חג שמח לכולם

osher4ever

New member
חג שמח לכולם

אני וחברה שלי מעוניינות להירשם לאיזשהי אומנות לחימה אבל לצערי אין לנו מושג מהם סוגי האומנויות ומה הכי כדאי אם מישהו יוכל לעזור לנו...להפנות אותנו אני אשמח מאוד תודה

eladי

New member
חג שמח גם לך ולחברה

כדי שנוכל לתת לכם רעיונות, נצטרך לדעת מה אתם רוצים מהאמנות . תגדירו מטרות לעצמכם. מה תרצו מאמנות הלחימה ? כיף ? ספורט ? הגנה עצמית ? אגרסיות או סדנת שאנטי ? אמנות מסורתית או "תכל'ס" או שניהם ? יש מבחר רחב מאד של אמנויות. יש אמנויות פנימיות (טאי צ'י, בא גוואה ואולי איקידו) וחיצוניות (קראטה, סגנונות שונים של קונג פו, ג'וג'וטסו לסוגיו). יש "קשות" ו"רכות". יש כאלה שיסחטו ממכם זיעה ומרץ, ויש כאלה שפחות. יש אמנויות "סטריקינג" (העוסקות בחבטות - כמו קראטה ואגרוף תאילנדי) ויש "גראפלינג" שעוסקות בגדול ב... האבקות (ג'וג'טסו ברזילאי, ג'ודו וכו'). זה קצת כמו לחפש דירה או רמקולים. עושים סיבוב, בודקים ומנסים. חשוב שתלכו לכמה וכמה שיעורי נסיון, ותשארו במקום שימצא חן בעינכם הכי הרבה. בהצלחה !

מה המטרה?

אם אתן רוצות להגן על עצמכן כנגד ליסטים ורשעים ופורענויות שלא נדע, נסו לבדוק את אחת מהשיטות הישראליות להגנה עצמית - קרב מגע (על כל זרמיה), דניס השרדות, וכו'. אם אני לא טועה, דניאלה מדניס השרדות כותבת כאן בפורום ותוכל לתת לך עצות בנוגע לשיטות שמותאמות להגנה עצמית של נשים. בכל מקרה, לא משנה מה תבחרו כל עוד תאהבו את זה ותתמידו באימונים. בהצלחה!

osher4ever

New member
אז ככה

אנחנו מחפשות בתל אביב עדיף בדרום והמטרה בעצם לא ללכת ולחטוף מכות אלא יותר בשביל ההתעמלות וההגנה העצמית מקום ללכת ולהוציא אנרגיות שבסופו של דבר יתן לנו משהו חוץ מלהיכנס לכושר יש רעיונות?? אולי מקומות שאפשר להתחיל מהם??

שלום אושר

את מוזמנת לבדוק באתר הזה: www.wingchun.co.il קונג פו בסגנון וין צ'ון תקראי קצת, לכי לראות, ותבדקי אם זה מתאים לך בהצלחה לפרטים נוספים: נועם 052-4327040

