חג שמח יש לי שאלה???

eran572

New member
חג שמח יש לי שאלה???

16.10.14
אני ביקרתי לפני שנים בטורונטו ודוד שלי שחי אז,(הוא ניפטר לפני 7 חודשים כאן בישראל יהי זיכרו ברוך),לקח אותי ערב אחד למופע עם מוסיקה ב"דאון טאון" במקום שניקרא :"האורגנגריינדר"..זה היה ערב מרתק שניגן שם בחור בשם:DAVID LOBBAN ,על אורגן :"ווליצר" שהוא שיפץ,על כול מיני מקומות במסעדה היו כלי ליווי של האורגן:צופר משטרה,צופר קטר,מצילתים,תופים קטנים,וכול מיני אחרים.אמרו לי שזה מספר שנים הרסו את המקום ששם הוקם גורד שחקים,את דויד לובן ראיתי ביווטיוב..הוא מפיע בתמונה שמאחריו האורגן וזה היה תקליט שהוא מכר אז במסעדה עם חתימה שלו...רציתי לשאול מישהו יודע לאן לקחו את האורגן הענק הזה..האם העבירו אותו בקנדה..או לראצות הברית..או מכרו אותו..או תרמו אותו..אודה לכם על התשובה..
ערן
נ.ב. העלתי את המוסיקה שלו לפייסבוק למענכם

eran572

New member
כן זה הסרט וזה האיש

אני עשיתי את כול המאמצים לגלות את חברת התקליטים שישבה באיזה עיר מצפון לטורונטו ,הגעתי לשגרירות קנדה בישראל,שם עזרה לי עוזרת השגריר לגלות שהחברה ניסגרה,אז צץ בראשי רעיון יש בישראל מומחה אחד שקוראים לו יורם ברגמן,יש לו חנות "פניקה" ברחובות,(הוא רב אומן במוסיקה של פעם) והוא הצליח לעשות לי מהתקליט דיסק והעברתי אותו למחשב...רק בגלל שאני מבוגר..אני לא מכיר איך להעלות את כול התקליט שתשמעו אותו..שם בקנדה..זה יעלה לכם זיכרונות וריחות תמונות שהיו לכם...אז אולי מישהו ידריך אותי או שאני אשלח לו והוא יעלה את זה..גם טוב..הכי..הכי..אני אוהב את טראק 4 בדיסק...תשמעו ותגידו לי ....תודה וסליחה אם מישהו ניפגע...

eran572

New member
תודה על התשובה זה אורגן מדהים.. תראו ביוטיוב דיוד לובן

eran572

New member
זה נראה דומה תראו את לו וויליאמס ביוטיוב מנגן על אורגן דומה

Boston Guy

New member
לחברת האורגנים הזו קראו WURLITZER

האורגן שעליו אתה מדבר הוא "אורגן קולנוע" - אורגנים כאלו שימשו בימי הסרט האילם בתחילת המאה ה 20 כדי לנגן את המוזיקה של הסרט (נגן אורגן ניגן את פס הקול של הסרט "חי") - קומפלט כולל כל האפקטים הקוליים שנדרשו (יריות, סירנות, נעליים על חול...).
יש עדיין כמה אורגנים כאלו במקומות מסויימים בארה"ב (למשל בדנבר, קולורדו יש אחד שנקרא בשם החיבה THE MIGHTY WURLITZER).
למרבה הצער אלו מכשירים מאוד מאוד מסובכים מכאנית, עם עשרות אלפי חלקים נעים, קשים לתחזוקה, וחלקם הגדול כבר בני 90 או 100 שנה... וכמובן שאף אחד לא מייצר חלקח חילוף יותר.
יוצרו (נדמה לי) כ 190 אורגנים כאלו - ושרדו עד היום אולי עשרה. היתר ניספו בשריפות, פורקו אחרי פשיטות רגל של בתי הקולנוע שבהם הותקנו וכיוצ"ב.
חבל.
אשריך שזכית לראות כזה בפעולה.

למעלה