חג שמח חברים :)

oreli111

New member
חג שמח חברים :)

הרבה זמן לא שיתפתי פה אבל בכל אופן - כרגיל זקוקה לעצה :)
מי שזוכר כבר התייעצתי לפני כמה זמן בקשר למישהו שאני יוצאת איתו , בהתחלה הקשר התחיל כקשר לא רציני , כן היו רגשות והכל אך מלכתכילה כל אחד הבהיר לצד השני שהוא לא רוצה משהו רציני . אחריי כמה זמן הרגשות עלו ויותר הייתי צריכה לקבל ממנו את המקום הבטוח והפתרון באותו זמן היה נראה לי להגדיר את המערכת יחסים .. דברנו על הכל האמת בהתחלה זה גרם למשבר בקשר שלנו,מריבות,מתחים.. פעם ראשונה בעצם הוא ראה שאני רוצה ממנו ליותר וזה גרם לו ממש בלבול . בקיצור - עברנו את זה,הקשר שלנו עכשיו הרבה יותר טוב,מבלים הרבה מאד ביחד,הרבה יותר כיף לי איתו,הוא הרבה יותר נפתח עליי יותר הרגשה של דברים חופשיים ביננו,פעם אחת הוא ממש רמז שנהיה ביחד.נראה מושלם,לא?!
בקיצור,לא מושלם. פתאום שהכל טוב וכיף איתו ורגוע , קיבלתי את המענה שלי , קיבלתי ממנו את האישור והביטחון לו חיפשתי והייתי זקוקה , ופתאום להגדיר את המערכת יחסים ולהיות " חברים " , נראה לי מיותר ואפילו כבד . מעיק .
במשך כמה שבועות של מריבות ומתחים חשבתי שמה שיכול להעניק לי את הביטחון זה מערכת יחסים רצינית ומוגדרת , התרוצצתי אחריי זה , נלחמתי בכיתי הכל , ועכשיו כשקיבלתי את הביטחון המערכת יחסים לה ייחלתי איבדה מטעמה . אפילו מלחיץ אותי , כאילו הכל כל כך טוב שההחלטה אם להיות ככה ביחד זה החלטה על משקל של נישואים . מצד אחד המחוייבות תשמור עלינו ביחד גם ברגעים הקשים , אך מצד שני ההחלטה להתחייב באה ברגעים הטובים וכרגע היא לא נראת לי נחוצה בכלל .
אני כאדם אני לא שגרתית , אני תמיד חייבת תזוזות בכל דבר בחיים , ועכשיו הכל רגוע ושלב וזה גורם לי לרצות לברוח מהשגרה .
אני ממש לא יודעת מה לעשות , לא יודעת אם מה שאני מרגישה זה בסדר , ומה זה אומר על הקשר שלנו?!

חומד,

מחויבות נובעת ממעשים אמיצים שעושים אחד למען השניה.
ביום שהוא יהיה בשבילך, ואת בשבילו ברגע של משבר - תאמיני לי שתרגישו מחוייבות פי מאה. ההגדרה לא שווה כלום.
כשיודעים ומרגישים בזוגיות להגן ולעזור לצד השני תמיד ובכל מצב - המחוייבות באה בלי לדבר.
ככה שגם אם יהיו לו או לך אופציות, הן לא תתממשנה כי יש לכם מחוייבות גם בלי להגדיר את זה בכתב.

את לא יודעת מה בא לך מהחיים שלך, חבל לבלבל את הבחור סתם.

שלום

הגדרות אינן רצויות בקשרים. צריך לפתח את הקשרים לאט ובאופן טבעי. למיטב הבנתי, כשיוצרים מגע אינטימי מתוך אהבה נוצרת מחויבות. עשי מה שטוב לך, השקיעי בקשר באהבה ותיהני ממנו. תני לכם לפעול לפי התפתחותו.

היי יקירתי

דבר ראשון לא, מחוייבות אינה אמורה להיות אזיקים, לא כלא, ולא לבוא משום מקום רע.
דבר שני , לא ... מחוייבות גם לא מצילה או שומרת מזמנים קשים.
דבר שלישי, לא .. מחוייבות אינה נישואים כלל.
דבר רביעי, בשביל מה צריך הגדרות לקשר שזורם טוב?

לא הבנתי, בהתחלה רצית שיתחייב, ועכשיו כשהוא שם, את נלחצת .
האם טוב לך?
האם את מאושרת?
האם את רוצה אותו?

אם התשובה היא כן, למה לחפש צרות איפה שאין?

בעיני אין דבר יותר כייפי מלדעת שאת בקשר מחייב עם אדם שאת אוהבת, ויודעת שאוהב אותך, זו תמצית הזוגיות בעצם.

הסיבה שאת נלחצת, היא - את.
את מחפשת הגדרות ודימויים מיותרים למשהו טוב שאת עוברת, תהני מהקשר הזה, תאהבי את מי שאיתך, תנ לו לאהוב אותך, אין לך לאן לרוץ קדימה או לדמיין זוגיות אוהבת כסוג
של מחנק, כי זה ממש לא כך.

Megie

New member
היי אורלי..

המחויבות היא הכבוד לשני, היא הרצון הכנה להיות רק איתו בלי לחפש אף אחד ולא להתעניין באחרים.
לא צריכים לדרוש אותה אלא היא צריכה להגיע באופן טבעי.
אצלכם הכל התנהל באופן מוזר, עצם העובדה שהיה את הפחד להתחייב והאי יציבות..כל אלו כ"כ קיצוניים מול השיחות שיש כיום המובילות לנישואין.
את רצית את מה שלא יכולת לקבל, וכשקיבלת הפסקת להעריך.
לפני שאת משתגעת בתוך האי יציבות הזאת, תעשי לעצמך סדר..מה באמת את רוצה? איזה קשר את רוצה שיהיה לך? ת בכלל רוצה זוגיות? אחרי שתעשי לעצמך את הסדר.. אולי יהיה קל יותר להתקדם.

למעלה