חג שמח יהודים

almogi

New member
אמנון ידידי

בגדול אני מסכים איתך - שנות השמונים אכן היו דלות בהשוואה לשני העשורים שקדמו להם, אבל עדיין ניתן היה למצוא פה ושם נקודות אור. התקליט השני של הקליק, עם כל המגרעות שלו (ויש לא מעט...) עדיין בלט בים הזבל שנוצר סביבו. היה גם התקליט הראשון של קורין אלאל (עם 'חיה בתוך קופסה' המדהים). אהוד בנאי הוציא את הראשון שלו (אחד מאלבומי הרוק הטובים שנוצרו בארץ) וגם שלום חנוך עם חתונה לבנה ופוליקר עם אפר ואבק. מנגד בשנות השבעים שלט ברמה הדיסקו האירופאי הקר והמתוכנת, כך שגם אז לא הכל היה ורוד.

gryphon music

New member
כל הדוגמאות שציינת היו יכולות לצאת הרבה יותר

טוב אם לא היה להם את הסאונד הזוועתי והמכני שהיה כך כך אופייני בהפקות של האייטיז. פוליקר ובנאי מבחינתי אינם ברי השוואה לשום דבר שעשו בח"ול , אני מדבר על ז'אנרים אוניברסליים כמו רוק וגל חדש שאין בהם שום מרכיב אתני ומה שאמור להבדיל יוצרים ממדינות שונות היא רק השפה. אני אומר שהנסיונות בארץ לחקות דברים איומים שעשו באירופה ,התוצאה היתה עוד יותר גרועה מהמקור למרות שזה נראה בלתי אפשרי. אני די שמרני אבל באמת פורטיס ,חבריו ודומיו נראו אז די אידיוטים. כמובן שרגשי הנוסטלגיה של רובנו עוזרת לקבל אותם היום בסלחנות ובעיקר המון סבלנות לטקסטים בועטים כמו אינקו אינקו אינקו אינקו אינקו בטור בטור בטור בטור בטור אינקובאאאאאאאאאאאאטור ור ור ור ור?

melancholy man

New member
לא היה לי ספק..

תשמע, בזכרון שלי, ולגבי שנות השמונים, הזיכרון שלי לא רע בכלל, שנות השמונים הם בהחלט סוג אסון טבע, שלקח מאיתנו את הקסם, אבל עם השנים, פה ושם, איזה שיר או אלבום מצליח להשתחל מבעד לחומות שהצבתי, אני לא הולך להגיד ש"לא תריך שתדילקו לי נר" הוא איזו יצירת מופת ענקית, אבל זה סתם נחמד ואפילו טיפה נוסטלגי מבחינתי.

The Manhattans

אני חייב להודות שיש לי חולשה להרכב הזה שהתחיל את דרכו בתחילת שנות ה-60 ובייחוד ללהיט שלהם מ-1980 - Shining Star. דרך אגב זה אמיתי לא צחוק, את העמדת הריקוד לוידאו הזה עשה הכירוגרף גברי לוי ( יו"ר התאחדות הכדורגל לשעבר).

למעלה