חג שמח לחברי הפורום

mamby

New member
חג שמח לחברי הפורום

מזל טוב על הפורום החדש - כבר קצת ביקרתי בו אבל עוד טרם השתתפתי. אני הרבה זמן סבורה שתפוז הוא אכסניה נוחה יותר לפורום מקינטוש - אבל לצערי אני רואה שרבים וטובים מהקהילה אינם פה. אלרונד - יש לך מושג למה? ולשאלה שלי - צילום מסך - האם יש דרך להגדיר שצילום המסך יהיה בפורמט אחר מפידיאף? ובנוסף, משום מה גם הצילומים בפידיאף מסרבים להיפתח. חג שמח ליהי

מה שאני עושה זה לגרור את הpdf

לפריווי ואז זה נפתח בו ואח"כ אפשר לעשות export ולשמור תחת jpg יש גם אפשרות של תוכנת האק אבל לא זוכר את שמה כרגע

mamby

New member
בלי לפגוע - זו דרך עקומה.

מערכת חביבה כמו החתול שלי צריכה לאפשר לי להגדיר באיזה פורמט אני מעונינת, לא ככה? אבל כמובן שזה מה שאני עושה עד כה... זה פשוט נראה לי חשיבה לא נכונה. צילום מסך הוא דבר שלמשל מרבים להשתמש בו בפורומים כגון זה, להראות בעיה, להדגים פתרון וכו. זה עקום להעלות קובץ שדורש את הורדתו ופתיחת תוכנה נוספת כדי לצפות בו (כמו שכולם עושים באורט למשל), או לחילופין, עקום שאצטרך לפתוח ולשנות כל קובץ שיצרתי, כדי להסביר למישהו איך עושים פעולה מסוימת.

מקגול

New member
DropJPEG

אני משליך על האיקון שלו קובץ פידיאף ומקבל על הפיינדר JPG כמו כן תוכנת Kunvert עושה עבודה דומה שתיהן בוורסיןטרקר

yossi_maoz

New member
צילום מסך בעזרת GRAB

השתמשי בתוכנת GRAB שמיועדת לכך. (הפורמט הוא TIF) התוכנה נמצאת כברירת מחדל ב: Aplications\Utilities

mamby

New member
תודה, עשיתי זאת. אבל...

אני לא מתה על האופן שבו היא מצלמת חלון (מסורבל מדי). חוץ מזה - וזו כבר טענה לאפל, אני פשוט מתעקשת על זה שתינתן לי הזכות להגדיר מראש את הפורמט הרצוי לי. אני לא אוהבת שמחליטים בשבילי - בעיקר כשמחליטים על פורמט שאינו נוח במיוחד לשימושים של צילומי מסך. שאלתי כאן כי חשבתי שאולי יש טריק שאני לא מכירה. אבל כנראה שלא. וחבל - כי אפל צריכים לדעת יותר טוב. ותודה רבה לשניכם בכל מקרה תרבחו ותסעדו! ליהי

glupo

New member
שאלת למה רובנו מעדיפים את אורט?

למרות שהוא לא ממש נח- ובכן לפני זמן לא רב פנו אלי מתפוז ובקשו שאעביא את הפורום לכאן. פניתי לקהילה באורט ושאלתי. כמעט אף אחד לא הסכים לעבור בגלל: 1. אין תאימות מלאה למקינטוש (זה סביר לפנתר ויגואר אבל יש עוד רבים על מערכות ישנות יותר ונטסקייפ) 2. הפרסומות הפריעו לרבים 3. העיצוב המזעזע והקופצני לכן הוחלט להשאר באורט. אני אישית לא מברך על ריבוי פורמים, לאף אחד אין זמן לנדוד ורובנו מחפשים בית אחד חם, נקי וברור. אורט הוא הבית שלנו כבר הרבה שנים, ולמרות שיש פורמים חדשים שזוכים לפרסום רב יותר, אורט עדיין נשאר הבית ממנו אף אחד לא רוצה לעבור. מוזר, אני לא מסכים עם כל המסקנות האלה, אבל ככה החליטו החבר'ה גיל לופו, מנהל פורום המקינטוש הישראלי המתארח ברשת אורט

