חג שמח טו בשבט שמח

עמרוסית

New member
חג שמח טו בשבט שמח

אין שרשור מתכונים ? אצל הלובים זה העבמבר והבוקה די דמה וכל השאר. נו פלחו תכתבו מתכונים צרפו תמונות. מתכונים לפירות יבשים.

dadondadon

New member
לא בדיוק מתכון- רק רציתי לספר

שאימי ממוצא לובי, ואין על המאכלים הלוביים, ותמיד אני חושבת לעצמי מה יהיה בעוד עשור אחד או שניים, כאשר דור הצדיקים כבר לא יהיה איתנו... מי יידע לעשות בדיוק את המתכונים האילו.... הרי אצלנו זה רק ליד.... לא הבאמת... אני למשל מאוד אוהבת "מסרן" (ככה אצלנו קוראים לזה) , אבל האמת היא שאני לעולם לא רואה את עצמי נוגעת במעי לא מבושל.. משהו קטן כן בקשר לטו בשבט- חמותי הטונסאית הכינה ביום שישי בערב מאכל סימלי שיש בתוכו שקדים ותמרים ושבפסח נוסקים מעליו שמן ומברכים. בסיסה. אבל בלי השמן. היא הסבירה שבטו בשבט זה בלי השמן. טעים ומשמין. (וזו עוד סיבה בגללה מאכלי העדות הולכים וניחכדים). תודה שמישהו מקשיב לי השעה זו של לילה-בוקר.

afresa

New member
בוקר טוב לך

היה לי כיף לקרוא את שורותייך ממש על הבוקר בוקר קסום ויום נפלא

עמרוסית

New member
המתכונים הלובים של סבתא

סבאח אל חאר ! הרבה מהמתכונים אנחנו משמרים ללא שידרוג. אם תרצי בקשי פה או באתרים האחרים של הלובים : אור שלום עמוס במתכונים. ליבלוב וכמובן פה טקילה ואחרות ישיגו לך את המתכון. לגביי המסרן: יה עזי יש כפפות וניתן לעבוד איתם. ומה כשאת נכנסת לשרו ..... שותפת ידיים או כשאת מנקה את השרו ... שוטפת ידיים. אז תשטפי ידיים גם אחרי מילוי המסרן. כשאני מכינה עסבן ומסרן אני מכינה כמותגדולה מאד ומקפיאה. נכון זה לוקח יום עבודה וזה ממש סיוט אבל יש לי בסופו של יום מלאי גדול של מה שאני אוהבת. אם את מתפשרת אז יש לקנות בנתניה מוכן לבישול ממולא. ללא בישול. אצל בוארון. במסעדת קלרה יהלום ניתן בכל יום רביעי לכל והיא מבשלת טוב מאד. במסעדת גוואטה ביפו יש אם אני לא טועה ביום שלישי. אני לא מוותרת על האוכל הנהדר שלנו.

למעלה