתם (שלא התמידו בתפילות). וזה אכן מחולל הרבה דברים טובים בנושא העברת האמונה לילדים. " זה סוג של מנהג באזור אנו מתגוררים בו ...................?" לצערי הילד מחקה מה שההורים שלו עושים, ולרוב מדובר באנשים שבאים לכנסייה לאו דווקא בשביל להתפלל אלא יותר בגלל שזה חלק מאווירת החג... מצד שני כאשר אין התאמה של התפילות לילדים קטנים גם הילדים הקטנים מתפספסים וזה חבל מאוד. אני חושבת שכל אחד בוחר לעשות לפי אמונתו האישית וחשיבות הקשר שיצר עם אלוהים... זה עניין אישי של כל אחד, כמובן שישנה השפעה של המשפחה אם מדובר במשפחה מאמינה אז הילד יגדל בסביבה כזאת. נ.ב- אני אתן לאחרים לענות ולהביע את דעתם, וגם נחמד ללמוד איך המצב בקהילות שלכם... אני גם אנסה להרחיב על הנושא עוד יותר מחר
לילה טוב

stanly3

New member
ממממ

זה דינמי ?? נכון אבל שאלה אם התעוררת מחר ומצאת שכל האנשים מאמינים ומתפללים מלאי אמונה ... זה לא נראה לך משעמם? לי זה נראה משעמם בן אדם לא נכלל בפירמידה אלא במעגל ולא ניתן להשוות על פי מיקום בתוך המעגל דוגמא : אבא שלי ליבראלי חילוני אמא מאמינה אני בין לבין ויש לי את העולם שלי ומשניהם לא למדתי כלום כלומר לא נסיתי לעבד את התפיסה שלהם ועולם "האמת" נמחק מהזכרון שלי.. אגיד לך שזה טוב ממממ.. יכול להיות כי אינני מקצין לאמת כלשהי וכי על פי התבונה שלי היא כמעט ולא קיימת במושגים אנושיים אז מה נעשה ??? החיים הן לא רק ערכים קיצוניים +/- ובין לבין נוצרת הדינמיקה החברתית קובוצות ותת תת קבוצות . אז מה אני אומר ???? אני אומר שפיעולת ההורים לא תמיד מנבא פעילות הבנים כי..... "פעילות" הבן נשענת על מידת האהבה והתלות להורה

חג שמיח

היי אז דיברתה פה על עצמך נתתה פה דוגמה על עצמך ......רק השאלה אם אמך לא הייתה מזכירה לך את זה היכן הייתה היום פה גם ????????ושאלה נוספת מה עם האחים והאחיות שלך מה המעמד שלהם בחיי האמונה ??? אמונה זה דבר שהוא נחרת בתוך האדם ונשאר לאורך כל החיים אך שוב שואלים שאלה עיקרית אם זה קיים בבית בכלל???????? אם אותו תינוק מבין משמע האמונה ?????? ומתי כל אחד תופס עמדה לעצמו כדיי להתבונן בחירות האמונה שאלה דיי רחבהה אני יודעת אך היא גם מודגשת .........חג שמיח לך ולבני משפחתך סטאנלי

stanly3

New member
אז תקראי את המשפט האחרון שלי

זה נשען על האהבה והתלות להורה אם הקשר בן-הורה עם הרבה חסרים רגשיים .לאט לאט הבן מפתיח את האי אימון בדברי ההורה ומודגש למשמעות "האמת" אם וכל הסיטואציה הזאת קיימת החברה משחקת תפקיד שניוני חשוב אך לא תמיד מצליחה "לעצב" בנקודת מבט אחת כי היא תפיסה רחבה ולא יחידה חג שמיח

תתיחס לזה כאל עניין עדין

אנחנו מדברים על איכות הדבר ולא על ההיכפ שלו אז אנא ממך תתיח לעניין המהותי יותר ................... העצוב הוא דבר שאנו לא בוחרים רק משפרים בחיינו וזו תעלת עולם במוסג המרומז ........ אנחנו דיי קשורים ובזהיאות אני אומרת את זה לעיקרונות והקשר דיי אדוק למייצרים שלנו(הורים)............ וכן מושפעים מהם ......... אני מניחה שהבהרתי משמעות הדברררר תודהה

salt of earth

New member
וזה נכון לא רק בענייני אמונה

להורים בהחלט יש תרומה וגם לחברה ולסביבה. אבל זה לא אומר שמכל סביבה דתית יצמח בן מאמין כי זה תלוי מאוד בתפיסה של האדם עצמו אבל בהחלט יש לזה השפעה. מהו גודל ההשפעה אינני יודעת. וגם ההפך מסביבה לא דתית אולי פתאום יצמח אדם מאמין במקרה שלי למשפחה ולסביבה שלי הייתה השפעה על חשיפתי לאמונה אבל אילו אני לא עשיתי את הצעד מעצי אז זה לא היה קורה

למעלה