glupo

New member
ולגבי שאלתך השניה

Command + םישקמה בוליש תומדוק הלעפה תוכרעמב ומכ ותמועל .עגרכ וילע גצומש המ תאו ךסמה לכ תא םלצמ Shift + 3 לש רחבנ קלח קר םלצל רשפאמ Command + Shift + 4 תריחב ,קית לש ןוקייא םלצל ךנוצרב ,המגודל .ךסמה לע גצומה הרידגמ ןוקייאל ביבסמ רבכעה תרירג .ןטק בלצ הגיצמ וזה םישקמה לע (PDF טמרופב) הנומתה רמשת רבכעה תביזע רחאל ,הנומתה תא .הבתכמה םלצל ךנוצרבש ןולחהש אדוו ,ןולח םלצל ידכ :X תכרעמב ןטק לולכש םישקמה בוליש לע ץחל .(ולוכ תא םיאור ,רמולכ) ןוילעה ןולחה אוה שקמ לע ץחל בלצה גצומ רשאכ ,Command + Shift + 4 הציחל .ףוקש לחלחכ עבצב עבצנ ןולחהו המלצמ ךל תגצומ תעכ ,חוורה .ורידגהל ךרטצתש ילב דבלב עובצה ןולחה תא תמלצמ רבכעה לע תא תרמוש (תינמז וב) רבכעה לע הציחלו Control שקמ לע הציחל תועצמאב רחא ךמסמל התוא ףרצל ןתינו Clipboard-ב הנומתה .ףרצ הדוקפה טמרופה תא תונשל ידכ .PDF אוה הנומתה תרמשנ וב טמרופה ,רומאכ הנומתה תא אצילו Preview תנכותב הנומתה תא חותפל רשפא .ביהרמ טלחהב אוה םיטמרופה רחבמ .Export הדוקפה תועצמאב הנכות) Grab תנכות תא וסנ ,תועבצא בלשל םכל סאמיש ירחא וז הנכותב ןורתיה .םיכסמ םוליצל תשמשמה (תכרעמה םע תנקתומש לש היהשה תורשפא ,םיחותפ םיטירפת םג םלצל ןתינ התועצמאבש Grab-מ תונומת תורמשנ וב טמרופה .דועו םינמס תפסוה ,תוינש 10 .tiff אוה מתתוך הטיפים של ידע

לויהי

New member
גיל, כל פלורליזם וכל תחרות יבורכו

מה שנכון בשוק בכלל נכון גם לשוק הדעות. משיטוט מזדמן בשני בפורמים נראה שאין בינהם תחרות של ממש משום שכל אחד ממצב את עצמו באופן שונה. כתוצאה מכך נדמה שכל פורום פונה לקהל שונה ובנושאים שלא ממש מתחרים בינהם אלא מתנהלים ברמות שונות או ברמות משלימות אחת לשניה.

לדעתי אתה עושה אוול לתפוז

כי לפחות להבדיל מאורט תפוז כן משקיעים בפיתוח המערכת הפורומים שלהם ואכן כן דיברו על מה אפשר כדי לתמוך בדפדפנים שאינם אינטרנט איקספלורר כמובן שזה לוקח זמן ואנחנו רק בחודש הראשון שלנו כפורום אך לדעתי כן יש על מה לדבר (ספר לנו אגב מה קורה בלוח המודעות של אורט?)

אוקיי , אז קשה לשכנע סוס זקן ../images/Emo13.gif

צריך למשוך אותם לכאן לדעתי הבעיה של מערכות ישנות נעשית לאט לאט לא רלוונטית כמובן שיש עדיין הרבה עם 9 אבל פרייהנד ואילוסטר עבריים ממש בפתח ותירוצים לא נשאר הרבה כך שגלושי ספארי דווקא נהנים בתפוז יותר מאשר גולשי מוזילה ואני גולש מוזילה אז אם יש רעיונות לשיפור הפורום הנוכחי ולתכנים שיגרמו לאנשים לבוא לכאן אז לדעתי זה כבר בעיקר עניין של תכנים

nirzof

New member
הבעיה העיקרית כאן היא הפרסומות

הפורום מתפקד לא רע, הקריאות טובה, המהירות בסדר. אני לא משתגע מהעיצוב, אבל בסדר. הבעיה הקשה "אם כבר עשום ממני בנר אז לפחות תלחצו!" כאן היא הפרסומות "אם כבר עשום ממני בנר אז לפחות תלחצו!" המעצבנות ומפריעות. "אם כבר עשום ממני בנר אז לפחות תלחצו!" כל הזמן קופצות לך "אם כבר עשום ממני בנר אז לפחות תלחצו!" פרסומות חסרות טעם "אם כבר עשום ממני בנר אז לפחות תלחצו!" מכל הכיוונים. בשלל "אם כבר עשום ממני בנר אז לפחות תלחצו!" צבעים. "אם כבר עשום ממני בנר אז לפחות תלחצו!" באנימציות "אם כבר עשום ממני בנר אז לפחות תלחצו!" מעצבנות "אם כבר עשום ממני בנר אז לפחות תלחצו!" להפליא. "אם כבר עשום ממני בנר אז לפחות תלחצו!" אני מקווה שאתה מבין את הרעיון... כל פעם שאני מבקר כאן אני בורח אחרי כמה דקות - כי זה פוגע לי בשלווה. ואז אני חוזר לפורום של שריג ואורט ווואטסאפ, ששום דבר לא קופץ לי בעניים. אני לא נכנס לשום אתר אחר שיש בו פרסומות כל כך מעצבנות כמו בתפוז. כל האתרים שאני מבקר בהם באופן קבוע - אין בהם פרסומות, ואם יש - אז משהו עדין ורלוונטי, כמו בגוגל.

למעלה