amir_aikido

New member
חג שמח - מעט שאלות להכוונה

שלום לכן, עולם אמנויות הלחימה הוא כה עשיר וגדול, עד שגם אנו לא נוכל לתת לכן שום כיוון מבלי שתבהירו טוב יותר את רצונכן. אין בעולם הכי כדאי או הכי טוב, בדיוק כפי שריקוד ג'ז איננו טוב מבלט. מורים שונים ואמנויות שונות מתאימיםת לאנשים שונים ולצרכים מעט שונים. אל תנסי להגיר בעצמך שמות של סגנונות שאת רוצה ללמוד. לעיתים שם הסגנון הוא פרמטר מטעה מלכתחילה, משום שלא פעם, מורים שונים מלמדים דברים שונים תחת אותה הכותרת. כשתסיימי להבהיר את רצונך, אנו נשתדל להציע לך שמות של מורים (בעדיפות) או אם לא נכיר מורים בסביבתך, נציע מספר סגנונות שבד"כ מתאימים לכיוון שאת מחפשת. עדיין, את תהיי חייבת לטרוח ולבדוק את הפתרון. כעת, השתדלי לטרוח מעט ולהסביר טוב יותר מה את מחפשת:
אסתטיקה: חשוב לך ה"יופי" הריקודי של התנועה? או אולי יופי "אקרובטי"?
קצב הלימוד ל"שימושיות": את מצפה ללמוד אמנות שתהיה שימושית ללחימה במהירות? עד כמה את מוכנה להמתין? (בחלק מאמנויות הלחימה זהו תהליך שיכול לקחת שנים).
תחרותיות: האם את טיפוס תחרותי? האם את מעונינת להתחרות בשיטה שאת לומדת או שתחרויות ידחו אותך?
התמודדות במצבים לא פרופורציוניים: עד כמה את סבורה שאת תדרשי להתמודד מול מצבים של יריב גדול ממך בהרבה ו/או חזק ממך בהרבה? קחי בחשבון, בד"כ, פיתוח יכולות שכאלו דורש זמן רב יותר.
כלי נשק: את מוכנה להתמקד בלימוד כלי נשק כדרך העיקרית להגנה עצמית? (למשל סכין) האם נשיאת כלי שכזה היא רלבנטית עבורך? את מעוניינת ללמוד נשק מסורתי (חרבות, מקלות וכו')? האם לימוד כזה מושך/דוחה אותך?
כושר: עד כמה חשוב לך שהלימוד ישפר את הכושר? האם זה בסדר אם הלימוד ידרוש כושר? עד כמה את מוכנה להתבסס על כוח ומשקל?
עדיפות לאיברי גוף: חשוב לך ללמוד שימוש יותר בבעיטות? חשוב לך לפתח גמישות ברגליים? חשוב לך ללמוד להכות עם הידיים?
נפילות והטלות: חשוב לך ללמוד לפול? את מוכנה לפול על מזרן לעיתים קרובות? מעניין אותך ללמוד להפיל/להטיל?
מוכנות לספיגה: את מוכנה לחטוף אגרופים לפנים? את מוכנה לצאת עם סימנים כחולים על הידיים? את מוכנה לחוש כאבים במפרקים (כתוצאה ממנופים)?
מסורת: חשוב לך שהאמנות שאת לומדת תהיה קשורה למסורת כלשהי מהמזרח הרחוק (יפן / סין ...)?
אווירה: איזה סוג של אווירה את מדמיינת במועדון (שקטה / מיליטריסטית / ידידותית / מבודחת)?
"רוחניות": האם זה חשוב? אם כן, איך היית מתארת את המושג?
הרכב הקבוצה יפריע לך להתאמן בקבוצה שרובה בנים? (לצערנו, זה המצב הנפוץ בתחום) את מחפשת קבוצה של בנות בלבד? מה ביחס לגיל המתאמנים/ות (תירצי/יפריע להתאמן עם נוער/מבוגרים)?
איזור למועדון מהו האיזור הרלבנטי שאליו תהיי מוכנה להגיע כדי להתאמן באופן שוטף ?
תדירות אימונים, שעות אימון מהי תדירות האימונים שבה את מעוניינת? (כל יום/ 1-4 פעמים בשבוע) מהן שעות האימונים האפשריות מבחינתך ? (בוקר / ערב , ועד איזה שעה אם יש מגבלה) אלו מעט השאלות שעלו לי לראש בפרק זמן קצר, אני בטוח ששאר חברי הפורום יכולים להוסיף עליהן עוד הרבה. אם תעני על כולן, אולי ניתן יהיה לכוון אותך למספר מקומות שיתאימו יותר לציפיותייך ולעזור לך למקד את החיפוש. בכל מקרה, מומלץ לך לבחון יותר ממקום אחד. רצוי לזכור שמקום מסויים יכול להיות מעולה לאדם אחד ונוראי לאחר. אמיר

osher4ever

New member
אוקיי בואו נתחיל

אני אנסה לענות על כולם אסתטיקה: לא כל כך משנה לי, העיקר שיהיה אפקטיבי קצב לימוד: הייתי שמחה להגיע לתוצאות מהירות אבל אני לא אתנגד "להתמכר" אני לא תחרותית בכלל בכלל!!! התמודדות: אני מאוד מעוניינת להגיע למצב שבו אוכל להתמודד עם גדולים ממני (במיוחד בגלל שאני די נמוכה). כלי נשק: מעדיפה בלי אבל גם למקלות וכאלה אני לא אתנגד (רק לא סכינים) כושר: שישפר מאודדד אברי גוף: הכללל הפלות: בכייף ספיגה: אני לא אתנגד בכלל להחטיף ולקבל מכות אבל חברה שלי קצת תתנגד מסורת: לא חשובה בכלל אוירה: עדיף חברותית רוחניות: חשובה לי מאוד הייתי מגדירה רוחניות בלדעת שאני עושה משהו שיש לו היסטוריה ומשמעות מעבר לסטנדרט הרכב: לא משנה לי בכלל דווקא עדיף בנים
אזור: דרום-מרכז תל אביב תדירות: פעמים שלום בשבוע בערבים (עבודה מה לעשות) זהו אני חושבת.. מה הלאה?

א1ט1

New member
משהו לא מסתדר לי

מצד אחד-"מסורת: לא חשובה בכלל " מצד שני-"רוחניות: חשובה לי מאוד הייתי מגדירה רוחניות בלדעת שאני עושה משהו שיש לו היסטוריה ומשמעות מעבר לסטנדרט " אם יש לו היסטוריה,זה לא בעצם מסורת?

אולי ג'ו-ג'יטסו מודרני בגבעתיים?

אמנם בגבעתיים ולא בת"א, אבל קרוב מאוד לת"א (רח' כורזין 5 גבעתיים, 2 מ' מדרך השלום ת"א). ג'ו-ג'יטסו מודרני אבל עם כבוד לשורשים היפניים המסורתיים, דגש על הגנה עצמית, יש כלי נשק בדרגות המתקדמות, יש הטלות, מגע מלא בעמידה וקצת האבקות על הקרקע, ולצערי יש יותר בנים מבנות...

כן לצערי

אני חושב שאמנויות לחימה (וספורט בכלל) חשובים בפרט למין היפה, בלי קשר לעובדת היותי נשוי באושר.

למעלה