חג שמח לכולם

domnin

New member
חג שמח לכולם

לאחרונה חזרתי לעולם הדו, אחרי כמה שנים בקופסת פח. אל תשאלו למה בגדתי, משפחה וכאלה... לפני כמה חודשים קניתי טוסטוס כיוון שעלות ביטוח החובה מעל 250 סמ"ק היתה שערורייה במקרה הטוב, עם ניחוחות עושק במקרה הרע. עכשיו, פתאום שמתי לב שהמחירים ירדו. איזה יופי. בקיצור, רכבתי כל החיים על שטח/דוש ואני לא מבין כלום בכביש. אחרי בירור קצר, כאשר אני מצליב את רשימת הדרישות שלי (לא ארוכה במיוחד, סתם שיהיה כוח ונוחות נסיעה) עלה בגורל ה- 600RF מה דעתכם (חוץ מזה שלדעתי הוא סקסי להחריד
)?

JackR1

New member
RF600 הכוונה?

לא רכבתי על אחד, זה קודם כל, אז מבחינת ההתנהגות בנסיעה דעתי לא ממש נחשבת.. אם הדרישות שלך אינן כוללות ביצועים ספורטיביים מהדרגה הראשונה - אחלה אופנוע. אם ענייני הסחירות חשובים לך, או זמינות של חלקים משומשים - הוא לא נפוץ, על כל היוצא מכך. עושה רושם שיש הרבה שמורים, שלא מחליפים יותר מדי ידיים, ולא עוברים "אונס" (רכיבה אגרסיבית ע"י רוכבים לא מיומנים + הזנחת הטיפול בדברים הקטנים). ישיבה לא נוחה - המושב הקדמי צר מדי מקדימה ולוחץ אותך למיכל - או שלפחות זה הרושם שקיבלתי כשישבתי על כזה. ניתן לטיפול אצל רפד. אבל משהו יותר חשוב - אם כל הדרישות שלך מצביעות על RF600, אז זהו האופנוע בשבילך. את הדרישות לא פירטת, לכן אף אחד לא יכול להמליץ משהו אחר שאולי יענה עליהן יותר טוב. אם אתה בטוח שזהו האופנוע שאתה צריך - למה בכלל שתשאל? תקנה..

M O R M

New member
../images/Emo104.gifחג שמח למומחה האנימציה.../images/Emo24.gif

ממש שמח שהצטרפת לפורום האופנועים. ברוך בואך לפורום הפרדס של תפוז. בפרדס תמצא תפוזים נחמדים לרוב (וגם קצת פחות נחמדים...) אשמח לעזור בכל עת. כחבר בתפוז וותיק (מפורום אנימציה ) אני מקווה שאתה יודע לטפל בממשק החיפוש. בכל מקרה אשתדל לעזור למרות שלא רכבתי על RF600 מעולם. א. קרא את הכתוב בפתיח "חדש בפורום" ב. אנא תאר לנו בקצרה נסיונך ברכיבה כדי שניתן יהיה לעזור בצורה ממוקדת יותר. ג. תן תקציב מוערך לקנית אופנוע (לא כולל מיגונים וביטוח.)

M O R M

New member
וקצת הסטוריה על ה- RF600 מסוזוקי

הסטוריה על ה- RF600 קישור. אני לא בטוח שזה מיועד לך . ואני לא בטוח שזה מה שאתה צריך. אבל עד שתחליט על מה אתה הולך לפחות תקרא קצת חומר... שוב הסתייגות שיהיה ברור!! - מעולם לא רכבתי על האופנוע הזה ובקושי יש לי מושג איך הוא נראה.

domnin

New member
תודה על התגובות אנשים,

ברוכים הנמצאים. תודה על הלינקים, יופי של מקום להתחיל את ההתלבטויות, עברתי עליהם כבר. לגבי הדרישות שלי. כל החיים (מגיל 16 כמובן) רכבתי על אופנועי שטח. החל ב- X הקטן ועד DR BIG 800 הענק, שהיה גם האופנוע שהתחברתי אליו הכי טוב (אולי זה הגובה, אני 190 במקצועי). לפני חודשיים קניתי טוסטוס. למה? אולי כדי לרכך את החזרה לדו, אולי כי עלות החובה היתה בגדר בדיחה של איזה פקיד מטומטם, אולי כי אמרתי לעצמי הי, עצמי, אתה גר ועובד בת"א, למה לא טוסטוס? אז זהו, שלא. לא טוסטוס. האופנוע האחרון שלי היה DR BIG וזה הטעם שנשאר לי בפה. בקיצור, הטוסטוס חמוד (קוראים לו "זאזא גיבור") אבל ממש לא פרוסת האוקטן בשבילי. מה הדרישות שלי? אני רוצה אופנוע כביש, עם כוח, תנוחת ישיבה טובה ושיראה גם טוב, למה לא? התקציב? די מוגבל. אני עדיין מתאושש משינוי הסטטוס המשפחתי שלי. לכן שמתי עין על ה- 600 RF. כוחני, אבל לא אגרסיבי, נוח אבל לא כורסתי, סקסי, אבל מאופק, נדיר בשוק, אבל ניתן לאיתור (לרוב זה אומר גם זול). חשבתי גם בכיוון ה- 600F הישן, אבל הבנתי שכל מיני ילדים שחטו לרוב האופנועים האלה את הצורה. וגם, ה- 600RF נראה לי הרבה יותר מעודן (כשנסעתי בקופסא, זו היתה SAAB). קראתי איפהשהוא שדגמי 93-94 היו מלאים "באגים" שתוקנו רק בגרסאות 95 ומעלה. האם זה נכון? האם מדובר במחלות ילדות שתוקנו, או שיש בחוץ אופנועים שסובלים מתסמינים כרוניים?

ofnik

New member
חבר טוב שלי גם עבר מDRBIG לRF

ונשאר עם הRF כחמש שנים-תוך שהוא מקפיד לציין שזו הקנייה הטובה ביותר שעשה. (ועם זאת הוא נאלץ להחליף חלקים רבים עם הזמן) לא ידוע לי על שום בעייה בשנים האלו. וממילא לארץ יובאו רק 93-94. ה95 היחיד שיובא ביבוא אישי-שחוט לגמרי. אין הבדל גדול מדי בין ההונדה והסוזוקי מלבד למראה ואבזור טורינג בRF שיוצר עם מפרט טכני דומה להונדה. לכן הבחירה בין השניים היא עניין של העדפה וטעם אישי. הכלל הוא לחפש כלי עם כמה שפחות ידיים וק"מ ולקחת לבדיקה. אל תסתמך על דעות ושמועות בסגנון "אומרים ש...". בדוק והתרשם בעצמך.

domnin

New member
טוב, אם יש תקדים למעבר מביג

ל- RF כנראה שזה גורל
מוזר שסוזוקי הפסיקו לייצר אותו ב- 98. הם טענו שהעיצוב שלו מקדים את זמנו, או שפשוט הוא נתן בראש לקטגוריית ה- 600 שלהם באותו זמן ולא פתח נישה חדשה. בכל מקרה, יש לי עכשיו שבוע בסיני לעבד את הנתונים...

domnin

New member
קצת מדאיג,

...ועם זאת הוא נאלץ להחליף חלקים רבים עם הזמן... כתוצאה מבלאי סביר, או אמינות מפוקפקת? אני חושב שהמנוע של ה- RF הוא מה-600 הישן, אז אין איתו בעיות אמינות. יש לי אלרגיה לתקלות. הייתי צריך פעם להחליף את כל הגיר ב- BIG. ממש לא נעים...

למעלה